Transportul de cai - interzis, pana la clarificarea situatiei de la Letea (Video)

Sambata, 21 Mai 2011, ora 22:04
2400 citiri
Transportul de cai - interzis, pana la clarificarea situatiei de la Letea (Video)
Foto: Adevarul

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus stoparea oricarui transport de cabaline pana la clarificarea situatiei intre autoritatile locale, proprietarii animalelor si reprezentantii asociatiei de protectie a animalelor.

De asemenea, ANSVSA a cerut continuarea prelevarii probelor de sange pentru depistarea anemiei infectioase ecvine (AIE) pentru animalele identificate de catre Autoritatea Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (ANARZ), se arata intr-un comunicat al ANSVSA.

Partile implicate in acest caz urmeaza a lua o decizie pentru animalele sanatoase, iar cele diagnosticate cu AIE vor fi extrase din efectiv si vor urma calea prevazuta de legislatia specifica.

Inspectorii DSVSA Braila au amendat operatorului transportului de cai din Letea cu 20.000 de lei.

Animalele cu rezultate negative la testarea pentru anemie infectioasa ecvina vor ramane la o ferma pe teritoriul judetului Braila, unde vor fi ingrijite si li se va acorda asistenta sanitara veterinara. De la aceste cabaline se vor preleva in continuare probe de sange pentru a se verifica daca s-au contaminat de la animalele bolnave in timpul transportului.

Cei 50 de cai din Padurea Letea erau transportati inca de vineri cu un autocamion, catre un abator din Covasna, insa transportul a fost oprit si caii nu vor mai fi sacrificati.

Multi voluntari ai asociatiilor de protectie a animalelor, printre care se numara si prezentatoarea stirilor de la Prima TV, Cristina Topescu, au ajuns la ferma de langa Urleasca, unde se afla caii, potrivit Adevarul.

Vedeta TV a stat alaturi de caii muribunzi, cerand ajutorul unor politisti pentru a ridica o iapa gestanta care, pana la urma, nu a supravietuit. Politistii au refuzat sa ajute voluntarii si medicul veterinar care se chinuiau sa o salveze.

Cei 50 de cai din Letea sunt singurii salbatici din Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#cai Padurea Letea, #transport cai Letea interzis , #scandal
Comentarii