Un nou protest, sambata, in Bucuresti: Al 11-lea mars al biciclistilor

Sambata, 23 Septembrie 2017, ora 07:03
4220 citiri
Un nou protest, sambata, in Bucuresti: Al 11-lea mars al biciclistilor
Foto: Facebook/Vrem un oras pentru oameni

In semn de protest fata de modul in care autoritatile locale administreaza orasul si a faptului ca nu exista piste pentru biciclete, fiind incurajat transportul motorizat in timp ce Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana, sambata va fi organizat in Capitala un mars al biciclistilor.

Plecarea in mars se va face la ora 15.30 de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herastrau, se arata in descrierea evenimentului creat pe Facebook.

Traseul pe care se va desfasura evenimentul este: Bd-ul Maresal Constantin Prezan - Arcul de Triumf - Sos. Pavel Dimitrievici Kiseleff - P-ta Victoriei - Sos. Nicolae Titulescu - Pasajul Basarab - Sos. Grozavesti - Intoarcere la Intrarea Grozavesti - Sos Grozavesti - Pasajul Basarab - Sos. Nicolae Titulescu - P-ta Victoriei - Calea Victoriei - Bd-ul Regina Elisabeta - Bd-ul Schitu Magureanu - Pod Izvor - Splaiul Independentei - Bd-ul Libertatii - Bd-ul Natiunile Unite - Strada Izvor - Calea 13 Sepembrie - Bd-ul Libertatii - Bd-ul Unirii - Bd-ul Dimitrie Cantemir - Parcul Tineretului.

Iata aici traseul detaliat, ce poate fi parcurs de catre orice biciclist.

Marsul biciclistilor va opri, ca si in alte dati, in fata Primariei Capitalei cu urmatorul mesaj: "Primaria ZERO - probabil cea mai incompetenta administratie din lume".

Pana acum, peste 2.200 de oameni s-au aratat interesati sa participe.

Marsul biciclistilor se organizeaza de doua ori pe an, incepand din 2012, si aduna mii de oameni.

Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania (OPTAR) este o asociatie care sustine dezvoltarea mobilitatii urbane prin oferirea de alternative viabile de deplasare pentru cetateni: pe jos, cu bicicleta, cu transportul public sau cu autoturismul.

Citeste si despre editia din aprilie a protestului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#mars biciclisti sambata 23 septembrie, #protest biciclisti primaria capitalei, #protest biciclisti sambata, #Marsul Biciclistilor traseu , #proteste