Ziare.com

RATB vrea sa achizitioneze cinci troleibuze noi

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 14:16

   

RATB vrea sa achizitioneze cinci troleibuze noi
Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a publicat, pe site-ul guvernamental de licitatii publice, un anunt referitor la achizitionarea a cinci troleibuze noi.

Potrivit anuntului, cele cinci troleibuze vor avea o lungime de 12 metri, iar podeaua lor va fi complet coborata pe toata lungimea vehiculului.

Valoarea estimata a achizitiei este de 1.675.000 de euro, fara TVA.

Data prevazuta pentru inceperea procedurilor de atribuire este 15 octombrie 2012. Troleibuzele vor fi livrate in termen de doua luni de la adjudecarea contractului.

Fondurile necesare achizitionarii troleibuzelor vor proveni din bugetul local. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in luna martie a acestui an alocarea a 9,2 milioane de lei pentru achizitia celor cinci troleibuze noi.

Ultimele troleibuze noi au fost cumparate de RATB in anul 2006. Este vorba despre 100 de troleibuze noi Iris Bus, care au fost produse de societatea Astra Bus Arad si care au intrat in exploatare in perioada 2007-2008. Regia are in prezent pe inventar un numar de 302 troleibuze.

CGMB a aprobat din anul 2007 un proiect care prevede cumpararea a 150 de troleibuze noi printr-un program multianual de trei ani, care insa nu a inceput pana acum.

Pentru RATB a mai fost aprobata in acest an achizitia a opt tramvaie Bucur cu podea partial coborata.

Sursa: rNews

Articol citit de 1800 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor