Zeci de revolutionari brasoveni au protestat impotriva lui Basescu si a lui Boc (Video)

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 16:44
2249 citiri
Zeci de revolutionari brasoveni au protestat impotriva lui Basescu si a lui Boc (Video)
Foto: Arhiva

Circa 100 de revolutionari brasoveni, membri ai Asociatia Luptatorilor, Ranitilor si Urmasilor Eroilor Revolutiei (ALRUE) au participat, joi, la un mars de protest indreptat impotriva presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc, transmite corespondentul NewsIn.

Marsul, care a durat 90 de minute, s-a desfisurat fara incidente, protestatarii strabatand strazile din centrul orasului, din Piata Sfatului si pana in fata sediului Institutiei Prefectului. Printre manifestanti au putut fi zariti si reprezentanti ai PSD Brasov, printre ei numarindu-se presedintii organizatiilor judetene de tineret si femei, impreuna cu membri ai organizatiilor lor. Fortele de ordine au insotit in permanenta coloana de manifestanti, numarul jandarmilor si politistilor prezenti pe traseu si in fata sediului Institutiei Prefectului fiind cel putin egal cu cel al manifestantilor.

"Prin acest mars de protest solicitam un sngur lucru: organizarea de alegeri anticipate, de catre un guvern de Uniune Nationala care sa aiba un mandat limitat in timp la 60-90 de zile si care sa aiba ca singura misiune organizarea alegerilor", a declarat, Dorin Laza Maiot, presedintele ALRUE.

Manifestantii au purtat un sicriu portocaliu, pe care au fost lipite portretele presedintelui si premierului si pancarte pe care scria: "Mai trageti inca o data"; "Opriti desfiintarea Romaniei"; "Suntem solidari cu pensionarii, profesorii, politistii", "Vrem un viitor sigur pentru noi"; "Singura solutie inca o revolutie". Au fost scandate lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale, dar au fost readuse in amintirea trecatorilor si lozincile lansate in zilele Revolutiei din 1989 sau imediat dupa: "Pacat, pacat, de sangele varsat", "Singura solutie inca o revolutie", "Basescu nu uita va veni si ziua ta", "Basescu pentru noi este Ceausescu doi", "Hotii, hotii", "Nu va fie frica si Basescu pica"; "Marinaru' si-un pitic ne-au furat la toti din plic" sau "Hitler, Stalin, Ceausescu il asteapta pe Basescu".

Un reprezentant al ALRUE a fost primit de catre prefectul judetului, Ion Gontea, cariua i-a fost inmanat un exemplar al petitiei intitulate "Opriti desfiintarea Romaniei". In continutul petitiei revolutionarii constata ca "politicienii romani, alternati la carma tarii, au dus Romania in cei 20 de ani trecuti de la marele moment al lui Decembrie 1989, cand spre extaz, cand spre agonie, iar noi constatam astazi, cand pe continentul nostru bunastarea si grija fata de om sunt mai vizibile ca oricand, ca romanii sunt cu un pas inaintea disolutiei lor ca neam si statalitate".

In opinia revolutionarilor brasoveni, singura cauza reala a crizei economice prin care trece Romania este jaful practicat de politicieni. "Ii somam pe actualii conducatori ai Romaniei sa organizeze alegeri anticipate, fiindca realitatea acestor zile demonstreaza ca nu mai au nici o sustinere din partea maselor. Este clar ca, spre binele patriei si al poporului roman, actualii conducatori trebuie sa accepte in mod pasnic ca tara nu mai are nevoie de ei. Facem un apel solemn si ultimativ catre toti factorii politici, institutionali si sociali, acum, in aceste clipe deosebit de dramatice pentru tara: Opriti desfiintarea Romaniei!", se spune in petitia inmanata prefectului.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#proteste revolutionari, #proteste Boc Basescu , #proteste