Transportatorii preseaza Guvernul, in asteptarea ordonantei RCA: Maine iesim in strada!

Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 17:04
3409 citiri
Transportatorii preseaza Guvernul, in asteptarea ordonantei RCA: Maine iesim in strada!
Foto: captura video Digi24

Transportatorii nu vor sa renunte la protestul anuntat pentru joi in Capitala, desi sedinta de guvern in care urma sa se adopte ordonanta privind inghetarea pretului politei RCA inca nu s-a incheiat si forma finala a documentului nu este cunoscuta.

Reprezentantii transportatorilor au negociat timp de mai multe ore miercuri dimineata la Guvern si au obtinut angajamentul Executivului condus de Dacian Ciolos ca pretul RCA va fi inghetat timp de 6 luni.

Cu toate acestea, Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), anunta ca joi, intre orele 9 si 15 va aduce in Capitala circa 5.000 de vehicule.

"Avand in vedere ca nici pana la aceasta ora Guvernul nu a transmis, nu a publicat si nu a comunicat varianta finala a Ordonantei de Urgenta cu privire la tarfiul de referinta/inghetarea tarifelor coroborat cu faptul ca nu existat nici un fel de clarificare privind modul de calcul si valoarea estimativa a ceea ce urmeaza sa devina tarife maximale, va comunicam ca protestele de maine vor avea loc atat in tara cat si in Bucuresti - Piata Victoriei si va solicitam sa va mobilizati la modul cel mai serios conform informarilor transmise anterior cu privire la acesul in Piata Victoriei, ore de acces etc", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a FORT.

Augustin Hagiu, presedintele de onoare al FORT, a declarat la postul Digi24 ca decizia de a nu renunta la protest a venit ca urmare a faptului ca reprezentantii Guvernului nu au mai iesit la declaratii la orele 15:30, asa cum era anuntat, iar forma finala a ordonantei de guvern nu este cunoscuta.

"Nu avem nicio certitudine ca tarifele vor fi inghetate (...) Nu avem incredere", a declarat Hagiu.

Acesta a precizat ca de la ora 5 va incepe intrarea in Bucuresti, iar la ora 9 vehiculele vor fi in fata Guvernului, in Piata Victoria.

"Cetatenii sunt solidari cu noi, maine le cerem solidaritate", a mai spus presedintele de onoare al FORT, referindu-se la problemele pe care protestul le va crea in trafic.

Intrebat daca se mai poate face ceva pentru anularea protestului, mai ales ca premierul Ciolos a anuntat ca s-a gasit solutia problemei, Augustin Hagiu a raspuns: "Depinde ce se intampla in urmatoarele ore".

"Noi in momentul de fata suntem in mobilizare generala pentru protest in Bucuresti. Nu avem un material concret, nu avem un mod de asumare concreta a tarifului, nu putem sa ne bazam pe nimic, nu putem sa demobilizam transportatorii", a mai declarat el.

Augustin Hagiu a mai sustinut ca actiunea nu urmareste caderea guvernului si nici nu are tenta politica, singurele avute in vedere fiind interesele transportatorilor.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#protest transportatori Bucuresti RCA , #proteste