Turist recuperat de salvamontiști dintr-o zonă periculoasă, la circa 15 m înăltime de gura Izbucului Galbena din Bihor

Joi, 22 Iulie 2021, ora 20:23

   

Turist recuperat de salvamontiști dintr-o zonă periculoasă, la circa 15 m înăltime de gura Izbucului Galbena din Bihor
Salvamontiştii din Bihor intervin, joi, pentru recuperarea unui turist blocat în abruptul Cheile Galbenei, la circa 15 m înăltime de gura Izbucului Galbena. Pentru a evita o porţiune dificilă, turistul s-a îndepărtat de traseul turistic, ajungând într-o zonă periculoasă.


”Acţiune de salvare, în desfăşurare! Patrulele Salvamont-Salvaspeo Bihor, care asigură permanenţa în zonele Vârtop şi Padiş, intervin pentru salvarea unui turist blocat în abruptul Cheile Galbenei, la circa 15 m înăltime de gura Izbucului Galbena. În încercarea de a evita porţiunea mai dificilă (din punct vedere fizic şi al agilităţii necesare), unde accesul se face pe cabluri şi lanţuri, imprudentul turist a părăsit traseul turistic încercând să ajungă la poteca din marginea superioară a abruptului drept al Cheilor Galbenei”, a transmis, joi, Salvamont România.

Salvamontiştii au precizat că, la mijlocul abruptului, turistul a alunecat, oprindu-se din alunecare la baza unui trunchi de copac, la circa 15 metri de fundul stâncos al albiei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1584 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
just_comment
rank 5
Este
un traseu frumos si dificil, dar nu imposibil, atata vreme cat urmezi marcajul!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor