Eurobarometru: Ce parere au romanii despre mijloacele de transport in comun

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 21:14
2971 citiri
Eurobarometru: Ce parere au romanii despre mijloacele de transport in comun

Romanii se declara nemultumiti de curatenia din mijloacele de transport si din statii, dar sunt multumiti de pretul biletelor, potrivit unui Eurobarometru publicat, miercuri, de Comisia Europeana.

In ceea ce priveste nivelul general de satisfactie fata de calitatea transportului urban, Romania se afla pe locul 24, dupa ce 24% dintre repondenti au spus ca nivelul lor de multumire este scazut, pentru 23% este mediu, pentru 25% - bun si pentru 28% - ridicat.

Cei mai multumiti sunt locuitorii din Luxemburg, Finlanda si Marea Britanie, iar cei mai nemultumiti sunt cei din Bulgaria, Italia si Malta.

24% sunt multumiti de informatiile privind orarul mijloacelor ubane de transport in comun, 45% sunt destul de multumiti si doar 5% au spus ca sunt foarte nemultumiti, iar 15% destul de nemultumiti, cifre care plaseaza Romania pe locul 20.

In schimb, Romania se plaseaza pe locul 14 atunci cand vine vorba de satisfactia romanilor fata de facilitatile oferite pentru cumpararea biletelor de transport. Astfel, 32% s-au declarat foarte multumiti de acest aspect, 43% destul de multumiti, in timp ce 9% sunt destul de nemultumiti si 3% foarte nemultumiti.

Cand vine vorba de confortul din statii (adapost, scaune), Romania se claseaza pe penultimul loc (inaintea Italiei si Maltei), cu 13% dintre repondenti foarte nemultumiti de conditii si 28% destul de nemultumiti.

Romania se claseaza pe acelasi loc si in ceea ce priveste curatenia din statii, cu 14% dintre cei chestionati declarandu-se foarte nemultumiti si 26% destul de nemultumiti. In ceea ce priveste, curatenia din mijloacele de transport, 19% s-au aratat foarte multumiti, 41% - destul de multumiti, 23% - destul de nemultumiti si 9% - foarte nemultumiti (locul 25).

20% dintre romanii din zona urbana sunt foarte multumiti de punctualitatea mijloacelor de transport, iar 43% sunt destul de multumiti (locul 23).

Pe de alta parte, romanii se afla pe locul 7 in privinta gradului de multumire privind punerea la dispozitie a tichetelor de calatorie zilnice valabile pe toate mijloacele de transport si a informatiilor furnizate de catre angajatii regiilor si firmelor de transport.

Romanii s-au declarat multumiti si de pretul biletelor (locul 5), 13% declarandu-se foarte multumiti, 37% destul de multumiti, fata de 26% - destul de nemultumiti si 11% - foarte multumiti.

Intrebati de siguranta lor in mijloacele de transport, 17% dintre repondentii din Romania au spus ca sunt foarte multumiti, 42% sunt destul de multumiti, 23% - destul de nemultumiti si 8% - foarte nemultumiti (locul 24).

Sondajul a fost realizat, la cererea Comisiei Europene, de catre TNS Political&Social, in perioada 9-11 septembrie.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#romani multumiti pret bilete autobuz, #sondaj romani mijloace transport comun , #ratb