Seful clinicii Sabyc, eliberat pe o cautiune de 10.000 de lei

Miercuri, 19 August 2009, ora 21:38
1187 citiri
Seful clinicii Sabyc, eliberat pe o cautiune de 10.000 de lei

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis cererea de eliberare pe cautiune a patronului clinicii Sabyc, Harry Mironescu, insa decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

La termenul de miercuri, avocatul lui Harry Mironescu a sustinut in fata instantei ca acesta poate fi cercetat in stare de libertate, avand in vedere ca nu are cum sa influenteze ancheta de la clinica Sabyc, deoarece cladirea in care a functionat este sigilata, iar aparatura si documentele gasite au fost confiscate.

De asemenea, Mironescu a declarat, in fata instantei, ca suporta foarte greu conditiile de detentie, mai ales din cauza varstei sale inaintate si a problemelor sale de sanatate.

Totodata, patronul clinicii Sabyc a cerut instantei sa tina cont si de faptul ca o inrautatire a starii sale de sanatate nu ar fi in avantajul anchetei in care este implicat.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au fixat vineri, 14 august, o cautiune de 10.000 de lei pentru patronul clincii Sabyc, Harry Mironescu. La termenul din 17 august, cauza a fost amanata, deoarece lipsea dosarul de urmarire penala pe numele lui Mironescu.

Tribunalul Bucuresti va lua in discutie, pe 25 august, si cererile de eliberare pe cautiune facute de fiul patronului clinicii Sabyc, Yair Miron, si de secretara clinicii, Cecilia Borzea, acuzati de constituirea unui grup infractional organizat pentru trafic de ovule.

Tot pe 25 august, magistratii de la Tribunalul Bucuresti vor discuta si cererea medicilor israelieni Lewit Natan si Genia Ziskind, de revocare a interdictiei de a parasi tara.

Procurorii DIICOT Bucuresti au dispus inceperea urmaririi penale a lui Harry Mironescu, Yair Miron si Cecilia Borzea, acestia fiind acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si de organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii au retinut ca Harry Mironescu, in calitate de medic specialist ginecolog si conducator "de facto" al unei clinici private din Capitala, a pus bazele traficului de celule umane.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sef clinica Sabyc eliberat, #Harry Mironescu eliberat cautiune, #Scandal ovule Sabyc , #scandal
Comentarii