Papa, in ultima sa audienta publica: A fost o povara grea (Video)

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 16:32
3520 citiri
Papa, in ultima sa audienta publica: A fost o povara grea (Video)
Foto: NY Daily News

Peste 100.000 de pelerini din intreaga lume s-au adunat, miercuri, in Piata Sfantul Petru de la Vatican pentru a-l vedea pe Benedict al XVI-lea in ultima sa iesire publica ca Papa. Dupa retragere, el isi va pastra numele de Benedict, insa va mai primi inca un titlu: Papa Emeritus.

In discursul sau, Papa a admis ca s-a confruntat cu "ape agitate" in cursul celor opt ani in care a condus Biserica Catolica, insa a specificat ca a fost condus de Dumnezeu, caruia i-a simtit prezenta in fiecare zi. El a dezvaluit multimii ca mandatul sau a fost o "povara grea", dar a acceptat-o fiind convins ca Dumnezeu il va ghida.

Biserica Catolica s-a confruntat cu scandaluri legate de abuzuri sexuale ale preotilor sau cu scurgerea unor documente privind coruptia si lupta pentru putere de la Vatican, mentioneaza BBC.

"Am facut acest pas (demisia-n.r) in deplina cunostinta de gravitatea deciziei, dar cu o profunda seninatate in spirit", le-a mai spus Benedict al XVI-lea credinciosilor din Piata. "inima mea este deschisa catre lume. Va rog pe fiecare sa va rugati pentru mine", a adaugat Papa.

Papa a amendat legea conclavului romano-catolic: Succesorul sau va fi ales mai repede

Suveranul pontif isi va putea pastra numele de Benedict al XVI-lea si dupa retragere, iar apelativul va fi tot "Sanctitatea Sa". In plus, el va primi si titulatura de Papa Emeritus.

"Pe de alta parte, am simtit ca Papa Benedict este mai usurat de cand a luat decizia de a demisiona", a dezvaluit arihiepiscopul Robert Zollitsch, capul Bisericii Catolice din Germania.

Viitorul Papa ar putea fi un italian? Cine sunt favoritii si ce ii recomanda

Papa, in varsta de 85 de ani, se va retrage joi din aceasta pozitie, fiind primul care abdica in ultimii 600 de ani. Succesorul sau va fi ales in luna martie.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Benedict ultima audienta, #Papa Benedict ultimul discurs, #audienta Vatican Benedict , #retragere