Ziare.com

Guvernul trimite DNA si la RATB: Stilouri cumparate cu 1.700 de lei bucata

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 10:43

   

Guvernul trimite DNA si la RATB: Stilouri cumparate cu 1.700 de lei bucata
Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) asupra unor posibile fapte de natura penala identificate in activitatea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) in perioada 2010-2012.

Neregulile au fost identificate de Corpul de Control al prim-ministrului in urma unor verificari efectuate la solicitarea primarului general Sorin Oprescu, in luna noiembrie.

Reprezentantii RATB din perioada 2010-2012 au acoperit pierderi de 12,1 milioane lei din fondurile destinate servicului de transport public subventionat, prin schimbarea destinatiei banilor, si au comis nereguli in atribuirea unor contracte de achizitii, ceea ce poate intruni elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, se arata in raportul Corpului de control al premierului.

RATB a efectuat cheltuieli de protocol de 450.967 lei, din care 299.119 lei pentru produse de la cantina, de patiserie, bauturi si cafea penru conducerea regiei, iar alte 10.530 lei au fost cheltuite pentru 6 stilouri cu penite de aur si platina tip Mont Blanc, la un pret de circa 1.700 lei/bucata, pentru membrii Consiliului de Administratie al RATB.

Regia Autonoma de Transport Bucuresti a raportat in 2010 si 2011 un profit contabil zero.

Din subventiile locale ca tarif social, RATB a efectuat cheltuieli in beneficiul angajatilor, membrilor de familie ale acestora si pensionarilor.

Directorul RATB a infiintat functia de presedinte al Asociatiei sportive, care a fost ocupata de presedintele Sindicatului Transporturilor Bucuresti, fara sa se tina cont de avizul negativ de legalitate emis de serviciul juridic, iar acest presedinte a participat la negocierile colective in care au fost stabilite si cheltuielile pentru activitati cultral-sportive, inclusiv salariul sau.

Pentru subventionarea tarifului de protectie sociala, RATB a primit din bugetul local putin peste un miliard de lei, in 2010 si 2011, fara ca in documentele contabile ale regiei sa existe date concrete privind modul de repartizare a subventiilor.

RATB a incheiat in ianuarie 2011 si un contract de asociere cu societatea Astra Vagoane Calatori prin care partile s-au obligat sa retehnologizeze un lot de tramvaie, cu podea 100% coborata, la un cost de productie estimat la 1,6 milioane euro, desi regia proiectase si fabricase deja un tramvai modern, cu podea partial coborata, care a raspuns cerintelor de trafic, la un cost de circa 800.000 euro.

Contractul de asociere a fost semnat, ca director al Uzinei de Reparatii RATB, de o persoana care, din septembrie pana in octombrie acelasi an, a fost in acelasi timp salariat atat al RATB, cat si al societatii Astra Vagoane.


C.S.
Citeste mai multe despre RATB sesizare DNA fapte penale RATB
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5661 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
20 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pe vremea PDL astia sponsorizau partidul!

Acum nu mai au ce face cu banii si isi cumpara stilouri scumpe!
Boc e complice cu cei de la RATB!

 

 

In perioada 2010-2012,

pedelimea era majoritara in consiliul general bucurestean si isi impunea directorii la RATB si RADET, precum si pe cei care faceau parte din CA. Gaura neagra RATB, asa cum o numeste Sorin Oprescu, a fost o mina de aur pentru majoritatea pedelista.

 

 

maxi scrie: "Boc e complice cu cei de la RATB!" Numai atat? Si

... Basescu nu-i vinovat?

 

 

ma declar sustinator al lui Ponta !

Ponta face ce trebuia sa faca Boc .
Asta imi da satisfactie
dar imi genereaza si un sentiment de nemultumire fata de activitatea Dlui Boc care nu a fost capabil sa puna sistemul pe urmele hotilor .

Pentru ca Guvernul Ponta se lupta cu hotii de orice fel , il voi sustine cum pot .

 

 

De ce nu a trimis Corpul de control al premierului

De ce era nevoie sa sesizeze DNA. Oare nu cumva se incearca "sufocarea" DNA-ului cu sesizari marunte, ca sa nu mai aiba timp sa se ocupe de marii hoti USLinosi???

 

 

Acum se intelege

de ce PDL-ul vroia subventii mari pentru RATB si-i fortau in fiecare an mana lui Sorin Oprescu. Domnii Crit si Popescu nu puteau sa scrie decat cu stilouri de 1700 lei bucata.

 

 

Aha! Asta e foarte bine. Iata ca si Ponta a descoperit utilitatea

... DNA!

 

 

Domnul Boc a vrut sa faca multe dar opozitia fara

... ca macar sa se informeze, iesea imediat pe tv-uri si urla ca nu vrea, nu se poate, e ilegal si inuman.
maxi ar trebui sa tina cont ca nu toti comentatorii de pe ziare.com au votat USL sau PP-DD. Mai sunt si oameni care judeca si au memorie buna. Despre activitatea domnilor Boc, Basescu, Funeriu, Udrea as putea vorbi zile intregi, fara pauza, ca stiu, fiecare dintre ei, ce-a facut. Asa ca maxi, mai ciocu' mic... Chiar daca ai tai, cei pe care-i sustii, sunt la guvernare...

 

 

Sa vedem rezultatul!

Ii va pedepsi cineva pe acestia?
Le va confisca ultimul sfantz furat, vilele, tot ce au agonisit din furaciuni? Vor face inchisoare, sau se va taragana ratacnd printre legi tam-pite?
Ajunsi la inchisoare, vor fi pusi sa munceasca pentru a-si plati macar alocatia mult mai mare decat a copiilor orfani, sau vor trandavi prefacandu-se ca scriu opere, asta scazandu-le din pedeapsa?
Va elimina noua Constitutie toate piedicile din calea dreptatii?
Bravo, Ponta, chiar daca ai facut-o din dorinta de a-i pedepsi pe rivali, tot conteaza!

 

 

...

.. RATB-ul este cumva stat in stat cu guvernul ? .. sau parghiile si legaturile "organice" sunt mai apropiate de functiile si atributiile primariei capitalei .. care e nivelul de subordonare ? .. lamuriti-ma si pe mine .. este o entitate economica care asigura transportul in comun al capitalei .. sefii cei mari au rang de ministrii ? .. cine aproba si autorizeaza toate hotararile din CA-ul lor ? .. primul-ministru !?!?!?

 

 

RATB este cum ii zice , o regie autonoma

cu CA
dar care este si in subordinea Primariei de la care primeste subventii .
Adica ei isi calculeaza pretul pe bilet si negociaza cu Primaria cat plateste cetateanul functie de subventia primita .

Niste hoti ! Mari de tot .
Seful sindicatului parca tot Radoi e si la ei .
Mare bandit .

 

 

Din noiembrie

au trecut cinci luni. Cam greu primeste Sorin Oprescu raspuns la solicitarile sale!

 

 

:)daca Ponta,l-ar putea aresta,pe Ali Baba,ar fi perfect,dar

nu-i dau voie aia, de la ppe !!!!!

 

 

DNA - sa mearga intai la Guvern sa-si faca treaba.

Evaziunea fiscala este pe masa Porcurorului Tonta.

SPAGA pentru numirile in functie cine o solutioneaza ??

Sunt N contracte incheiate de Guvernul Tonta care prejudiciaza Statul Roman .

In vamii NU mai e coruptie ??

 

 

Vor fi pedepsiti la fel de repede cum au fost pedepsitii cei

peste o suta de vamesi care au fost arestati anul trecut.
Pai, cum, domne, sa faca DNA-ul atata galagie pentru cateva stilouri? Asta e o nimica toata.

 

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor