RATB vrea limitarea abonamentelor - ajung 200 de calatorii pe luna? Sondaj Ziare.com

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 15:55
3482 citiri
RATB vrea limitarea abonamentelor - ajung 200 de calatorii pe luna? Sondaj Ziare.com

Bucurestenii care circula cu autobuzul sau cu tramvaiul ar putea fi nevoiti sa se limiteze, lunar, la 200 de calatorii, potrivit unui proiect al RATB.

Conform documentului citat, cei care aleg sa isi incarce portofelul electronic cu 50 de lei - pretul unui abonament lunar - vor putea circula cu mijloacele de transport in comun de maximum 200 de ori intr-o luna.

"Desi se limiteaza numarul de calatorii, oferta de transport este generoasa, spre exemplu, abonamentul general pentru o luna, valabil pe toate liniile, va cuprinde un numar de 200 calatorii", a precizat pentru Ziare.com purtatorul de cuvant al RATB, Brandusa Raeceanu.

Pe de alta parte, bucurestenii care vor alege un abonament valabil pe doua linii urbane vor putea taxa maximum 120 de calatorii.

Abonamentul de o zi, platit si prin SMS

Totodata, conducerea RATB a decis ca abonamentul de o zi sa poata fi platit ca si pana acum, dar si cu ajutorul unui simplu mesaj de pe telefonul mobil.

"De asemenea, pentru a diversifica modalitatile de procurare a titlurilor de transport, Consiliul de Administratie al RATB a hotarat ca plata calatoriilor sa se efectueze si prin intermediul telefonului mobil, printr-un singur SMS.

Acest sistem de plata va fi implementat, in prima etapa, pentru abonamentele de o zi, urmand ca pe viitor procesul sa se extinda si la celelalte titluri de transport", ne-a mai explicat purtatorul de cuvant al RATB.

Daca aceasta propunere va fi aprobata de Consiliul General al Capitalei, calatorul va fi taxat cu maximum 9,6 lei atunci cand va trimite SMS pentru a cumpara dreptul de a circula cu RATB-ul o zi.

Pentru ca noile abonamente RATB sa intre in vigoare, propunerile trebuie sa fie aprobate de CGMB, a atras atentia Bandusa Raeceanu.

Abonamente limitate si la metrou

In momentul de fata exista deja abonamente limitate pentru bucurestenii care utilizeaza metroul ca mijloc de transport.

Pretul unui abonament la Metrorex este de 35 de lei, insa limiteaza numarul de calatorii la 62. Totodata, bucurestenii au la dispozitie un abonament cu calatorii nelimitate, care costa 50 de lei.

In ceea ce priveste actualele abonamentele RATB, bucurestenii au la dispozitie abonamente pe toate liniile valabile o zi, 7 zile, 15 zile ori pe o perioada de o luna.

Ziare.com va invita la dezbatere si la vot. Sunt suficiente 200 de calatorii pe luna?

Citeste si:
Florin Roman, despre lista miniștrilor USR: „Sunt oameni care au dezamăgit”
Florin Roman, despre lista miniștrilor USR: „Sunt oameni care au dezamăgit”
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Florin Roman, a criticat luni, 18 octombrie, lista de miniștri propusă de către Dacian Cioloș, spunând că se putea „să avem niminalizări...
Conducerea Parlamentului a decis când intră la vot învestirea guvernului Cioloș
Conducerea Parlamentului a decis când intră la vot învestirea guvernului Cioloș
Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis luni, 18 octombrie, ca miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş să fie audiaţi marţi în comisiile de...
Sursa: Ziare.com