Trafic blocat in centrul Capitalei: Ciobanii iau cu asalt Parlamentul

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 12:30
6636 citiri
Trafic blocat in centrul Capitalei: Ciobanii iau cu asalt Parlamentul

Ciobanii care protesteaza, marti, s-au imbrancit cu jandarmii si au incercat sa sara gardul Palatului Parlamentului.

Desi protestul este unul autorizat pana la ora 17:00 intr-un spatiu delimitat, crescatorii de ovine au ocupat si un bulevard din fata Parlamentului, potrivit B1 TV.

Ciobanii spun ca modificarile aduse Legii vanatorii le incalca dreptul la proprietate, le limiteaza posibilitatea de a infiinta culturi agricole si, nu in ultimul rand, le impune cati caini sa aiba la stana.

"Cine a mai vazut sa ai un singur caine la stana? Vin parlamentarii sa ne pazeasca noua oile? Pe noi nu ne asculta nimeni, de aceea, am trecut mai departe la rupt cordonul. O sa facem o delegatie care sa mearga la Camera Deputatilor sa ne asigure aceste revendicari", a declarat unul dintre protestatari.

Manifestantii au talangi si striga scandari precum "Opriti-i pe braconieri/Nu lasati cainii someri!".

Protest mioritic la Palatul Parlamentului: Ciobanii au iesit in strada

"Activitatea de protest era una declarata conform legii, insa trebuia sa se desfasoare in spatiul delimitat din zona Izvor. In urma cu cateva minute, protestatarii au rupt cordonul de jandarmi si au intrat pe carosabil, pe Bulevardul Natiunilor Unite. Noi ne-am luat masuri de siguranta ca activitatea institutiilor si traficul in zona sa nu fie perturbate", a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti.

Update 12:30 Mii de ciobani au intrat in curtea Palatului Parlamentului. Senatorul Cristiana Anghel a iesit din Parlament, sa stea de vorba cu oierii, insa aceasta a fost huiduita de ciobani. "Le-am transmis ca le sustin revendicarile, sa mai aiba rabdare o ora, ma duc inauntru, stabilim un grup de parlamentari care sa stea de vorba cu ei, pregatim o initiativa legislativa sa abrogare a prevederilor care ii deranjeaza", le-a spus Anghel jurnalistilor. Ciobanii s-au declarat nemultumiti si au transmis ca vor sa vorbeasca direct cu ministrul Agriculturii. "Ministrul azi e, maine nu e, eu sunt parlamentar ales in Parlamentul Romaniei, eu fac legea. Prostule!", i s-a adresat Anghel unui cioban.

Protestul a fost organizat de mai multe asociatii de crescatori de animale din Romania, in special de catre Agrostar si Asociatia crescatorilor si exportatorilor de bovine, ovine, porcine din Romania. Potrivit organizatorilor, la manifestatie ar fi urmat sa participe 3.000 de persoane.

Potrivit prevederilor legislative, ciobanii vor putea detine la ses un singur caine de paza la stanga, cei de la deal vor avea doi caini, iar cei de la munte trei caini. Legea vine si cu amenzi, de pana la 1.500 de lei.

Citeste si:
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
Conflict între PSD și PNL la Cluj. Mărul discordiei: o grădiniță cu predare exclusiv în limba maghiară cu bani de la guvernul ungar
PSD și PNL au intrat în conflict în orașul Huedin din județul Cluj după ce social-democrații au anunțat că se opun unei grădinițe cu predare exclusiv în limba maghiară. Proiectul a...
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimar din PNL exclus din partid după ce a votat împotriva mandatului de la liberali: „Partea asta nedemocratică din partid este tristă”
Viceprimarul PNL din Satu Mare, Adelin Cristian Ghiarfaș, a fost exclus din partid după ce într-o ședință de Consiliu Local a votat împotriva mandatului dat de formațiune. Ghiarfaș...
Comentarii