VIDEO Membrii comunitatii Declic duc un elefant roz la toate institutiile implicate in ancheta 10 august: Palatul Cotroceni, Palatul de Justitie, PG, MJ, DIICOT si MAI

Luni, 10 August 2020, ora 09:43
4324 citiri
VIDEO Membrii comunitatii Declic duc un elefant roz la toate institutiile implicate in ancheta 10 august: Palatul Cotroceni, Palatul de Justitie, PG, MJ, DIICOT si MAI
Foto: Declic/Protest 10 august 2020

Comunitatea Declic a adus luni un elefant roz urias in fata Palatului Cotroceni, cu ocazia protestelor anuntate la doi ani de la reprimarea violenta a manifestatiei din 10 august 2018.

"Am adus cu noi un elefant roz pe care am scris 10 august. Nu uitam! Poate te intrebi ce reprezinta. Ei bine, elefantul din incapere este dosarul 10 august. Am auzit aceasta expresie in anul 2017, cand presedintele Iohannis a luat parte la una din primele sedinte ale proaspatului guvern Grindeanu. Ministrii PSD incercau din rasputeri sa-si scape de inchisoare presedintele partidului, Liviu Dragnea. Ca sa aduca vorba de amnistia faptelor de coruptie, presedintele a introdus subiectul facand referire la "elefantul din incapere".

Dar, intre timp, un alt elefant a aparut si, de data aceasta, nici presedintele nu il mai vede. Asa ca am vopsit elefantul in roz si mergem cu el la Klaus Iohannis, la procurorul general, Gabriela Scutea, la DIICOT, la Ministerul de Interne si apoi in Piata Victoriei, la Guvern. Vom trece si pe la Curtea de Apel Bucuresti, care judeca redeschiderea anchetei 10 august.

Au trecut 2 ani de la momentul dramatic in care mii de oameni si-au luat bastoane pe spate si gaze in fata, doar pentru ca s-au dus sa protesteze pasnic in Piata Victoriei. Ministrul de Interne a uitat de ancheta interna referitoare la modul de interventie al jandarmilor. Justitia se face ca ancheteaza dosarul 10 august. Un procuror a inchis acuzatiile pentru sefii jandarmilor, Procurorul General a inchis si el ochii si a pasat problema la DIICOT, iar sefa DIICOT a deschis dosarul partial. In tot acest timp, presedintele Klaus Iohannis uita de violentele din 10 august si muta problema la Consiliul Superior al Magistraturii. Pare ca toate autoritatile vor sa arunce elefantul dintr-o curte in alta.

De aceea, am comandat un elefant de mari dimensiuni, pe care l-am vopsit in roz. I-am pus roti si il vom plimba prin toata Capitala. E modul Declic de a spune: 10 august. Nu uitam!. Comemoram 2 ani de la incidentele violente din Piata Victoriei si inca nu stim cine sunt vinovatii. In ritmul acesta, nimeni nu va mai plati pentru ce s-a intamplat in acea seara, cand mii de copii, batrani, femei, protestatari pasnici si jurnalisti au fost gazati si loviti.

Vrem ca presedintele Klaus Iohannis sa ceara o ancheta rapida si eficienta in cazul 10 august, ca sa nu devina un dosar istoric, precum Revolutia, ori Mineriada. Nu e rolul presedintelui sa intervina in actul de justitie, dar poate cere sa se faca dreptate cat mai repede. Vom trece cu elefantul si pe sub geamul biroului Gabrielei Scutea. Procurorul General s-a temut de o asumare in cazul 10 august si a lasat-o sa decida pe sefa DIICOT, cea care lucrase la dosar si, din acest motiv, facuse o cerere de abtinere. Apoi vom plimba elefantul la DIICOT si Ministerul de Interne, iar la final ne vom opri cu el in Piata Victoriei.

Lucram la acest moment de doua saptamani. Am tinut totul la secret, pentru a nu avea probleme cu SPP sau cu Jandarmeria cand mergem la Cotroceni. Cei care ne-au ajutat cu executia elefantului, care il vor transporta, fotografia si filma, sunt oameni care ne-au crezut pe cuvant cand le-am spus ca vom achita facturile pana la finalul saptamanii.

Realitatea este ca nu avem toti banii. Elefantul in sine a costat 5000 de lei, transportul lui prin tot Bucurestiul, pe 10 august, ne costa 1000 de lei, iar fotografiile, filmarea si montajul, alti 1500 de lei.

Suntem 59 150 de semnatari ai campaniei "Redeschideti ancheta 10 august". Daca doar o parte dintre noi doneaza o suma, oricat de mica, vom reusi sa strangem banii pentru ''Operatiunea Elefantul", se arata in mesajul comunitatii Declic.

Iohannis dezaprobă recrutarea militară obligatorie: ”Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară”
Iohannis dezaprobă recrutarea militară obligatorie: ”Trebuie mai multă atractivitate pentru cariera militară”
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, 23 aprilie, că nu va avansa recrutarea militară obligatorie şi a subliniat că pentru cariera militară ar trebui să se facă mai multă...
Doi câini periculoși care erau lăsați liberi prin Mehedinți au fost prinși de jandarmi și duși la un adăpost FOTO
Doi câini periculoși care erau lăsați liberi prin Mehedinți au fost prinși de jandarmi și duși la un adăpost FOTO
Inspectoratul de Jandarmi Mehedinţi a anunțat că doi câini din rasa Cane Corso, consideraţi a fi periculoşi, au fost prinşi de jandarmii din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, ei...
#declic, #10 august, #protest, #Cotroceni, #Iohannis, #jandarmi , #proteste