Conducerile RATB si RADET, demise - PDL acuza o decizie politica (Video)

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 17:50
5407 citiri
Conducerile RATB si RADET, demise - PDL acuza o decizie politica (Video)

Conducerile Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) si Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) au fost demise, marti dupa-amiaza.

Aceasta decizie a fost luata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), iar demiterile vin in contexul rezultatelor financiare foarte slabe, informeaza Antena 3.

Directorii RADET si RATB care au fost demisi sunt Mihai Bogdan Becheanu, numit la propunerea PNG-CD, dupa alegerile din iunie 2008, respectiv Viorel Popescu, numit la propunerea PDL, anul trecut.

De asemenea, din fiecare dintre cele doua consilii de administratie au mai fost revocati cate trei membri, numarul lor fiind astfel redus de la noua la cinci persoane, conform NewsIn.

Consilierii municipali de la USL au acuzat managementul defectuos al celor doua regii, insa cei de la PDL au declarat ca schimbarile au fost realizate din motive politice si au parasit sala de sedinte.

Potrivit consilierilor generali de la USL, decizia referitoare la ramanerea in functie a actualilor directori generali ai celor doua regii va fi luata de catre consiliile de administratie.

Astfel, se poate aplica atat o lege mai veche care prevede ca directorul general al unei regii trebuie sa fie membru al consiliului de administratie al acesteia, cat si o reglementare mai noua, care nu mai stipuleaza aceasta obligatitivitate.

CGMB a aprobat in sedinta extraordinara de marti si o hotarare prin care a fost numita o comisie formata din sase specialisti in resurse umane, care vor alege noii membri ai consiliilor de administratie ai celor doua regii.

Numirea comisiei a fost realizata in baza OUG 109 din 2011, care prevede introducerea guvernantei corporative la intreprinderile publice. Noile conduceri vor fi alese peste doua zile.

Consilierii generali ai PDL vor ataca decizia CGMB

Consilierii generali ai PDL vor ataca in contencios hotararile adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, intrucat nu au reprezentanti in principalele comisii de specialitate, conform legii, potrivit lui Mircea Raicu, consilier general PDL.

"Exista cinci comisii de specialitate in CGMB in care PDL nu are acces, in care se incalca legea. Este vorba de buget, transporturi, juridic, urbanism etc", a precizat Raicu, conform Agerpress.

El a adaugat ca, in sedinta de marti, s-a luat in discutie revocarea unor membri din Consiliile de Administratie ale RADET si RATB, fiind vorba de cei sustinuti de PDL.

"Noi nu vom avea niciun membru propus de PDL in aceste comisii si se incalca legea", a mai spus Raicu.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#demitere conduceri RATB RADET, #demitere conducere RATB, #demitere conducere RADET , #ratb