Ce știe inteligența artificială despre Revoluția de la Timișoara din decembrie 1989. Evaluarea ChatGPT cu privire la „confiscarea” revoltei românilor
Stiri / Revolutie
Inteligența artificială „știe” câteva lucruri despre Revoluția de la Timișoara, locul unde au izbucnit în 16 decembrie 1989 protestele românilor față de regimul comunist. Chatbotul ChatGPT poate răspunde la întrebări despre cel mai important eveniment istoric al României din ultimii 70 de ani. Face, însă, și o confuzie ...
Cum a preluat Ion Iliescu puterea în România imediat după fuga lui Ceaușescu: "La ora 16.00 i se prezintă onorul militar ca unui șef de stat"
Joi, 14 Decembrie 2023, ora 03:00 - Cum a preluat Ion Iliescu puterea în România imediat după fuga lui Ceaușescu: "La ora 16.00 i se prezintă onorul militar ca unui șef de stat"
Stiri / Revolutie
La 34 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 se concretizează clar ideea că înlăturarea de la conducerea României a președintelui Nicolae Ceaușescu a fost în realitate o lovitură...
Procurorul care a semnat rechizitoriul din dosarul Revoluției, despre „înscăunarea” lui Iliescu: „Armata și Securitatea și-au dat mâna”
Miercuri, 13 Decembrie 2023, ora 10:07 - Procurorul care a semnat rechizitoriul din dosarul Revoluției, despre „înscăunarea” lui Iliescu: „Armata și Securitatea și-au dat mâna”
Stiri / Revolutie
Generalul Cătălin Ranco Pițu, procurorul-șef care a semnat rechizitoriul din Dosarul Revoluției, a vorbit la Antena 3 CNN, despre cum ar fi preluat Ion Iliescu puterea chiar a doua zi după...
Omul care a condus execuția soților Ceaușescu. Singurul regret: „Am luat viața la doi oameni. Nu aveam acest drept”
Miercuri, 06 Decembrie 2023, ora 09:44 - Omul care a condus execuția soților Ceaușescu. Singurul regret: „Am luat viața la doi oameni. Nu aveam acest drept”
Stiri / Revolutie
Colonelul în rezervă, Ionel Boeru, cel care a condus operațiunea de execuție a soților Ceaușescu, în decembrie 1989, susține că „regretă enorm” că le-a luat viața celor doi....
The New York Times: În România, traumele revoluție sângeroase încă mai fac victime. „Sistemul s-a prăbușit, dar servitorii săi au supraviețuit și au prosperat”
Miercuri, 27 Septembrie 2023, ora 22:52 - The New York Times: În România, traumele revoluție sângeroase încă mai fac victime. „Sistemul s-a prăbușit, dar servitorii săi au supraviețuit și au prosperat”
Stiri / Revolutie
În România, oamenii care încă își caută dreptatea pentru membrii familiiilor lor uciși în revoluția din 1989 spun că slujitorii regimului Ceaușescu au blocat orice socoteală cu...

Ziare.Com își propune să ofere cele mai importante și cele mai noi știri din fiecare sector al vieții publice: politică, business, sport, life show, știri despre personalitățile sau instituțiile cele mai mediatizate. In consecinta, Ziare.com aloca subiectelor de interes din toate aceste domenii sectiuni speciale care vor contine cat mai multe informatii relevante fiecarui subiect.

Secțiunea de față este dedicată temei Revolutie . Această zonă va concentra articolele categoriei Stiri din Ziare.Com care au subiectul principal: Revolutie.

Ziare.com oferă cititorilor săi oportunitatea de a deveni jurnaliști colaboratori. Materiale jurnalistice, știri atât pe tema - Revolutie, cât și despre alte subiecte de interes, fie din categoria Stiri , fie din celelalte categorii ale site-ului Ziare.Com, pot fi trimise la adresa colaboratori@ziare.com, iar pentru mai multe informații privind modalitățile de colaborare poate fi accesată și secțiunea Colaboratori Ziare.com.

Va mulțumim pentru colaborare și așteptăm sugestiile și observațiile dvs.