Ziare.com

Gruia Stoica: Nu a fost pus sechestru pe niciun cont si pe niciun bun al meu (Video)

Luni, 05 August 2013, ora 16:55

   

Gruia Stoica: Nu a fost pus sechestru pe niciun cont si pe niciun bun al meu (Video)
Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Roman (GFR), a declarat, luni, ca niciun cont si niciun bun al sau nu au fost puse sub sechestru in dosarul privind privatizarea firmei Transbordare Vagoane Marfa Iasi, aflat in lucru la DIICOT Iasi.

"Niciun cont si niciun bun nu a fost pus sub sechestru", a spus proprietarul GFR, dupa ce in presa au aparut informatii ca averea lui a fost pusa sub sechestru de la sfarsitul lunii iunie.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Crimianlitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi face cercetari pentru evaziune fiscala intra-un dosar privind privatizarea frauduloasa a firmei Transbordare Vagoane Marfa (TVM) Iasi si implicare in activitati de crima organizata, procurorii avand indicii ca Gruia Stoica ar fi preluat TVM cu banii firmei.

Patronul GFR, cumparatorul CFR Marfa, cercetat de DIICOT pentru crima organizata (surse)

Totusi, surse judiciare au declarat ca in dosarul de la DIICOT Iasi sunt cercetati Gruia Stoica, tatal si fratele acestuia, fiind instituit sechestru asigurator pe bunuri ale acestora. Gruia Stoica sustine insa ca in acest caz nu a fost inceputa urmarirea penala in cazul lui.

"Nu s-a inceput urmarirea penala in cazul meu pentru evaziune fiscala. Eu la acea firma aveam doua actiuni in 2004. Mai mult, nu-i cunosc nici pe directorul general, nici pe directorul financiar de la acea societate", a precizat omul de afaceri.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a aratat, intr-un comunicat de presa, ca societatea GFR nu figureaza cu sechestre instituite.

"In urma consultarii bazei de date a Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, precizam ca societatea Grup feroviar Romana SA nu figureaza cu sechestre instituite, conturi blocate si nici nu figureaza pe lista datornicilor publicata pe site-ul ANAF www.anaf.ro, sectiunea Informatii publice/ Informatii despre agentii economici/ Obligatii restante catre bugete la 30.06.2013", sustine ANAF in comunicatul citat.

In 23 iulie, omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul GFR, companie desemnata castigatoare a licitatiei pentru preluarea CFR Marfa, declara ca a fost chemat la DIICOT pentru clarificari privind un dosar din 2005, cu NUP in 2006, dupa opt ani in care nu i s-a solicitat nicio declaratie.

"Nu am comis nicio evaziune fiscala. Suspiciunile sunt in legatura cu fapte ce fac obiectul unui dosar de pe rolul DIICOT din 2005 care a primit deja NUP in 2006, subsemnatul fiind actionar cu un procent de 0,00015%, adica 2 actiuni, si fara a avea vreo calitate de administrator la acea firma", a afirmat Stoica. El a mai mentionat atunci ca de mai multi ani nu mai este actionar la firma respectiva.

"Doar in urma cu 2 saptamani am fost invitat pentru niste clarificari la DIICOT, dupa ce vreme de opt ani de zile nu mi s-a luat nici o declaratie in acest caz, desi am fost si sunt la dispozitia oricaror institutii ale statului", a mai spus Stoica.

GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat la 20 iunie castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din actiuni si asumandu-si investitii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investitii de mediu.

Privatizarea CFR Marfa, pasata intre palate. Ce rol are CSAT (Video)

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a fost convocat de urgenta in 2 august, de presedintele Traian Basescu, la solicitarea Guvernului, in legatura cu HG din 24 iulie privind CFR Marfa.

Presedintia informa ca CSAT nu a emis, in urma sedintei, nicio noua decizie privind privatizarea CFR Marfa, mentionand ca strategia de privatizare a companiei a fost avizata de catre Consiliu prin hotararea din 5 februarie.

Presedintele si premierul au o disputa privind privatizarea CFR Marfa, Traian Basescu cerand ca Victor Ponta sa isi asume responsabilitatea privatizarii, iar primul-ministru solicitand avizul CSAT.


Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1347 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

@ mey Gruia lu Stoican..ala cu vioara din C-tza chiar ..nimic..??!!

nici un turnuletz de la cäsoiu de lingä/din Galatzi,
nici o fustä ruptä din N-fuste multicolor cu buzunare
aplicate pe a 2-a,3-a fustä a lu maman a ta..??!
Shucäru o sä vina..mai bine rämineai la afacerea" initzialä "fiare vechi cumparammm..mooo"...!!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor