Ziare.com

RATB reactioneaza dupa verificarile facute de Corpul de Control al premierului

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 20:23

   

RATB reactioneaza dupa verificarile facute de Corpul de Control al premierului
Reprezentantii Regiei Autonome de Transport Bucuresti au transmis o serie de previzari privind informatiile aparute ca urmare a verificarilor efectuate de Corpul de Control al prim-ministrului.

Verificarile efectuate de Corpul de Control au vizat perioada 2010 - 2012, in prezent Regia avand un alt Consiliu de Administratie si un alt Director General, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com, care arata si ca RATB a luat la cunostinta de constatarile facute de Corpul de Control al premierului numai din Sinteza Raportului prezentata pe site-ul Guvernului.

Oprescu, despre RATB si RADET: De patru ani spun ca acestea sunt gauri negre

RATB transmite ca, "avand in vedere ca in aceasta Sinteza nu se face referire la salarizarea directorilor RATB, insa in presa au fost vehiculate anumite informatii pe aceasta tema, apreciem ca cifrele publicate sunt neconforme cu realitatea".

Regia a explicat in legatura cu salariile celor trei directori RATB mentionati de presa.

"Suma de 23.000 de lei a fost obtinuta in anul 2010, de catre Directorul de Resurse Umane, domnul Gheorghe Rebegeanu, atunci cand a iesit la pensie. Aceasta cifra nu reprezinta salariul lunar al fostului director, ci venitul obtinut de acesta, conform Contractului Colectiv de Munca, din cumularea salariului lunar + prima de vacanta (80% din salariul de baza) + 2 salarii de baza acordate angajatilor care se pensioneaza. Este un drept de care angajatii RATB beneficiaza o singura data, inainte de pensionare.

Cifrele publicate drept salarii ale Directorului de Infrastructura si Directorului Transport Electric, 12.500 lei respectiv 11.500 lei, reprezinta, de asemenea, venitul obtinut conform CCM, din cumularea salariului lunar cu prima de vacanta, drept de care angajatii RATB beneficiaza o singura data pe an", se mai arata in comunicat.

Guvernul trimite DNA si la RATB: Stilouri cumparate cu 1.700 de lei bucata

Nu in ultimul rand, conducerea RATB a transmis ca isi va exprima un punct de vedere si isi va asuma public pozitia fata de cele constatate numai dupa ce va primi Raportul Corpului de Control al premierului privind verificarile la RATB, in integralitatea lui.

F.N.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2709 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Este regretabila superficialitatea celor care au inclus in ...

...material sume superioare celor reale! Cat de serios este controlul, daca rezultatele sunt prezentate deformat?!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor