Cei doi alpinisti disparuti in Muntii Retezat de doua zile au fost gasiti in viata

Luni, 20 Martie 2017, ora 15:22
4961 citiri
Cei doi alpinisti disparuti in Muntii Retezat de doua zile au fost gasiti in viata
Foto: Facebook/Inspectoratul de Jandarmi Judetean "Decebal" Hunedoara

Cei doi alpinisti din Craiova care au fost dati disparuti sambata seara, dupa ce au plecat pe un traseu de catarare in Muntii Retezat, au fost gasiti, luni, in zona barajului din localitatea Rau de Mori din judetul Hunedoara.

Acestia sunt in viata, dar deocamdata nu se cunoaste starea lor de sanatate.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi al judetului Hunedoara, Raducu Nicolae, a declarat ca politistii din localitatea Rau de Mori au sesizat echipele de cautare ca cei doi alpinisti au fost gasiti in viata, in zona barajului din localitate.

"Politistii de la Rau de Mori ne-au sesizat ca cei doi alpinisti au fost gasiti in zona barajului si sunt in viata. Probabil au traversat culmea Bucurei, ajungand in zona lacului Bucura, apoi au mers spre baraj sau e posibil sa fi urmat un alt treseu. Important e ca sunt in viata", a declarat Raducu Nicolae.

Sursa citata nu a putut preciza care este starea de sanatate a celor doi barbati, urmand ca acestia sa primeasca ingrijirile medicale necesare.

Reprezentantii Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont au salutat intr-un mesaj aceasta reusita, dar au atras atentia asupra pericolelor existente.

"Dupa 8 ore de cautari in care au fost implicate 5 echipe a cate 6 salvatori montani, plus cativa colaboratori cei 2 alpinisti plecati alaltaieri sa catere in Peretele Bucurei au fost gasiti la Cabana Rotunda de pe Valea Lapusnicului Mare... Dintre scenariile pe care le-am prevazut s-a adeverit cel mai fericit: 'Au iesit, s-au retras la Refugiul Bucura si cum vremea nu le-a permis sa treaca Custura Bucurei au coborat la vale spre Poiana Pelegii si in continuare pe drumul ce ii scotea pa Valea Raul Mare'... De fapt dupa scenariu ar fi trebuit sa iasa aseara, dar e bine si asa... Sfatuim pe toti doritorii de astfel de aventuri sa judece un pic inainte, deoarece azi muntele le-a dat doar o 'palma', dar de cele mai multe ori nu iarta... Multumim tuturor celor care si-au dat concursul la reusita acestei actiuni", este mesajul transmis de Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont pe Facebook.

Iata imagini din timpul cautarilor celor doi alpinisti:

Video: Inspectoratul de Jandarmi Judetean "Decebal" Hunedoara

Cei doi alpinisti din Craivoa au plecat sambata pe un traseu de catarare in Muntii Retezat fiind dati disparuti seara, de catre colegii lor. Echipele de salvare au pornit in cautarea celor doi, insa au facut cale intoarsa din cauza vremii nefavorabile. Cautarile au fost reluate luni dimineata, de trei echipe de salvare formate din salvamontisi si jandarmi montani, care au pornit pe trei trasee diferite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alpinistit rataciti munte gasiti, #alpinisti salvati, #alpinisti Munti Retezat salvati , #Salvamont