Iohannis si Orban participa, alaturi de sute de persoane, la marsul "Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alaturi de ei!" (Video)

Duminica, 22 Decembrie 2019, ora 18:25
4895 citiri
Iohannis si Orban participa, alaturi de sute de persoane, la marsul "Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alaturi de ei!" (Video)
Foto: Facebook/Rezistenta Tv (captura)

Sute de persoane s-au adunat, duminica dupa-amiaza, incepand cu ora 16.00, in Piata Victoriei din Capitala, de unde au plecat in marsul "Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alaturi de ei!". Mai multe persoane au adus baloane albe pe care scrie "Libertate".

Din Piata Victoriei, participantii au pornit, in jurul orei 17.15, in mars catre Piata Universitatii, unde s-a tinut un moment de reculegere, apoi vor merge spre Piata Revolutiei, la Ministerul de Interne, unde va fi citita lista celor peste 1.100 de nume de eroi ai Revolutiei din 1989.

"Noi sarbatorim libertatea, dar ei comemoreaza pierderea celor dragi. Pe 22 decembrie 1989 noi ne-am castigat libertatea. Dar tot pe 22 decembrie 1989, si in zilele dinainte si de dupa, mii de familii si-au pierdut parintii sau copiii, sotii sau sotiile, fratii sau surorile. Aceste familii au ramas fara oameni dragi pentru ca noi sa avem libertate. Aceste familii aprind o candela an de an pentru cei care au plecat pe un drum fara intoarcere.

Sunt copii ajunsi astazi, dupa 30 de ani, la varsta la care parintii lor au murit. Sunt parinti in varsta acum care in toti acesti 30 de ani au trait cu durerea in suflet, cu golul lasat de pierderea copiilor lor. Sunt soti sau sotii care si-au crescut copiii singuri, fara sprijin. Toti au trecut prin acesti 30 de ani cu mare rana in suflet. Care nu s-a inchis niciodata, caci ei simt ca nu s-a facut dreptate. Ca nu au fost gasiti si condamnati cei vinovati de aceste morti", afirma organizatorii, pe Facebook.

Ei spun ca participantii la mars vor merge sa le multumeasca acestora pentru sacrificiu. "Sa incercam sa le oferim macar un pic de compasiune. Ca si anul trecut vom citi in Piata Revolutiei lista celor peste 1100 de nume de Eroi ai Revolutiei din 1989. Noi trebuie sa fim alaturi de ei!", spun ei.

Si presedintele Klaus Iohannis a ajuns, duminica seara, in jurul orei 18.00, in Piata Universitatii, pentru a participa la marsul "Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alaturi de ei!".

Acolo au ajuns si premierul Ludovic Orban si ministrul de Interne, Marcel Vela. Ei au asteptat pe trotuar ca participantii la mars sa ajunga in Piata Universitatii.

Seful statului le-a facut cu mana oamenilor aflati in zona. Apoi, presedintele si premierului s-au alaturat unui grup de oameni care purtau un steag tricolor de mari dimensiuni.

  • Fostul sediu al Comitetului Central al PCR a fost deschis publicului, la 30 de ani de la Revolutie (Video)
  • Scandal in Piata Universitatii, dupa ce Gelu Voican Voiculescu a venit la comemorarea victimelor Revolutiei: Mi-ai omorat copiii, nenorocitule!
  • Iohannis, luat la intrebari de revolutionari in Piata Universitatii (Foto&Video)
  • Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
    Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
    Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
    Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
    Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
    PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
    #mars memorial Revolutie , #Revolutie