RATB il contrazice pe Oprescu - Afla salariile angajatilor si directorilor din regie

Luni, 13 Mai 2013, ora 20:36
3728 citiri
RATB il contrazice pe Oprescu - Afla salariile angajatilor si directorilor din regie

Salariul directorului general al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) se ridica lunar la o suma neta de 4.447 de lei, in timp ce directorii executivi sunt remunerati cu sume mai mari cu 50% deoarece sunt incadrati conform grilei de salarizare din Contractul Colectiv de Munca.

Potrivit unui comunicat al RATB, directorul general al RATB beneficiaza de o remuneratie lunara acordata prin contractul de mandat, stabilita in conformitate cu OUG nr. 79/2008, la nivelul indemnizatiei lunare acordate prin lege pentru functia de viceprimar, aceasta fiind in cuantum net de 4.477 lei.

Pe de alta parte, directorii executivi sunt incadrati conform grilei de salarizare din Contractul Colectiv de Munca aplicabil.

In aceste conditii, venitul net lunar obtinut de directorul de infrastructura se ridica la 6.724 lei, a celui de resurse umane la 6.724 lei, directorul tehnic - 6.898 lei, director exploatare - 6.898 lei, director economic - 6.898 lei, director comercial - 6.898 lei, director Uzina RATB - 5.442 lei.

RATB precizeaza ca suma de 23.000 lei, vehiculata in presa ca fiind salariul lunar al unui director RATB, nu este conforma cu realitatea.

"Pentru a elimina confuziile si dezinformarea opiniei publice subliniem faptul ca aceasta suma a fost obtinuta in iulie 2010, de catre Directorul de Resurse Umane, Gheorghe Rebegeanu, atunci cand a iesit la pensie. Aceasta cifra nu reprezinta salariul lunar al fostului director, ci venitul obtinut de acesta, conform Contractului Colectiv de Munca, din cumularea salariului lunar plus prima de vacanta (80% din salariul de baza) plus doua salarii de baza acordate angajatilor la pensionare", se mai mentioneaza in comunicat.

RATB are 11.000 de angajati, iar salariul mediu este in jurul valorii de 2.100 lei.

Reactia Regiei vine dupa ce primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, a facut acuzatii la adresa directorilor de la RATB.

"Aia stau pe un salariu, atentie, civilizat, pentru ca si muncesc foarte mult. Ma refer la soferi, vatmani samd, iar astia (directorii - n.red.) iau 280 milioane lei luna. 280 milioane pe luna - director adjunct. (...) Dar din 280 milioane din subventia din banii publici, nu cred ca depune un efort. Depune un efort de smecher, de smecherii, ca asa s-a obisnuit... cu firmele care dau uleiul, care dau cauciucuri", a spus Sorin Oprescu, miercuri seara, la Realiatea Tv.

Citeste si:
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
PSD, nou atac la PNL: ”Suntem la guvernare pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească”
Senatorul PSD Florian Bodog a declarat luni, 29 noiembrie, că social-democrații au decis să facă parte din actuala coaliție pentru că ”românii merită un tratament mai bun.” Fostul...
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
PSD anunță modificări la legea Certificatului de vaccinare: ”De doi ani, o parte a populației a fost forțată să accepte unele măsuri”
Proiectul de lege privind introducerea Certificatului de vaccinare ar putea fi schimbat astfel încât să fie un parteneriat, nu o măsură de coerciție împotriva românilor, a anunțat luni, 29...