Sute de persoane protesteaza in Capitala fata de eutanasierea maidanezilor (Video)

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 11:10
3247 citiri
Sute de persoane protesteaza in Capitala fata de eutanasierea maidanezilor (Video)
Foto: Realitatea Tv

Sute de iubitori de animale protesteaza, vineri, incepand cu ora 11.00, in fata Prefecturii Bucuresti, fata de propunerea de eutanasiere a maidanezilor.

La pichetarea Prefecturii participa persoane publice, politice, actori si artisti, alaturi de iubitori de animale din Capitala si din tara. Printre initiatorii protestului se afla si europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor si Oana Zavoranu.

Prin aceasta forma de protest, ei se opun propunerii prefectului Bucurestiului de a eutanasia cainii fara stapan.

Corneliu Vadim Tudor sustine ca "maidanezii nu sunt niste tantari sau niste paianjeni. Cea mai mare capodopera a lui Dumnezeu, dupa om, este cainele. Un caine este cel mai mare dar facut de Dumnezeu omului".

Oprescu se opune eutanasierii cainilor vagabonzi

"Cei care isi bat joc de aceste animale angelice nu vor sfarsi bine, pentru ca Dumnezeu nu doarme. Un catel poate doar sa te iubeasca neconditionat si daca ii dai zece boabe de mancare si daca nu", este de parere si Oana Zavoranu.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a anuntat ca a inaintat catre Parlament o initiativa legislativa care prevede eutanasierea cainilor fara stapan, actiune care ar costa aproximativ 100.000 de euro pentru cele 40.000 de animale fara stapan din Bucuresti.

Asociatiile pentru protectia animalelor picheteaza vineri Prefectura Capitalei

Intr-o prima faza ar trebui, potrivit propunerii legislative, sa fie eutanasiati cainii stransi in adaposturi, bolnavi sau agresivi. Ceilalti caini vor fi inregistrati, microcipati, deparazitati si dati spre adoptie.

Propunerea legislativa mai prevede ca daca in sapte zile de la momentul in care ajung in adaposturi cainii nu sunt revendicati sau adoptati, acestia sa fie eutanasiati.

Mai multe persoane apartinand asociatiilor de protectie a animalelor care manifesta vineri in fata Prefecturii Capitalei s-au declarat nemultumite de politizarea mitingului de catre PRM si de o parte dintre lozincile afisate, pe care le considera nepotrivite pentru scopul manifestarii.

Reprezentantii organizatiilor s-au declarat nemultumiti de lozinci afisate de sustinatorii PRM de genul "Basesti si Atanasoi, cainii sunt mai bunica voi", "Stop hingheriadei", "Tovarasul Ceausescu, fa-i chemare lui Basescu" sau "Prefectul latra si musca, haideti sa-l bagam in cusca", potrivit Newsin.

La protestul organizat in fata Prefecturii Capitalei s-au strans, vineri, cateva zeci de persoane, reprezentanti ai asociatiilor de protectie a animalelor si ai PRM. In partea ocupata de reprezentantii asociatiilor de protectia animalelor lozincile sunt lipsite de atacuri la persoana, precum "Iubeste, adopta, nu ucide" si "Aveti grija de animale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#protest eutanasiere caini vagabonzi , #proteste