Bilete si abonamente unice pe liniile RATB, Metrorex si CFR - Vezi cat costa

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 21:19
3297 citiri
Bilete si abonamente unice pe liniile RATB, Metrorex si CFR - Vezi cat costa
Foto: Arhiva

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, vineri, proiectul de hotarare referitor la introducerea de bilete si abonamente unice pe liniile RATB, Metrorex si trenurile regionale ale CFR Calatori.

Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acest tip de bilete si de abonamente vor fi introduse dupa ce vor fi aprobate si de Metrorex si Ministerul Transporturilor. "Dupa ce trece de aprobarea noastra, la fel se intampla si la Metrorex, dupa care apare ordinul ministrului Transportului si se trece la integrare", a spus Oprescu.

Hotararea, aprobata vineri de consilierii generali, prevede introducerea a cinci tipuri de bilete si abonamente unice. Este vorba despre un bilet unic valabil timp de 60 de minute de la prima validare atat la Metrorex, cat si la RATB, cu un numar nelimitat de validari in perioada de valabilitate. Costul acestui bilet unic va fi de 5 lei.

De asemenea, va fi introdus un bilet unic multiplu cu zece calatorii de cate 60 de minute pe fiecare calatorie, in perioada de valabilitate. Costul cartelei cu zece calatorii unice pe timp de cate o ora va fi de 30 de lei.

Totodata, va fi introdus un bilet unic cu o valabilitate de 90 de minute pe liniile RATB si pe trenurile regionale ale CFR Calatori care circula pe inelul de cale ferata al municipiului Bucuresti. Acest bilet unic va costa 5 lei.

Un alt tip de bilet unic care va fi introdus este cel valabil timp de 90 de minute pe liniile RATB, Metrorex si trenurile regionale ale CFR Calatori care circula pe inelul de cale ferata al Municipiului Bucuresti. Acest bilet unic va costa 7 lei.

In ceea ce priveste abonamentele unice, s-a aprobat introducerea unuia de o zi cu un numar nelimitat de validari atat la RATB, cat si la Metrorex cu o valabilitate de 24 ore incepand cu ora la care se face prima validare. Costul acestui abonament unic va fi de 16 lei.

Sumele care vor fi achitate de calatori pentru achizitionarea acestor titluri de transport vor fi impartite intre operatorii de transport implicati, dupa o formula stabilita, de asemenea, prin hotarare adoptata vineri.

Potrivit Raportului de specialitate care insoteste proiectul de hotarare, sistemul hardware si software permite in prezent aplicarea tarifului unic pentru cele cinci tipuri de bilete si abonamente, cu modificari si adaptari minime.

Titlurile de calatorie nu vor fi valabile pe liniile expres si nici pe cele cu tarif special ale RATB. Suportul tehnico-financiar pentru emiterea, comercializarea si gestionarea valorilor biletelor va fi asigurat de RATB.

Biletele vor accepta prima validare cu un minut inainte de expirarea perioadei stabilite si vor permite calatoria pana la capatul liniei, la RATB si CFR Calatori, si pana la iesirea din statie, la Metrorex.

In perspectiva vor fi analizate, in vederea integrarii, si alte titluri de calatorie care vor putea fi introduse, inclusiv abonamentele lunare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#bilet unic RATB Metrorex, #bilet unic autobuz metrou tren, #transport public Bucuresti , #ratb