Noutati de la RATB: De sambata vedem pe mobil orarul de trecere prin fiecare statie

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 10:23
5044 citiri
Noutati de la RATB: De sambata vedem pe mobil orarul de trecere prin fiecare statie
Foto: Arhiva Ziare.com

Calatorii vor avea acces, incepand de sambata, la orarul de plecare a vehiculelor de la capetele de linie si la orarul de trecere a vehiculelor prin fiecare statie, odata cu lansarea variantei de mobil a website-ului Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), a anuntat, vineri, regia.

"Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) anunta ca, incepand cu data de 2 aprilie 2016, va lansa varianta de mobil a website-ului RATB, iar publicul calator va avea acces facil la orarul de plecare a vehiculelor de la terminale (capetele de linie) si la orarul de trecere a vehiculelor prin fiecare statie, adaptat la conditiile financiare actuale", precizeaza RATB.

Orarul va putea fi consultat pe site-ul RATB, de pe orice echipament mobil (laptop, tableta sau smartphone) sau de tip PC/desktop cu conexiune la internet. Aici, calatorii trebuie sa isi aleaga mijlocul/linia de transport si apoi sa acceseze programul de circulatie.

"Este inca un pas pe care RATB il face in sprijinul publicului calator, o facilitate oferita celor care depind foarte mult de timpul petrecut in statie si in mijloacele de transport in comun. Vor urma si alte masuri care vor crea conditii civilizate de transport si vor dovedi atasamentul RATB fata de clientii sai", a declarat directorul general al RATB, Radu Paul Orzata.

Totodata, la terminale vor fi afisate grafice cu orele de plecare a vehiculelor pe trasee care vor fi respectate cu strictete, singura conditie fiind ca vehiculele sa nu fie intarziate sau blocate in trafic.

Protest RATB la DNA, fata de coruptia si mafia din Regie

Pentru eficientizarea transportului public, RATB a propus Primariei Capitalei masuri pentru crearea unui sistem de circulatie care sa prevada facilitati pentru transportul in comun.

Este vorba de implementarea a 28 de propuneri, cu privire la instituirea de benzi proprii de circulatie pentru troleibuze si autobuze; punerea in aplicare a 15 propuneri referitoare la amplasarea unor semafoare speciale sau modificarea ciclurilor semaforice prin acordarea unor faze separate pentru tramvaie la efectuarea virajelor stanga/dreapta in intersectii; extinderea circulatiei pe strazi organizate cu sensuri unice; realizarea programului de semaforizare a intersectiilor si acordarea de timpi separati, in cadrul ciclurilor, pentru transportul in comun si asigurarea unor sisteme de unda verde.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#orar plecare RATB telefon , #ratb