Ziare.com

Salvamontul romanesc implineste 40 de ani

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 11:40

   

Salvamontul romanesc implineste 40 de ani
Salvatorii montani ii sarbatoresc, vineri si in weekend, la Poiana Brasov, pe cei care acum 40 de ani au devenit primii salvamontisti recunoscuti prin lege din Romania.

La patru decenii de cand activitatea lor a fost reglementata oficial prin Hotararea Consiliului de Ministri nr. 140/1969, salvamontistii romani isi premiaza seniorii, scrie Adevarul.

Cele 38 de persoane care acum patru decenii au devenit in mod oficial primii salavatori montani din Romania vor primi astfel titlul de "senior al Salvamont".

"Pe langa evenimentul festiv de astazi (n.r. vineri), am organizat pentru sambata o consfatuire nationala referitoare la problemele cu care ne-am confruntat si pe care vrem sa le eliminam. Din cauza unor accidente montane din care au rezultat victime, intentionam sa intocmim un protocol care sa cuprinda toate procedurile ce trebuie realizate si care sa fie insusit de toate formatiile Salvamont din tara.

De asemenea, vom stabili pentru anul viitor cursurile de perfectionare ce vor trebui urmate de salvatori si modificarile la statutul nostru", a declarat pentru Adevarul, presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani din Romania, Mircea Opris.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 590 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor