Sute de oameni au iesit in strada pentru a 21-a zi la rand: Zi de zi aici vom fi!

Luni, 20 Februarie 2017, ora 22:42
11613 citiri
Sute de oameni au iesit in strada pentru a 21-a zi la rand: Zi de zi aici vom fi!
Foto: Facebook/Coruptia ucide/Dumitrescu Claudiu

Romanii au iesit in strada pentru a 21-a zi, consecutiv, manifestand impotriva Guvernului. S-au strans in Piata Victoriei din Capitala, dar si la Cluj, Pitesti sau la Galati.

Cateva sute de oameni au strigat, in Piata Victoriei, intr-un glas: "Zi de zi aici vom fi", "Hotii", "PSD, ciuma rosie", "Demisia","DNA sa vina sa va ia". Au agitat steaguri si au suflat in vuvuzele.

Pe pancartele lor se putea citi: "Hotia e letala, saracia si mai letala", "Singura solutie, propria evolutie" sau "In democratie hotii stau la puscarie". La ora 21.00, demonstrantii au cantat imnul Romaniei si au aprins ecranele telefoanelor.

Circulatia in zona nu a fost intrerupta.

Oamenii au iesit in strada si la Cluj chemarea la protest fiind lansata pe Facebook. Protestatarii s-au intalnit in Piata Unirii, dupa care au plecat in mars pe strazile din zona centrala. "Demisia!", "O dorinta sincera, Romania libera!", au strigat oamenii, promitand ca vor reveni zi de zi in strada.

S-a protestat si la Pitesti, pentru reformarea clasei politice.

Cativa oameni au protestat si la Galati. Mai putini decat de obicei, pentru ca toata ziua a plouat, iar spre seara a inceput sa ninga.

O manifestatie similara a avut loc si la Oradea, unde cateva zeci de persoane care purtau banderole cu mesajul "#Rezist" sau aveau in maini drapele s-au adunat in Piata Unirii.

Pe langa scandarile obisnuite, aici manifestantii au si cantat: "Fie vreme buna/Fie vreme rea/Noi cu totii strigam/Jos coruptia!" si "Suntem romani si ne vom apara/Pamantul, tara si justitia/Ale, ale, ale, ale/Esti o rusine, PSD!".

In paralel cu protestul pasnic din Piata Victoriei a avut loc si manifestatia de la Cotroceni, aflata in a 16-a zi, la care au luat parte aproximativ 80 de oameni care au cerut demisia presedintelui Klaus Iohannis.

Acestia au scandat "Demisia", "Luptam, luptam, Guvernul aparam".

Amintim ca Senatul a aprobat luni, in plen, proiectul de lege de respingere a OUG 13/2017. Legea va fi trimisa acum la Camera Deputatilor, decizionala.

Cat despre Legea de aprobare a ordonantei 14, care abroga OUG 13 de modificare a Codurilor Penale, a fost aprobata, in unanimitate, de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor si va intra in plen marti.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#proteste luni, #protest Piata Victoriei luni, #protest Cotroceni luni, #proteste 20 februarie , #proteste