Generalul Badalan spune ca va merge la DNA cu o roaba de carti

Luni, 23 Martie 2009, ora 23:38
3261 citiri
Generalul Badalan spune ca va merge la DNA cu o roaba de carti
Foto: Vocea Brailei

Generalul Eugen Badalan le va duce procurorilor o roaba de carti pentru a-i convinge ca si-a luat diplomele legal, in cazul in care va fi chemat la DNA pentru audieri in scandalul diplomelor false.

Generalul Eugen Badalan a negat luni, la Realitatea FM, ca ar fi anchetat de DNA in acest scandal.

Fostul sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane a mai declarat ca nu stie cum a ajuns pe lista suspectilor DNA aparuta in presa si nici nu poate realiza care este legatura dintre el si filiera diplomelor false.

Badalan sustine ca a adus toate documentele cerute de comisii atunci cand a obtinut titlurile universitare si activitatea lui in domeniul stiintific poate fi verificata de oricine. Generalul a obtinut titlurile universitare in perioada 2001-2003.

Avocatul lui Eugen Badalan a declarat, luni, pentru NewsIn, ca DNA l-a informat, saptamana trecuta, ca nu a inceput urmarirea penala fata de clientul sau in dosarul in care procurorii anticoruptie verifica titlurile didactice ale mai multor ofiteri superiori din MApN.

"Dupa ce am vazut toate bazaconiile din presa, am dat un telefon la DNA si am intrebat daca al meu client este implicat in vreun fel in aceasta ancheta. Mi s-a raspuns ca nu este inceputa urmarirea penala fata de el si nici alte cercetari", a declarat avocatul Gheorghe Simionica, precizand ca l-a intrebat si pe Eugen Badalan daca a fost anuntat sau chemat la DNA pentru acest dosar. Badalan i-ar fi spus ca nu a vorbit cu nimeni de la DNA pe aceasta tema.

Generalul Sergiu Medar sustine ca nu a comis nicio ilegalitate

Fostul consilier prezidential pentru probleme de aparare, Sergiu Medar, a declarat, luni, pentru NewsIn, ca nu a comis nicio ilegalitate "cu buna stiinta" atunci cand si-a facut dosarul pentru obtinerea titlului de profesor si ca doar a depus toate actele care i-au fost cerute.

Generalul (r) Sergiu Medar a spus ca si-a obtinut titlul didactic de profesor in perioada aprilie-mai a anului 2007, dupa ce, inca din luna martie, nu mai ocupa functia de consilier pe probleme de aparare si securitate nationala al presedintelui Traian Basescu.

"Dosarul pentru obtinerea titlului didactic de doctor l-am facut dupa ce am iesit deja la pensie, in 2007. Undeva prin aprilie-mai, iar eu am plecat de la Cotroceni la inceputul lui martie, deci nu mai eram o persoana importanta. In sensul ca sa nu creada cei care faceau dosarul ca au presiuni sau obligatii, in sensul acesta spun", a afirmat Medar.

Medar sustine ca a depus la dosar toate actele pe care i le-au cerut comisiile de evaluare si ca, daca a fost comisa vreo ilegalitate, aceasta nu ar fi fost comisa cu "buna stiinta".

"Nu am comis nicio ilegalitate cu buna mea stiinta, mai ales ca atunci cand mi-am facut dosarul am discutat de vreo doua-trei ori cu membrii comisiei, care mi-au zis ce mai trebuie sa aduc ca dosarul sa fie complet. Si eu ma intreb cum poate sa nu se respecte regulile, pentru ca sunt lucruri foarte precise care trebuie respectate. Trebuie sa ai doua carti, un grant international etc, etc si pana nu le pui in dosar nu ai cum sa le misti. Si apoi chiar de candidatul ar vrea sa faca ceva, sunt doua-trei comosii prin care trece. Deci eu va spun sincer ca eu stau foarte linistit in privinta asta, pentru ca eu am dat ce mi s-a cerut sa dau. Nu am nicio legatura cu aceasta poveste", a mai sustinut Medar.

Generalul in rezerva Medar a mai spus ca a folosit acelasi dosar si in toamna lui 2007 pentru a putea deveni profesor la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. El a mai declarat ca nu stie nimic despre ancheta DNA.

Peste 100 de militari si civili ar fi implicati in scandalul diplomelor si titlurilor universitare de la UNAp. Printre cei care s-ar afla in atentia procurorilor se numara generalul (r.) profesor universitar dr. Mircea Muresan, col. lect. univ. dr. Vasile Soare, col. dr. Gheorghe Iordache, cpt cdor. prof. mil. Florinel Zait, general (r.) Eugen Badalan, general (r.) Sergiu Medar, col. Vasile Fulga, col. conf. univ. dr. Ion Mihai Costache, general de brigada lect. univ. dr. Maricel Popa, general de brigada prof. univ.dr. Liviu Scrieciu, col.(r.) prof.univ.dr. Emil Ioan, cpt.conf. univ. dr. Dorel Buse, lt.col. conf. univ. dr. Doru Enache, col. prof. univ. dr. Vasile Radu, general maior conf. univ. dr. Ion Palsoiu, generalul maior (r.) Sandu Ion Eftimie, col.(r.) Vasile Paun.

Dosarul se afla in faza actelor premergatoare, conform DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#general Badalan diplome, #general Medar diplome, #scandal diplome generali , #scandal