Transportatorii au intrat in greva - centurile marilor orase, blocate (Video)

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 10:06
4237 citiri
Transportatorii au intrat in greva - centurile marilor orase, blocate (Video)
Foto: Digi 24

Transportatorii au intrat, luni dimineata, in greva, in semn de protest fata de acciza de 7 eurocenti pe litrul de carburant. Peste 1.300 de firme au decis sa isi traga tirurile pe dreapta.

Transportatorii rutieri de marfuri au comunicat ca au oprit activitatea si nu au mai trimis masini in curse, iar autocamioanele care sunt pe trasee se vor duce in parcari, a declarat pentru Mediafax, Augustin Hagiu, reprezentantul Confederatiei Nationale Rutiere (CNR).

Augustin Hagiu a spus ca transportatorii rutieri de marfuri asteapta, in primul rand, ca Ministerul Transporturilor sa isi respecte promisiunile asumate prin minuta semnata in luna mai, in urma carora protestele anuntate atunci au fost suspendate.

Hagiu a precizat ca dupa ce vor fi rezolvate solicitarile mentionate in minuta incheiata in luna mai, se poate intra intr-un dialog cu reprezentantii Ministerului Transporturilor.

In cadrul protestului, unii dintre soferii de autocamioane aflati pe trasee intentioneaza sa mearga in coloana, cu viteze reduse.

La primele ore ale diminetii, protestul a inceput in vest, unde, la Nadlac (judetul Arad), soferii au ocupat centura Aradului, partea dinspre vama. Tirurile au inceput sa se adune la ora 06.30 si ruleaza cu viteza redusa pentru a ingreuna circulatia.

Potrivit Digi 24, soferii de camioane vor protesta pe soseaua de centura ale marilor orase, fie ruland cu viteza redusa, fie parcandu-si tirurile pentru a bloca circulatia.

La Botosani cateva zeci de soferi de pe masini de transport marfa au protestat, la iesirea din municipiul Botosani spre Suceava. Camioanele care au stationat pe drumul european E 58 Botosani-Suceava au blocat doar cate o banda pe fiecare sens de mers, circulatia rutiera nefiind afectata.

Aproximativ 120 de tiruri stationate au blocat luni dimineata traficul rutier pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu, parte din Autostrada A1, in zona localitatii Cristian (judetul Sibiu), potrivit politiei.

Greva, anuntata in noiembrie

Transportatorii au anuntat ca niciun produs nu va mai ajunge pe rafturile magazinelor, in timpul grevei.

Vin Sarbatorile, transportatorii intra in greva, de luni

"Transportatorii autohtoni nu pot intelege si nici nu pot accepta explicatiile lipsite de logica prin care Guvernul incearca sa justifice abuzul comis. Astfel, 'amortizarea' celor sapte eurocenti pe fondul presupuselor predictii privind scaderea cotatiei internationale a barilului este o aberatie si un non-sens, atata timp cat, intr-o asemenea situatie, in tarile europene pretul carburantilor va fi mai mic decat in Romania, fapt ce arunca si mai mult transportatorii romani in afara competitiei din piata europeana si regionala", se afirma intr-un comunicat al Confederatiei Nationale Rutiere, remis presei la sfarsitul saptamanii trecute.

Decizia de intrare in greva a fost luata pe 29 noiembrie, in cadrul unei reuniuni desfasurate langa Sibiu, la care au participat reprezentanti ai transportatorilor de marfuri din intreaga tara, impreuna cu delegatii ale patronatelor din transportul rutier.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#greva transportatori, #greva tiruri, #greva acciza banzina , #proteste