Ziare.com

Scandal la Eforie Sud, dupa ce mai mult profesori de liceu au refuzat sa predea online

Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 00:25

   

Scandal la Eforie Sud, dupa ce mai mult profesori de liceu au refuzat sa predea online
Un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic "Carmen Sylva" din Eforie Sud a sesizat ca mai multi profesori refuza sa predea online, intr-o saptamana fiind facute doar 14 dintre cele 32 de ore din programa scolara. Consiliul Judetean al Elevilor Constanta a facut publica problema si solicita implicarea conducerii unitatii de invatamant si a Inspectoratului Scolar. Elevii considera inacceptabila atitudinea si apreciaza ca un astfel de profesor, fie solicita concediu fara plata pana la sfarsitul pandemiei, fie isi da demisia din invatamant.


"In urma cu cateva zile, un elev de clasa a VII-a din cadrul Liceului Teoretic "Carmen Sylva" Eforie Sud a analizat situatia orelor online care ar trebui sa se organizeze si a constatat ca, din cele 32 de ore de curs dintr-o saptamana de scoala, a putut participa doar la 14 dintre ele, din cauza faptului ca profesorii refuza sa predea in mediul online, cu toate ca unitatea de invatamant se afla in scenariul hibrid. Avand in vedere situatia exceptionala in care ne aflam la nivel national si luand in considerare modificarile din sistemul de invatamant menite sa asigure continuitatea parcursului educational al elevilor in orice conditii consideram inacceptabila atitudinea profesorilor care refuza predarea in mediul online", a transmis, marti seara, Consiliul Judetean al Elevilor Constanta.

Elevii fac referire la prevederile Metodologiei-cadru privind desfasurarea activitatilor didactice prin intermediul tehnologiei si al internetului, precum si pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobata prin OMEC nr. 5545/2020, dar si a modificarilor aduse asupra fisei postului cadrului didactic, care mentioneaza ca profesorii au in atributii asigurarea continuitatii procesului didactic prin intermediul tehnologiei si al internetului.

"Practic, luand in considerare situatia in care ne aflam, in care procesul educational trebuie sa se mute in spatiul online pentru a proteja sanatatea tuturor actorilor implicati, este imperioasa implicarea profesorilor si a elevilor in desfasurarea orelor online, astfel incat sa nu se inregistreze lacune in invatare, iar educatia sa poata continua in parametri optimi.In acest sens, Consiliul Judetean al Elevilor Constanta condamna atitudinea cadrelor didactice care refuza predarea in mediul online si solicita directiunii Liceului Teoretic "Carmen Sylva" Eforie Sud si Inspectoratului Scolar Judetean Constanta sa intreprinda toate masurile necesare, astfel incat derapajele de acest gen sa nu mai existe in sistemul educational", a mai transmis organizatia.

"Astfel de atitudini superficiale, in care profesorii refuza cu vehementa predarea in mediul online si priveaza accesul la educatie a zeci de elevi, ar trebui atent monitorizate si sanctionate de catre directiune. Un profesor care nu vrea sa transpuna in spatiul virtual continuturile pe care le-ar preda, in mod normal, la clasa, are doua optiuni: fie solicita concediu fara plata pana la sfarsitul pandemiei, fie isi da demisia din invatamant.", a declarat Silviu Morcan, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor Constanta.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 5354 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Foarte bine! De ce nu se predă centralizat de către o singură persoa

nă, urmand ca ascultarea să se facă la fel ca acum?
Astfel, s-ar asigura și o egalitate de șanse tuturor elevilor!

 

Pana nu ai

Niste salarii competitive si in invatamant,nu poti sa ceri. Pai isi da demisia,ia concediu fara plata,concediu medical.Salarii concurentiale le poti avea,daca aplici metoda tarilor civilizate.Orice om care are o propietate,in functie de valoare ei,plateste o taxa pt sistemul educational.Cu acesti bani educationali pusi peste salariile actuale poti ajunge la un acord rezonabil.Atunci poti cere si obliga ca regulile impuse sa fie respectate.Nu mai vorbesc ca ar fi si o concurenta pt cei ce doresc sa lucreze in invatamant.Concurenta inseamna si calitate,elevi instruiti inseamna si viitori oameni pregatiti pt viata. Pai ce inseamna de fapt un om fara meserie,un viitor asistat social.Statul traieste din impozite de unde sa ia acesti bani.De la cei care nu muncesc....si de aici toata problematica unei societati care isi cauta locu.Probabil ca viitoru este robotizarea si sistemul on line,nu imediat doar in timp si atunci multi v-or duce doru acestor meserii,poate pierdute....

 

Zau?

Mare prostie... Pai, despre drept de autor nu se vorbeste de loc in ceea ce-i priveste pe profesori. Fiind obligati sa se manifeste in media(online) au si ei drepturi de autor, nu-i asa? Si astea cine le plateste?
Sa pui transant problema concedierii sau a concediului fara plata arata clar cat de jos au ajuns profesorii. Chiar nu mai este nevoie de profesori, in conditiile in care jumatate din cadrele didactice sunt fara calificare sau lipsesc? Sunt mii de posturi vacante si zeci de mii de suplinitori fara calificare!
Pana la urma, de ce mai trebuiesc profesorii? Putem pune copiilor niste inregistrari si asa toti vor invata pe aceeasi baza didactica! Inlocuim manualele cu filmari. Tot sunt tinerii sclavii media, nu-i asa?
De ce nu se vorbeste de somaj tehnic in invatamant? Chiar vreti sa fie pieduti toti profesorii si sa fie inlocuit cu actori? Macar asa vom salva actoria! Ca spectacole...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor