Vine vara si ne vom sufoca din nou in RATB. Intr-un an nu s-a schimbat mai nimic

Vineri, 31 Martie 2017, ora 20:18
5678 citiri
Vine vara si ne vom sufoca din nou in RATB. Intr-un an nu s-a schimbat mai nimic
Foto: Arhiva Ziare.com

In timp ce autoritatile locale ii indeamna pe bucuresteni sa mearga cu RATB, observam ca aproape nimic nu s-a schimbat in ultimul an in privinta conditiilor din mijloacele de transport in comun din Capitala.

Intr-un material publicat de Ziarul Financiar vineri, Constantin Tobescu, purtatorul de cuvant al RATB, face un bilant al autobuzelor, tramvaielor si troleibuzelor care au aer conditionat cu doar cateva luni inainte sa inceapa vara.

"Din o mie de autobuze in total, 512 sunt dotate cu aer conditionat, restul nu au. Dar autobuzele au fost intercalate pe linii, astfel incat sa nu existe rute fara niciun vehicul cu aer conditionat. Din 257 de tramvaie, doua au aer conditionat, cele construite in 2015. Celelalte sunt mai vechi si nu dispun de asa ceva. Dintre troleibuze, niciunul dintre cele 165 nu are aer conditionat, ci doar sisteme de ventilatie", spune Constantin Tobescu, purtatorul de cuvant al RATB.

Din declaratia sa intelegem ca nu s-a schimbat mai nimic intr-un an. In luna aprilie a anului 2016, tot Constantin Tobescu declara pentru Ziare.com ca dintre cele 1.000 de autobuze RATB, 500 erau dotate cu aer conditionat.

Cele doua tramvaie cu aer conditionat de care vorbea Tobescu in materialul de la Ziarul Financiar au fost puse in functiune anul trecut. Diferenta este ca daca anul trecut erau 243 de tramvaie, acum sunt 257.

In privinta troleibuzelor aceeasi situatie era si anul trecut - niciunul nu avea aer conditionat, doar sisteme de ventilatie. Diferenta? Si aici a crescut numarul troleibuzelor - anul trecut erau 155, iar acum 165.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#mijloace transport comun aer conditionat, #aer conditionat RATB, #aer conditionat autobuze Bucuresti , #ratb