Este sau nu obligatorie validarea cardurilor RATB? - Ce spune viceprimarul Capitalei

Marti, 18 August 2015, ora 12:46
8981 citiri
Este sau nu obligatorie validarea cardurilor RATB? - Ce spune viceprimarul Capitalei
Foto: Ziare.com

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, spune ca validarea cardurilor RATB este obligatorie pentru toti cei care nu sunt exceptati, potrivit legii, de la aceasta obligativitate.

Precizarea lui Pieptea vine dupa ce fostul director al Regiei Vicentiu Antonescu a spus ca niciun calator al RATB nu este obligat sa valideze cardul de calatorie.

Dezvaluirile unui fost director RATB: Calatorii nu sunt obligati sa valideze cardurile

"Informatiile vehiculate in ultima vreme in presa, privind lipsa obligativitatii validarii calatoriei in mijloacele de transport public ale RATB, incurajeaza fraudarea regiei si trebuie clarificate urgent pentru a nu prejudicia si mai mult calitatea conditiilor de transport oferite calatorilor.

Potrivit prevederilor legale, exista in prezent cateva categorii de calatori care beneficiaza de reduceri si gratuitati si care nu au obligatia de a valida titluri de calatorie.

Este vorba despre: veterani, invalizi si vaduve de razboi, detinuti politici, persoane persecutate politic si din motive etnice, deportate ori constituite in prizonieri, eroi martiri ai Revolutiei din 1989 si urmasii acestora, precum si ai Revoltei de la Brasov din 1987, persoanele cu handicap si insotitorii acestora, personalul Primariei Municipiului Bucuresti si al institutiilor si serviciilor publice de interes local ale Municipiului Bucuresti, pensionari cu domiciliul in Bucuresti", a spus Pieptea, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Acesta subliniaza ca, exceptand aceste categorii, "validarea este obligatorie pentru titlurile tarifare tip portofel electronic sau calatorie, pentru care validarea certifica plata calatoriei efectuate".

Viceprimarul subliniaza ca inclusiv pentru cei care au abonament validarea cardului este obligatorie.

"Cu toate acestea, amenzile pentru nevalidarea calatoriei de catre detinatorul unui abonament valabil sunt in majoritatea cazurilor anulate in instanta, ceea ce face ca, in mod real, validarea sa fie optionala", mai precizeaza Pieptea, subliniind ca trebuie redefinit conceptul de validare, printr-o noua hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Acesta subliniaza si ca RATB poate fi reformat doar pornind de la obligativitiatea validarii tuturor instrumentelor legale de calatorie - titluri de calatorie, cartele magnetice, abonamente sau legitimatii de calatorie.

"Validarea obligatorie a calatoriei de catre toate categoriile de calatori, inclusiv de catre beneficiarii de gratuitati si reduceri, este una dintre modalitatile prin care strategia de transport a regiei poate fi asezata pe baze corecte.

Stabilirea rutelor optime, determinarea volumului de calatori din fiecare autovehicul, alocarea numarului de mijloace de transport in functie de intervalul orar si gradul de ocupare, sunt doar o parte dintre deciziile care pot fi luate pornind de la validarea obligatorie a tuturor calatoriilor", mai sustine Cornel Pieptea, adaugand ca, in acest sens, exista deja trimisa la primarul Sorin Oprescu documentatia privind validarea obligatorie.

F.N.

Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
#obligativitate card RATB, #validare card RATB, #Pieptea card RATB , #ratb