USR anunta ca va participa la protestele de astazi: Romania este in pericol!

Duminica, 05 Noiembrie 2017, ora 08:23
4692 citiri
USR anunta ca va participa la protestele de astazi: Romania este in pericol!
Foto: Facebook USR

Uniunea Salvati Romania (USR) a anuntat ca va participa la marsul anuntat pentru duminica seara, sub denumirea "NU vrem sa fim o natie de hoti!".

"Membrii USR vor participa, duminica, la demonstratiile declansate in toata tara pentru a opri asaltul PSD impotriva Justitiei. Toate fortele reformiste trebuie sa spuna, intr-un glas: Nu vrem sa fim o natie de hoti!

Romania este in pericol sa devina un stat esuat si avem datoria sa ne opunem actiunilor PSD care vor sa intoarca Romania in vremea cand niciun politician nu putea fi tras la raspundere pentru furtul din bani publici si abuzul in functie. O facem in Parlament, o vom face si in strada.

Suntem intr-un razboi purtat de PSD-ul condus de Liviu Dragnea, un politician condamnat penal, impotriva romanilor care-si doresc o societate dreapta, moderna si prospera. Putem sa-i oprim! Am reusit cu Rosia Montana, cu Martea Neagra, cu OUG 13', se arata pe pagina de Facebook a USR.

De asemenea, Platforma Romania 100 a fostului premier Dacian Ciolos a anuntat participarea la protestele de duminica si a lansat un apel la implicare, afirmand ca Romania este intr-un moment de cumpana si zilele urmatoare vor fi decisive.

"Romania este intr-un moment de cumpana. Dincolo de orice dezbatere si argumente rationale, masinaria de vot PSD-ALDE este gata sa treaca prin Parlament pachetul de modificari la legile justitiei propus de "Comisia Iordache". Proiectul PSD-ALDE reprezinta un atac direct impotriva independentei justitiei din Romania. Urmatoarele zile sunt decisive. Ele vor hotari daca Romania ramane un stat de drept sau va fi aruncata la periferia Uniunii Europene, cu o justitie subordonata politic, cu o clasa politica asezata deasupra legii, fara opreliste la jefuirea banului public. Sustinem o Romanie fara coruptie, in care nicio forta politica nu trebuie sa puna oprelisti justitiei sau sa slabeasca statul de drept - acesta este primul punct al Manifestului fondator al Platformei Romania 100. In aceste zile, cand injustitia risca sa devina lege, te chemam sa participam impreuna la aceste proteste", se arata intr-un comunicat al Platformei "Romania 100".

Din Opozitie, pana acum, nu a fost exprimata o pozitie oficiala a PNL si PMP.

In Bucuresti, protestatarii se vor aduna in Piata Victoriei in jurul orei 18.00, iar la 19.00 se va pleca in mars spre Parlament.

Proteste similare au fost anuntate si in tara, dar si in diaspora. Vezi aici localitatile si programul protestelor anuntate pentru diminica seara.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proteste duminica Bucuresti tara, #proteste USR participa , #proteste