Proiectie de lumina si culoare pe sediul MAI in memoria eroilor martiri ai Revolutiei Romane (Video)

Duminica, 22 Decembrie 2019, ora 20:01
3448 citiri
Proiectie de lumina si culoare pe sediul MAI in memoria eroilor martiri ai Revolutiei Romane (Video)
Foto: Facebook/Epoch Times Romania

Elemente de lumina si culoare in memoria eroilor martiri cazuti la Revolutia din decembrie 1989 au fost proiectate, duminica, pe sediul fostului Comitetul Central al PCR, in prezent sediu al Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, Tricolorul Romaniei, "1989", lumanari aprinse, precum si numele celor cazuti la Revolutie au fost proiectate pe zidurile MAI, iar cele peste o mie de persoane care s-au adunat in fata institutiei din Piata Revolutiei au aprins lumanari si au tinut un moment de reculegere la Monumentul eroilor cazuti in decembrie 1989.

Au depus coroane de flori, au aprins lumanari si au tinut la randul lor un moment de reculegere presedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban si ambasadorul SUA la Bucuresti, Adrian Zuckerman, ministrul de Interne, Marcel Vela, presedintele Asociatiei 21 decembrie 1989, Teodor Maries, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, seful Cancelariei premierului, Ionel Danca, alti oficiali.

Revolutionarii Nicoleta si Catalin Giurcanu au facut apelul solemn prin rostirea numelor eroilor martiri cazuti in Decembrie 1989.

Evenimentul de lumina si culoare, organizat de Ministerul Afacerilor Interne, impreuna cu Guvernul Romaniei, Asociatia Geeks For Democracy si Asociatia 21 Decembrie a continuat cu proiectarea unor imagini inedite din perioada 1945-1989, precum si imagini din zilele Revolutiei din decembrie 1989.

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban au ajuns duminica seara la marsul de comemorare a victimelor Revolutiei Romane, care se desfasoara in Piata Universitatii. Ei au plecat alaturi de sutele de participanti, intr-un mars de comemorare a Revolutiei Romane, care a avut ca punct de pornire Piata Victoriei, cu traseul Piata Universitatii - sediul Ministerului de Interne.

In fata oficialilor care se afla la eveniment este desfasurat drapelul Romaniei.

Mai multi participanti au impartit celor prezenti in piata baloane albe pe care este scris "Libertate" si scandeaza "Cinste lor, eroilor!", "Cine a tras in noi, intre 18 si 22?", "Pacat de sangele varsat!", "Jos comunismul!".

In fruntea coloanei s-a aflat un banner inscriptionat cu mesaje scandate care amintesc de evenimentele petrecute in urma cu 30 de ani: "Noi suntem poporul/Jos cu dictatorul!", Libertate te iubim/Ori invingem ori murim!", Nu plecam acasa, mortii nu ne lasa", "Soldati, soldati/Pe cine aparati?".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#mars comemorare Revolutie , #Revolutie