Ziare.com

Primaria Deva a pus sechestru pe bunurile fostului viceprimar al municipiului

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 22:24

   

Primaria Deva a pus sechestru pe bunurile fostului viceprimar al municipiului
Primaria Deva a demarat procedura de executare silita a societatilor cu datorii la bugetul local, iar, potrivit declaratiilor primarului Mircia Muntean, printre restantierii pe bunurile carora a fost pus sechestru se numara si fostul viceprimar Florin Oancea.

"I-am pus sechestru pe firma si pe apartament, pentru ca are impozite si taxe restante la bugetul local in valoare de 266 de milioane de lei. Am pus sechestru asigurator si, de maine, Florin Oancea ramane fara apartamente si fara toate bunurile", a declarat, miercuri, primarul municipiului Deva, Mircia Muntean.

La randul sau, Florin Oancea a afirmat ca, in vreme de recesiune, se confrunta si el, ca toata lumea, cu probleme financiare si ca plateste penalitati pentru sumele restante la bugetul local.

"La fel ca oricare cetatean din aceasta tara, traind in lumea reala, ma confrunt si eu, Florin Oancea, cu aceleasi probleme financiare. Vina, in mare parte, este a sistemului si prin urmare, ma lupt, ca toata lumea sa-mi rezolv problemele de natura financiara pentru firmele in care sunt actionar.

Daca in vremuri de criza nu aveam credite bancare si dificultati de plata, insemna ca fac parte din acea categorie de politicieni favorizati de fiecare guvernare. Ori tocmai faptul ca am acelasi gen de probleme cu care se confrunta fiecare dintre romani ma face sa ma uit in ochii devenilor fara sa-mi fie rusine sau teama ca pot fi acuzat ca am beneficiat de contracte oneroase.

Iar pentru sumele restante la bugetul local platesc aceleasi penalitati pe care le plateste orice contribuabil", a raspuns Florin Oancea, presedintele organizatiei municipale PNL Deva.

2.000 de societati cu restante, executate

Pana miercuri, la Serviciul Impozite si Taxe Locale (SITL) Deva erau inregistrate peste 2.000 de societati cu restante la bugetul local impotriva carora este in desfasurare procedura de executare silita.

"Conform procedurii, intai trimitem somatii, iar dupa 15 zile, in cazul in care nu se platesc restantele, punem poprire pe conturile bancare ale societatii si apoi se trece la sechestrarea bunurilor, in functie de suma datorata", a declarat Carla Popa, seful SITL Deva.

Florin Oancea, fostul viceprimar liberal al Devei, a fost schimbat din functie la inceputul lunii aprilie, la propunerea primarului PNL Mircia Muntean.

In expunerea de motive, Oancea era acuzat ca ar fi creat "disensiuni" in cadrul Consiliului Local Deva, fapt care ar fi dus la "functionarea defectuoasa" a institutiei. Intre primarul Mircia Muntean si fostul viceprimar Florin Oancea au fost mai multe neintelegeri.
Sursa: rNews

Articol citit de 1856 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor