Tv Ziare.com: Daca lumea sta acasa si doarme, maine nu va mai avea ce sa manance

Marti, 18 Mai 2010, ora 16:52
2401 citiri
Tv Ziare.com: Daca lumea sta acasa si doarme, maine nu va mai avea ce sa manance

"Cel mai probabil miercuri se vor strange in Piata Victoriei peste 60.000 de oameni din toata tara pentru ca este nevoie de ei ca sa schimbam ceva in tara asta, sa spunem ce ne doare, ca vrem sa fim condusi ca intr-o tara europeana, nu ca intr-una bananiera si o sa cerem sa creasca salariul minim pe economie", a declarat marti la televiziunea Ziare.com vicepresdeintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu.

"Va fi unul dintre cele mai mari mitinguri de pana acum si vor veni toate cele cinci confederatii sindicale. Doar de la CNS Cartel Alfa vor fi cel putin 15.000 de oameni. Acest miting este un punct al strategiei si putem ajunge si la greva generala in sectoarele care pot determina schimbarea. Vom protesta pana cand vom ajunge sa obtinem o situatie de normalitate in Romania", a mai spus acesta.

Urmareste AICI ce au de gand sa faca miercuri sindicalistii

Apostoiu sustine ca, daca toata lumea sta acasa si doarme, maine nu va mai avea ce sa manance.

"Daca nu am reusit intr-un an si jumatate prin dialog normal sa obtinem ceva, vom merge si vom iesi in strada. Vom iesi indiferent ce se intampla pentru ca asa nu se mai poate. Am fost oameni de buna credinta si am asteptat un an si jumatate luarea unor decizii anticriza, dar asta nu s-a intamplat. Am asteptat, am discutat, asa este normal, dar a venit si momentul in care nu mai avem incredere in Guvern", a mentionat liderul sindical.

Exista doua categorii de bugetari

Liviu Apostoiu spune ca exista doua categorii de bugetari, clientela politica, si restul care ii sustin muncind pentru ei.

"Trebuie sa tinem cont ca si acolo sunt oameni care doresc sa munceasca, dar sunt si altii care nu sunt pusi decat sa implementeze politica unui partid sau altul. Iesim in strada si sunt sigur ca, daca se doreste acest lucru, scrisoarea catre FMI poate fi renegociata. Si daca nu vom putea, sa mergem toti acasa cu 500 de lei si dupa aia sa ne ducem parintii la cimitir, ca in alte parte nu au loc", a mai spus acesta.

Liderul sindical nu intelege de ce maine nu mai avem ce manca dupa ce un an si jumatate ni s-a tot spus ca nu este niciun fel de problema cu plata salariilor.

"Vom cere marirea salariului minim. Acesta este extrem de scazut si este tinut pentru a se putea da sprijin acelor patroni care nu platesc taxele catre stat care constitutie evaziune fiscala, cam 30%. Noi cerem Guvernului sa nu se indrepte masurile de reducere si catre pensiile sub 1.000 de lei. Daca acum se vor aplica masurile, toti cei din sectorul privat trebuie sa inteleaga ca se vor indrepta si asupra si, de aceea, trebuie rezolvata acum problema", a mai spus Apostoiu.

Liderul sindical a precizat ca nimeni de la Guvern si presedintie nu a spus nimic cu privire ce s-a intamplat luni la CES, iar asta le da de gandit si crede ca guvernantii asteapta sa vada ce se va intampla miercuri in strada.

"Ne cerem scuze ca o sa se blocheze orasul, dar este pentru o cauza buna. De asta vor fi afectati copii, batrani. Dar va rog sa ne scuzati. Iesitul in strada este ultimul demers, de aceea am sperat ca lucrurile sa se rezolve. O sa ajungem in greva generala in momentul in care Guvernul nu o sa se aseze sa discute cu noi, in loc sa ne arunce in fata lucruri gata facute. Vrem sa instauram o democratie si de adevaratelea si cred ca vom rezolva ceva, ca lumea a inteles ca este un strigat final si, daca nu facem acum ceva, nu avem nicio sansa", a mai precizat acesta.

Citeste si:
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...