Firea vrea sa demita toata conducerea RATB

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 20:29
15739 citiri
Firea vrea sa demita toata conducerea RATB
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea sa demita conducerea RATB pentru ca nu si-a indeplinit sarcinile, in conditiile vremii extreme de azi.

Edilul a anuntat, vineri seara, ca a convocat pentru sambata dimineata o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

"Am convocat de indata o sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru maine dimineata, la 9.30, in care voi supune dezbaterii si aprobarii consilierilor generali demiterea Consiliului de Administratie al RATB, pentru neindeplinirea sarcinilor privind pregatirea Capitalei pentru vremea grea de iarna pe care o depasim in acest moment", a declarat Gabriela Firea.

Citeste si Firea a trimis Corpul de Control la RATB si ameninta cu desfacerea contractelor firmelor de salubritate: Cu mine nu e de joaca!

Primarul reproseaza conducerii RATB ca statiile nu au fost curatate, ca timpii de asteptare au fost indelungati, ca nu au fost scoase mai multe autobuze pe traseu si ca directorul general si-a luat concediu fara sa anunte.

"Daca am stabilit ieri foarte clar care sunt responsabilitatile fiecarei institutii in parte si toti colegii au fost la posturi si au raspuns prezent si s-a vazut ca deszapezirea a fost la un nivel ridicat fata de anii trecuti, deci se poate, singura institutie care nu a reactionat prompt si am avut de dimineata statii RATB necuratate, timpii de asteptare au fost indelungati, am rugat sa fie scoase mai multe autobuze pe traseu si nu s-a intamplat acest lucru, mai mult decat atat domunul director general era in conediu, fara ca macar sa ma anunte", a adaugat Gabriela Firea.

Directorul general al RATB este Radu Paul Orzata, acesta fiind interimar.

Consiliul de Administratie al regiei este format din: Tudor Tanasescu, Dorel Macovei, Pirvut Ovidiu, Popescu Marin, Orzata Radu Paul (director general), Lupascu Marian, Ittu Ioan Nicolae (reprezentant al Ministerului Finantelor Publice).

"Se vor face propuneri in cadrul sedintei de Consiliul General, dar vom afla maine care vor fi noii membrii ai CA, interimar, fireste, pana la un concurs", a mai spus Firea.

Urmareste LIVE situatia din intreaga Romanie, aflata sub asaltul viscolului

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Firea demite conducere RATB , #ratb