Protest spontan la RATB - Vezi ce trasee sunt blocate (Video)

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 16:26
3786 citiri
Protest spontan la RATB - Vezi ce trasee sunt blocate (Video)
Foto: Arhiva

Zeci de soferi RATB protesteaza vineri, ei iesind de pe traseu si indreptandu-se catre depourile Bujoreni, Dudesti si Vitan.

Troleibuzele de la depoul din Vatra Luminoasa s-au retras de pe traseu, soferii liniei 102, dar si vatmanii de pe liniile 41 si 32 au oprit lucrul.

Principala nemultumire a soferilor este scotarea din transport a autobuzelor care ii aduceau pe angajatii RATB dimineata la serviciu, informeaza Antena3. Acest lucru a fost decis de conducerea Regiei, argumentand ca angajatii pot veni la serviciu cu una dintre cele 23 de linii RATB, care vor circula non-stop.

"Cativa soferii de troleibuz s-au retras. Ceea ce facem e corect pentru bucuresteni si nu pot sa utilizez fonduri publice pentru a transporta angajatii mei din fata casei si pana la sediu. Am luat o masura radicala, am dorit sa avem discutii cu sindicatele, i-am ascultat, iar ei au iesit din sala cand le-am pus in fata costurile", a declarat directorului RATB, Adrian Crit, intr-o interventie pentru Antena 3.

Soferii RATB n-au fost informati ca vor lucra noaptea - Ameninta cu greve

Directorul Regiei a dezmintit si ca soferii nu au fost informati dinainte in legatura cu decizia conducerii Regiei de a infiinta cele 23 de linii care vor circula si noaptea.

"Aceste curse de noapte sunt facute pentru bucuresteni. Soferii au fost anuntati de miercuri si s-a facut programarea pentru ca ei sa iasa pe traseu inca de vineri noaptea", a mai spus Adrian Crit.

"Se va bloca transportul de persoane in Bucuresti. Suntem de acord ca transportul de noapte sa functioneze, dar angajatilor sa li se asigure transportul de la serviciu acasa si de acasa la serviciu", a declarat si reprezentantul Sindicatului Transportatorilor din Bucuresti (STB).

Regia Autonoma de Transport Bucuresti a anuntat miercuri ca va infiinta un numar de 23 de trasee de noapte cu autobuze.

Aceste linii vor avea terminalul central la Piata Unirii si vor circula, intre orele 23:00-01:00 si 05:00-06:00, la un interval de 30 minute si intre orele 01:00-05:00, la 60 de minute.

Pretul unei calatorii va fi cel existent in reteaua de transport public, respectiv 1,3 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#greva RATB, #protest spontan RATB, #linii noapte ratb , #ratb