Banda unica pentru RATB a provocat haos in trafic pe soseaua Bucuresti - Ploiesti (Galerie foto)

Luni, 22 Mai 2017, ora 13:34
9044 citiri
Banda unica pentru RATB a provocat haos in trafic pe soseaua Bucuresti - Ploiesti (Galerie foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

Traficul la intrarea in Bucuresti dinspre DN 1 se desfasoara cu dificultate, luni, dupa ce Primaria Capitalei a montat o banda unica pentru autobuzele RATB pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, pe sensul de intrare in Capitala.

Mai multi soferi au semnalat, pe Facebook, ca luni dimineata s-au format cozi inca de la Saftica, unde masinile stau in coloana si se parcurg cinci kilometri in mai mult de o ora.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Ovidiu Munteanu, traficul este ingreunat din zona Academiei de Politie, unde se trece de la trei benzi de circulatie la doua benzi, si se circula in coloana pana la Casa Presei Libere.

Luni a fost prima zi lucratoare in care a fost implementata banda unica pentru transportul in comun.

Iata cat de aglomerat este traficul, luni la pranz, in acea zona, potrivit Waze si Google Maps:

Foto: captura Waze

Foto: captura Waze

Foto: captura Google Maps

Pe Facebook, numerosi oameni s-au plans de aglomeratia din zona, aparand chiar si o pagina numita "Desfiintati banda unica RATB, Pod Baneasa-Fantana Miorita":

Firea, criticata de Opozitie: Sa dai cu vopsea e usor

Opozitia o critica pe Gabriela Firea, pentru banda unica de urgenta pentru transportul in comun.

"Doamna Gabriela Firea, in urma cu un an, ati promis o revolutie in trafic. Ca parte a acestei revolutii, au fost inaugurate benzile unice pilot destinate transportului in comun.

Efectele relatate de sute de bucuresteni pe retelele de socializare, dar si de presa nu sunt nici pe departe pozitive: zona de Nord a Capitalei a fost transformata intr-o uriasa parcare si traficul a fost blocat, nu fluidizat", spune deputatul PNL Ovidiu Raetchi.

La randul sau, consilierul general PNL Ciprian Ciucu spune ca "Asa patesti atunci cand faci benzi unice ca sa le raportezi 'la hectar' si nu consulti specialisti in mobilitate urbana".

"Banda unica este in general o idee buna, daca:

(1) ai benzi suficiente raportat la volumul traficului;

(2) ai un parc de autobuze suficient pentru a asigura frecventa optima;

(3) nu obturezi principala artera de intrare in oras;

(4) anunti din timp, iei masuri compensatorii cu privire la transportul public periurban, pentru a reorienta calatorii;

(5) faci o mare parcare in afara orasului si duci pana acolo transportul in comun. Vezi, de aceea trebuia deja sa fi achizitionat autobuze. Sa dai cu vopsea e usor...", a transmis Ciucu.

Si deputatul USR Claudiu Nasui a criticat masura luata de Primaria Capitalei.

"Sa ii felicitam pe doamna Firea si PSD pentru cum rezolva problema traficului. Ilegalizeaza Uber si reduc numarul de benzi de circulatie. Evident, rezultatul nu poate fi decat mai multa aglomeratie si mai mult timp pierdut in trafic", a scris pe Facebook Claudiu Nasui.

Primaria Capitalei a inceput vineri infiintarea benzilor unice pentru transportul in comun pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, in sensul spre centru, urmatoarele lucrari fiind pe Soseaua Kiseleff, bulevardul Constantin Prezan, Calea Dorobanti, strada George Enescu si bulevardul Magheru.

"Prin crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport in comun ale RATB si taxi scade timpul de asteptare in statii, se reduc costurile de exploatare, iar nivelul de poluare se reduce semnificativ. De asemenea, proiectul de realizare de benzi unice va fi coordonat si cu alte masuri de imbunatatire a transportului public in Bucuresti, cum ar fi innoirea parcului auto al RATB, semaforizarea inteligenta in intersectiile din Capitala, astfel incat sa reusim fluidizarea traficului cat mai rapid", spunea primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Lucrarile de infiintare a benzilor unice se vor face si pe Soseaua Kiseleff, pana la Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), pe bulevardul Constantin Prezan (pe ambele sensuri), pe Calea Dorobanti - intre Piata Dorobanti si bulevardul Dacia (pe ambele sensuri), Calea Dorobanti (sensul spre centru) intre bulevardul Dacia si Piata Lahovari, strada George Enescu intre Piata Lahovari si Bulevardul Magheru, bulevardul Magheru (sens spre periferie), intre C.A. Rosetti si Piata Romana, si bulevardul Magheru (sens spre centru), intre Piata Romana si strada George Enescu.

In Capitala sunt, in prezent, benzi de circulatie pentru transportul public pe arterele: bulevardul Mihail Kogalniceanu - bulevardul Regina Elisabeta; Splaiul Independentei, portiunile dintre soseaua Cotroceni si bulevardul Eroilor si din dreptul Centrului Istoric; bulevardul Unirii, intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia; Calea Dorobanti, intre bulevardul Dacia si soseaua Stefan cel Mare; bulevardul Dacia, intre Calea Dorobanti si strada Icoanei; Calea Grivitei, intre Piata Mures si strada Caraiman, pe sensul Gara de Nord; bulevardul Maresal Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#trafic dificil intrare Bucuresti, #banda unica autobuze, #trafic dificil banda unica Baneasa , #ratb