Fotografia zilei: "La coada pentru ratia de Adevar"

Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 12:32
15659 citiri
Fotografia zilei: "La coada pentru ratia de Adevar"

Cateva sute de persoane au stat, vineri dimineata, la o coada cu totul speciala, simbolica am putea spune, formata la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru "ratia de Adevar".

Chiar daca au trecut 30 de ani de la caderea comunismului, epoca in care se statea la coada pentru ratiile zilnice alimentare acordate prin bunavointa PCR, inca mai vedem, din cand in cand, romani stand la cozi de mari dimensiuni, fie la ofertele din magazine, fie cu ocazia unor evenimente religioase, fie la ghiseele administratiilor locale. Insa ceea ce am vazut astazi are o semnificatie cu totul deosebita, unica.

Fotografia zilei a fost facuta la instanta suprema unde cateva sute de persoane dintre cele aproape 5.000 citate in Dosarul Revolutiei s-au prezentat cu speranta ca, in sfarsit, incepe sa li se faca dreptate, lor si celor dragi care au avut de suferit in timpul evenimentelor din decembrie 1989.

Foto: Ziare.com

Jurnalistii care se ocupa de domeniul Justitiei au relatat pe larg de la acest termen al procesului. "Din multime se aude o voce: La coada pentru ratia de adevar!", a scris pe Facebook Ionela Arcanu, de la Realitatea TV.

"In dosarul 13-15 iunie, care este tot in aceasta cladire, 2 ani a durat judecarea, dar judecatorul a luat hotararea de a anula toate probele si a retrimite dosarul la Parchet pentru refacerea rechizitoriului, iar de 8 luni, dl judecator Constantin Epure nu catadicseste sa dea motivarea! (...) Eu sper ca acest dosar sa nu stea si el trei ani la Inalta Curte", a declarat Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie, suprins in imagini de unul dintre participantii la Revolutie - Paul Cozighian, de la cotidianul francez Le Figaro.

"Avem o decizie CEDO, din 2011 pana acum trebuia sa se faca ceva. Este foarte dureros pentru o mama! Fiul meu a fost omorat de persoane nepedepsite pana astazi. Adevarul este tot mai adanc ingropat si eu trebuie sa lupt in continuare, ca mama, pentru ca fiul meu sa isi gaseasca linistea binemeritata", a declarat Elena Vlase pentru jurnalistii de la Epoch Times Romania.

Citeste aici si alte marturii cutremuratoare de la Revolutie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput, vineri, dezbaterile in camera preliminara in dosarul "Revolutiei", in care fostul presedinte Ion Iliescu este acuzat de infractiuni contra umanitatii.

Judecatorul analizeaza cererile si exceptiile ridicate de inculpati, dar si de catre partile civile si de Asociatia 21 Decembrie 1989. Fostul presedinte Ion Iliescu nu participa la acest prim termen.

Citeste mai multe despre ce s-a intamplat la termenul de azi in Dosarul Revolutiei.

C.B.

Citeste si:
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie. "Discutăm...
Sursa: Ziare.com