Ziare.com

Cum inscena Securitatea dosare de drept comun disidentilor politici: Sa-i gasim ca borfasi, ca hoti, sa actionam cu Militia

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Miercuri, 01 Mai 2019, ora 18:23

   

Cum inscena Securitatea dosare de drept comun disidentilor politici: Sa-i gasim ca borfasi, ca hoti, sa actionam cu Militia
Represiunile Securitatii impotriva celor care criticau regimul comunist si pe Nicolae Ceausescu s-au materializat la finalul anilor '70 si in anii '80 sub forma unor dosare de drept comun instrumentate de Militie.

Noua strategie incepe dupa ce Nicolae Ceausescu a semnat, in 1975, Actului Final de la Helsinki, prin care angaja Romania fata de principiul respectarii drepturilor omului.

Pe de o parte, dictatorul inca mai avea pe plan extern o imagine de reformator si pacifist, dupa ce in 1968 a refuzat ca trupele romane sa participe la invadarea Cehoslovaciei si a condamnat interventia militara a Uniunii Sovietice. Dupa acel moment, Romania a fost invitata in organisme internationale de prestigiu, iar Ceausescu s-a intalnit cu mai multi lideri occidentali.

Pe de alta parte, represiunea Securitatii impotriva disidentilor a contiuat, dar era nevoie de masuri mai discrete, care sa aiba in vedere perspectiva respectarii drepturilor omului. De aici si ordinul trasat sefilor Securitatii, de a actiona "preventiv" si "sub acoperirea altor organe".

Cazul Gheorghe UrsuAndrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a depus saptamana trecuta la Curtea de Apel Bucuresti o serie de documente din arhiva CNSAS, care dezvaluie modul in care Securitatea inscena dosare de drept comun unor disidenti.

Potrivit procurorilor militari, acelasi lucru s-a intamplat si in cazul lui Gheorghe Ursu. Incercand sa evite un caz de persecutie politica, Securitatea i-ar fi inscenat lui Gheorghe Ursu un caz de detinere de valuta, pentru posesia a 17 dolari.

Pentru acest lucru, inginerul a fost arestat pe 21 septembrie 1985 si inchis intr-o celula cu doi detinuti care aveau ordin sa-l sicaneze. Presiunile acestora culminau cu batai crunte. Inginerul a murit pe 17 noiembrie 1985, in arestul Militiei Bucuresti.

Citeste si: Marturii din procesul mortii disidentului Ursu: Cum erau batuti si torturati detinutii de informatorii plasati in celule

Procesul de la CurteDoi fosti ofiteri din cadrul Directiei a VI-a a Securitatii, maiorul in rezerva Marin Parvulescu si colonelul in rezerva Vasile Hodis, sunt judecati in acest caz pentru crime impotriva umanitatii.

Alti doi inculpati din dosar, fostii ministri de Interne George Homostean si Tudor Postelnicu, acuzati de complicitate la infractiuni contra umanitatii, au decedat dupa trimiterea in judecata.

Ziare.com a analizat documentele depuse de Andrei Ursu la Curtea de Apel Bucuresti. Este vorba de sute de file de documente din arhivele Securitatii, o parte au fost declasificate recent, Ziare.com publica doar o parte din acestea.

Raportul colonelului Vasile GheorgheIn ianuarie 1986, colonelul Vasile Gheorghe era seful Directiei a VI-a din cadrul Securitatii, unde lucrau Hodis si Parvulescu.

La bilantul facut pe anul 1985, Vasile Gheorghe dadea raportul in fata sefilor sai si explica cum se luau masurile cu ajutorul militienilor.

"Actionand in spiritul Programului de masuri al Departamentului Securitatii Statului pe anul 1985, impreuna cu Unitatea speciala S, s-a trecut mai operativ la finalizarea, prin masuri adecvate si, de regula, sub acoperirea organelor de militie, a 81 cazuri de autori de inscrisuri cu continut necorespunzator.

In cercetari s-a acordat o mai mare atentie stabilirii mobilului si scopului urmarit de faptuitori si, atunci cand s-a impus tragerea la raspundere penala, prin extinderea cercetarilor, am realizat aceasta pentru infractiuni de drept comun."

In raportul lui Vasile Gheorghe, regasim executarea ordinelor de deghizare a infractiunilor politice, cu unele de drept comun.

"In cercetarea autorilor de inscrisuri ostile, s-a acordat o mai mare atentie stabilirii cu certitudine a mobilului si a scopului urmarit de faptuitori, iar atunci cand s-a impus tragerea lor la raspundere penala, am realizat aceasta prin trimiterea in judecata pentru infractiuni de drept comun.

In acest mod, s-a evitat a se da eticheta de persecutati pentru asa-zisul delict de opinie unor elemente despre care am reusit sa stabilim, prin extinderea cercetarilor, ca in realitate erau hoti sau delapidatori", spunea colonelul.


Sursa: Raportul colonelului Vasile Gheorghe


"Planul de munca al Directiei a VI-a"Un alt document relevant, care sustine aceasta teza, este si raportul intitulat "Planuri de munca si bilanturi pe servicii ale Directiei a VI-a a Securitatii", din care reiese ca opozantii regimului Ceausescu erau pusi fictiv sub acuzare, condamanati sau internati fortat.

- "Din 7 elemente care au intreprins actiuni ostile vizind schimbarea oranduirii socialiste in tara noastra [...] intr-un caz instanta a pronuntat internarea medicala a inculpatului, cf. art. 114 CP, acesta fiind bolnav psihic";

- "Doua persoane au fost condamnate pentru savarsirea infractiunilor de specula, delapidare si fals intelectual, iar o persoana a fost internata medical";

- "S-au avut in vedere indicatiile Conducerii Departamentului Securitatii Statului privind stabilirea in sarcina persoanelor vinovate si a altor fapte de drept comun...";

- "Totodata s-a desfasurat activitate de cercetare penala sub acoperirea organelor de Militie in mai multe cazuri, in scopul clarificarii privind savarsirea si a unor fapte indreptate impotriva securitatii statului.

Exemplificam: cazurile de la securitatile Bihor si Municipiul Bucuresti, sotii Mindroiu in cazul S.N. care urmau sa transmita in exterior unele date necorespunzatoare, carora li s-a retinut in sarcina si detinerea de valuta.

Ofiterii serviciului si-au mobilizat eforturile pentru transpunerea in practica a obiectivelor stabilite prin Programul de masuri al DSS pe anul 1989, pentru executarea intocmai a ordinelor DSS si comenzii unitatii, dand dovada de discernamant politic si juridic in aplicarea dispozitiilor legii penale si a ordinelor de linie";

- "In cazurile in care s-a probat savarsirea unor fapte de drept comun, au fost sesizate organele de militie sau procuratura competente";

- "S-a asigurat o cooperare mai buna cu organele de militie si procuratura, in situatiile in care in sarcina persoanelor implicate s-a constatat si savarsirea unor fapte de drept comun.

Din analiza cazurilor de autori de inscrisuri cu continut necorespunzator identificati, a rezultat ca pe masura intensificarii propagandei dusmanoase din exterior indreptate impotriva tarii noastre, elementele declasate sau cu un scazut nivel sau discernamant politic se fac ecoul emisiunilor denigratoare transmise de posturile de radio reactionare si, pe fondul unor nemultumiri personale, se dedau la manifestari ostile sub forma trimiterilor postale calomniatoare la adresa oranduirii socialiste din tara noastra.

Cercetarile in asemenea cazuri s-au efectuat, in marea lor majoritate, sub acoperirea organelor de militie sau procuratura, au avut un caracter aprofundat, stabilindu-se adevaratele cauze care au determinat persoanele implicate sa savarseasca asemenea fapte.

Masurile de finalizare, luate in asemenea cazuri, au fost diversificate, in functie de situatia fiecarei persoane si de gradul de vinovatie, de natura sa dea garantii ca pe viitor nu vor mai comise fapte de acest gen".

ProblemaDintr-o nota a Securitatii judetene Bacau rezulta ca unii romani au inceput sa invoce prevederile Actului Final de la Helsinki.

"Toti lucratorii de securitate si militie trebuie sa cunoasca persoanele care au devenit, chiar peste noapte, nemultumite ca nu li s-au rezolvat cererile, scrisorile, reclamatiile etc, dar mai ales pe cei care sunt semnalati de reteaua informativa...

O subliniere aparte se impune pentru cei care uzeaza de prevederile Conferintei de la Helsinki, cu privire la drepturile omului si cei care provoaca, initiaza sau incita stari de spirit conflictuale".

Din discutiile ofiterilor, rezulta ca se impune necesitatea camuflarii represiunii politice.

"S-a mers prea mult pe linia unor masuri de securitate pura, am iesit prea mult in fata, fapt ce a fost exploatat de mai multe persoane, organizatii internationale, si in loc sa ne facem un serviciu, ne-am facut un deserviciu.

Toti lucratorii de securitate sa ia masuri ferme pentru contracararea oricaror influente ostile si activitati clandestine... insa fara ca actiunile noastre sa constituie prilej de adresare a celor interesati... la diferite organe si organisme internationale si sa faca uz de drepturile omului".

Ordinele lui PostelnicuUnul dintre cei care au luat cuvantul si au trasat sarcinile a fost chiar seful Securitatii din acel moment, Tudor Postelnicu.

"Sa-i gasim ca borfasi, ca hoti, sa actionam cu militia, cu alte organe din statul nostru si sa nu facem din aceasta o chestiune politica (sic!) care, ulterior, sa aibe (sic!) implicatii asupra intereselor romanesti peste hotare".


Sursa: Nota Securitatii judetene Bacau


Postelnicu a fost trimis in judecata in cazul uciderii lui Gheorghe Ursu, dar a murit in timpul procesului.

Nota lui Vlad si PlesitaPlanurile de masuri si actiuni ale Securitatii priveau in special "contracararea si neutralizarea activitatii ostile desfasurate de posturile de radio straine, in special Europa Libera."

O nota strict secreta, semnata de Iulian Vlad si Nicolae Plesita, contine, printre altele, "sarcina principala a intregului aparat al Departamentului Securitatii Statului", anume "limitarea scurgerii de informatii catre aceste posturi de radio, reducerea hotarata a corespondentilor din tara ai acestora, contracararea si neutralizarea oricaror incercari de denigrare a realitatilor societatii noastre socialiste, de propagare a ideilor de natura sa incite la manifestari protestatare sau de dezordine, compromiterea, influentarea si dezbinarea angajatilor sectiei pentru Romania ai postului de radio Europa Libera etc."

Sefii politiei politice din acea vreme ordonau sa se acorde "o atentie speciala... demascarii ca infractori de drept comun, elemente parazitare, bolnavi psihici etc., prezentati in emisiunile postului de radio Europa Libera ca protestatari ori disidenti".


Foto: Nota secreta adresata lui Tudor Postelnicu


Urmatorul termen in dosarul mortii lui Gherghe Ursu este pe 22 mai, cand este audiat colonelul in rezerva Vasile Hodis.

Citeste si: Amneziile ofiterului de Securitate care l-a anchetat pe disidentul Gheorghe Ursu
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 15400 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
36 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Securistii si turnatorii condamna securitatea (veche)!?

Este o parodie jalnica a zilei ca niste veritabili securisti si mizerabili turnatori demasca cu stupoare si indignare lucrarea (arhicunoscuta) a securitatii. Au prins curaj dupa ce alti colegi mai pungasi ca ei au inventat notiunile "vechea securitate" si "noua securitate". Este o diversiune ridicola, securitatea este aceeasi de aproape 30 de ani. O demonstreaza cu brio metodele ramase aceleasi dar si juniorii de incredere carora seniorii imbogatiti le-au predat din mers stafeta 'profesiei' odata cu invatatura. Este de ras ca tocmai acele televiziuni nasite de securisti condamna acum la ordin securitatea (veche,bineinteles!). Cei care o fac suduindu-i demagogic pe altii precum ei sunt exact cei care cred ca in acest mod vor inlatura banuielile care planeaza pe drept asupra trecutului lor. Cine poate sa-i creada pe toti acesti simbriasi imbatraniti in rele dar si pe altii mai tineri si mult mai lipsiti de scrupule. Sunt inca periculos de multi, ii gasesti peste tot, sunt infiltrati in politica, in societatea civila, in presa, in justitie. Sunt solidari intre ei chiar daca cate unul este servit publicului pentru a fi exemplar tavalit. De cine, pai chiar de colegii carora nu le-a venit inca randul!

 

Il vedeți pe George 2 și Marin666, ăști sunt doi foști

Securiști!
Activitatea lor pe ziare.com este total deplasată de la realitatea!
Mulți se intreabă cum poate cineva gandi ca aceste două elemente??
Cei doi și nu singuri posibil să dețină și azi o funcție dar ce au fost lea rămas in sange pană crapă!
Țin sa felicit pe dandanila pentru frumoasa dezvăluire, eu am făcut aceiași experiență cațiva ani mai devreme insă bucuria mare a fost cand am trecut de yugoslavia adică cand am ajuns in Austria..... cand am primit decizia pe care stătea că sunt recunoscut ca refugiat politic am simțit că sunt "nou născut", să nu reușești să te realizezi in vest pe acea vrem inseamnă că erai ratat total!
Nu regret decizia de atunci, sau că am lăsat in urmă "compatrioții"care 2 din 3 erau turnători sau lingăi, tipic george2 sau Marin 666 cei de mai sus, cei ce și azi fac același lucru!

 

Cam ce a facut DNA!

Peste ani vom citi la fel: "Cum inscena Statul Paralel dosare de drept comun disidentilor politici: Sa-i gasim ca borfasi, ca hoti, sa actionam cu DNA!"

 

nu am avut curajul sa fiu disident politic

dar am avut curajul sa ma bag intr-o barca de cauciuc pe care am carat-o in spate 5 zile peste munti si sa traversez dunarea in primavara lui 1986; desi mai tirziu am devenit patron si am vazut toata lumea (2 ori in jungla amazonului in triburi izolate de indieni)nimic nu se compara cu satisfactia pe care am avut-o vazind romania de pe malul yugoslav in acea zi de primavara a anului 1986;voi astazi *** psd, eu atuncea *** pcr; televiziunea canadiana a prezentat un film despre acea aventura (inspirat dupa cartea pe care am scris-o) pe care il puteti vedea pe youtube pe linkul asta: https://www.youtube.com/watch?v=WmdtvgcFe0A

Iata cateva feluri de disidenti

1) disidentii visatori , cei care visau occidentul
2) disidentii influientati de altii
3) disidentii creati de securitate
4) disidentii proveniti din cei care avusesera condamnari
5) disidentii nevazuti , cei care aveau milioane la saltea si vroiau sa scape de ceausescu sau sa fuga in occident . Acestia au lucrat din umbra.
6) disidentii din aripa lui iliescu , cei care sabotau interesele romaniei si dadeau informatii false sau care impiedicau ajungerea pe piete a bunurilor de larg consum dar cu care ei faceau afaceri la negru

Metoda e aceeasi: schimbarea sensului.

Acum, coruptii si hotii prinsi ca au jefuit si inchisi, o fac pe detinutii politici.
Metoda e aceeasi, autorii sunt tot ei sau urmasii lor, doar sensul s-a inversat.

Din pacate, PCR a pus mana pe economia nationala

Iar fiii si nepotii comunistilor sunt azi la putere. Prostimea se bucura la un kil de ulei si un discurs nationalist gretos.

Sa va uitati la filmul Gomorrah / Camorra; exact aceeasi atitudine a prostimii: seful hotilor arunca niste maruntis calicilor.

Doi securisti dovediți cucu su George 2

Iși fac in continuare munca deși au băgat țara asta in disoluție și in dușmănia Europei.

...

Nenea Ionel Stoica, dar despre rolul procurorilor comuniști din acea perioadă, nimic, nu? Păi dacă este implicat Lăzărică ..., batista pe țambal, nu? Mama lui de jurnalism militant! Dar dacă era implicat Toderel, curgeau rauri de cerneală la ziare.com pe această speță!

 

Unitatile MAI aveau coduri de 4 cifre

Unitatile de militie regulate, inclusiv cele de rutiera aveau coduri de la 02xx. Unitatile de securitate aveau coduri de 08xx. 0800 era inima Securitatii, Directoratul

Generalul Marin Iancu, acuzatorul nr. 2 al lui Lazar, a fost capitan de securitate in anii '80 la Directia a IV-a apoi la Directia I (un fel Securitate in Securitate). Era implicat in supravegherea activitatii penitenciarelor si reprimarii miscarilor dizidente, inclusiv din randul membrilor PCR. In 1990 devine membru fondator Vatra Romaneasca si participa la evenimentele de la Targu-Mures. Toate inaintarile in grad se fac la exceptional. Devine si membru al AFDPR in baza marturiilor fostilor colegi de celula, majoritatea detinuti de drept comun care-si dau unul altuia certificare de opozant anti-comunist.

Tauca Laxarica cu pensie nesimtita stie. A fost instriut la

Bran. Staneeee unde esti? USR este plin de ei. Ziare com lauda, curat murdar uscat si placut.

Adu tu dovada ca a fost instruit la Bran!

Adu tu dovada ca Lazar a torturat pe careva. Iulius Filip n-a spus niciodata asa-ceva. Nici nu-l stie pe Lazar pentru ca nu l-a intalnit.

S-a dovedit ca cei doi care-l acuza pe Lazar sunt:
- un fost ofiter de Securitate (zicea cineva ca lucra la Militia Rutiera si a scris la Europa libera; aiurea: 0800 era unitate de Securitate la podul Serban Voda)
- un fost criminal, talhar si hot transformat pe sest, adica ilegal in detinut politic pentru a obtine pasaport si viza de State

Daca nu ai dovezile inseamna ca esti doar un trambitzas al statului paralel-mafiot-pesedist.

Orice absenta de la vot, este un vot pentru lista de borfasi a lui

Dragnea.

Majoritatea manifestantilor din 15 noiembrie 1987

de la Uzina Steagul Rosu Brasov au fost condamnati pe drept comun. La fiecare, acasa, se gasea vreun ciocan, cleste, surubelnite sau suruburi sutite de la uzina. Sau aveai balconul inchis cu corniere din fabrica sau aveai usa de la pivnita facuta cu tabla din uzina. Toata lumea fura, toti angajatii aveau acasa diferite lucruri furate de la locul de munca, asa erau timpurile si sistemul. Culmea era ca Securitatea cam stia ce are fiecare pe-acasa si ce-a ciordit. Judecatorul care i-a condamnat a fost dat afara in 90 din Tribunal, a ajuns notar, iar acum prospera cu vad in centrul Brasovului, impreuna cu intreg familionul.

Cum se intampla de fapt...

Te trezeai dimineața cu miliția la ușă. Aceștia intrau in casă impreună cu președintele asociației de locatari și cu șeful de scară. Se efectua percheziția, iar apoi "găseau valută" (dolari sau mărci Vest-Germane) intr-o carte. Prima dată te intrebau de față cu toți dacă este cartea ta, apoi o răsfoiau, și... apărea valuta. Se făcea proces verbal, apoi erai chemat la secție. Nu te arestau atunci, ci erai chemat a doua zi la secția de miliție. Odată ajuns acolo, milițianul spunea că nu este de competența lor (mai mult te speriau cum că nu se bagă că le este frică) și apoi te trimetea la securitate. Mergeai singur la securitate cu hartiuța in mană, unde așteptai (cateva ore bune) pană te lua in primire un securist și care după ce te asculta te ducea la tov.maior. Tov.maior instrumenta cazul foarte simplu: ori pușcărie, ori 6 luni la Canalul Dunăre Marea Neagră (ca voluntar). Dacă alegeai să mergi la Canal, atunci familia ta era lăsată in pace. Dacă nu, pușcăria te manca iar familia avea de suferit. De fapt tot la Canal ajungeai, dar in regim de detenție.
Chestia asta se aplica acelor care aveau abateri mai mărunte, cum ar fi: erau denunțați că ascultau Europa Liberă sau Vocea Americii, sau dacă erai denunțat că ascultai bancuri politice și radeai; sau spuneai bancuri politice, etc...
Tatăl meu a fost "voluntar" 12 luni la Canal. Culmea era că ne trimitea bani acasă. Noi știam că era plecat in delegație. Repet, banii veneau acasă in fiecare lună, iar de sărbători venea și tata, stătea o săptămană și pleca inapoi. Mai venea odată la 2-3 luni in funcție de cum prindea "permisii". Culmea e că ne aducea și cadouri.
Ăsta este adevărul (pentru cei cu probleme politice mai mărunte).

 

Pe mine Securitatea m-a lasat in pace.

Ascultam Europa Libera tot timpul, chiar si in armata .... Toti stiau asta.
Am avut o perchezitie acasa din cauza sefului de sindicat care m-a parat ca detin video cu filme porno; le vazuse si el la servici, adusesem vcr la servici, unde aveam un televizor alb-negru.
Ofiterul mi-a descoperit niste valuta - niste monezi, faceam colectie. Si mi-a spus ca mai bine sa le dau altcuiva - dar nu le-am dat.
Culmea : au facut perchezitie si la locul de munca, au gasit o gramada de ziare si de carti cu cuvantarile Tovarasului .... Un coleg, Tutu, le-a spus alora ca nu sunt sanatos la cap si citesc toata ziua din ele ...(sic !)
Le aveam dupa o excursie facuta in URSS, cu grupul.
Cred ca nu au stiut ce sa faca cu mine.

Da. Stiam ca se pricep f bine la instrumentarea dosarelor; nu se abtin nici acum, in anumite cazuri.

PS - remarca cu DNA - este de prost gust .
Se ocupa cu asta judiciarii din randurile Politiei.

Ghilotina Rank user: x5 01.05.2019, 00:54 SPUNE:

"Pe mine Securitatea m-a lasat in pace."

RASPUNS:

Pe mine NU!

Titlul nu l-am ales eu...
Continutul are mici inadvertente...

"Pe calea spre libertate,
fiecare cu norocul lui"

https://jurnalul.antena3.ro/campaniile-jurnalul/cauza-***-libertatea/pe-calea-spre-libertate-fiecare-cu-norocul-lui-41416.html

Antoine -

"Si partir rend souvent malheureux
Et si c'est toujours mourir un peu
Au contraire, je crois malgré tout
Que rester, c'est ne pas vivre du tout

L'absence est à l'amour ce que le vent est au feu
S'il est fort, il l'avive; faible, il l'éteint par jeu
J'étais bien parmi vous, mais je pars aujourd'hui
Ailleurs, voir si c'est aussi bien qu'ici"

Semnat:

Fostul și actualul dușman de clasă
al lui george 2 și celorlalte conserve
KGB-iste care ruinează Romania

Dar de ce este inca secretizata lista cu ofiterii

de securitate ?

PSD-ul partid de hoti , escroci si securisti

Si dupa 30 de ani santem condusi de urmasii PCR-ului adica PSD care au ca sprijin televiziunile fostului securist voiculescu.

Esti din Bucuresti?

Cred ca pe tatal tau l-a "ajutat" un coleg, vecin sau ruda sa mearga la Canal. Numarul turnatorilor era undeva la 600.000 la 1990. Nici nu puteau "manui" cate turnatorii primeau zilnic. Selectau ce era mai serios, in prag sa devina "problema".

Se vede c-ai avut inside information.

:)))) Are dreptate George2.

Apropo, tu il stii pe unu', Ernest, copiator 4?...:))))

Citeste-l pe PACEPA, si te luminezi acolo.

.

POATE NU ATI AUZIT DE tv Ghita si Antena3 , cu permanente

atacuri furibunde a tot ce misca si nu este de natura bolsevica , avind sponsorizari de la guvern , si parlamentari la CE , ca sa faca o politica nenorocita de a ascunde abuzurile unui guvern de comunisti vopsiti , corupti si gogomani ...care , dupa drepturi speciale , vor si justitie personala , ceea ce nu-i putin ,asa ceva nu aveau nici fostii comunisti .

Din decenta nu am sa comentez la acest subiect, pe care il cunosc,

hélas, prea de aproape. Remarc doar prezenta propagandei rosii care se perpetueaza chiar si in anii 2019. Am visat, ani de zile dupa 1989, sa ma intorc si sa ii scuip in fata pe cativa tovarasi...

Nu am facut-o si nu o sa o fac nici astazi, fiindca le sunt recunoscator: m-au ajutat sa ma decid sa imi iau viata in maini si sa me liberez din gulagul lor nenorocit. Pe 26 mai aveti si dumneavoastra o ocazie sa va liberati. Ba chiar doua ocazii.

Acum am renii mei, sania mea si o ocupatie de interes mondial.
Tot anul, nu numai de Craciun!

 

Mosule, din decentza te intzeleg... de ce nu comentezi !

Ai jmanglit globurile lui Mosul GERILA si apoi cu tolba plina, te-ai "exilat".
Acum desigur ca esti un "disidente" !
In epoca am cunoscut un avocat... Popescu ii zicea, fiul unuia din arhitectii Capitalei, statea pe o strada plina de SARE... Prin anii 88 fu prins impreuna cu niste judecatori de la judecatoria S 3 ce era unde e acu magazinul Unirea, ca facea jmen cu tziganii prinsi la furat si ii scotea pe bani: CURATI !
Dara cu comunistii nu te puteai pune, chit ca era neam de neam si avea jmen cu judecatorii... Aia l-au condamnat in 89, de la prin RIvulutziunea la Jilava, de unde imediat dupa ce Iliescu sa asezat pe tron, fu scos ca de.. era dizidente... anti Comunist, nu ? ca si tine, ca si cei ce acu clameaza ca ei au fost prinsi furand dara de fapt erau dizidenti, ca li se fabricau dosare... Ce facu al Popescu de indata ce fu eliberat de ANTIcomunisti ? S-a inscris in partidul lui Iliescu... Din pacate, pacatele lui au fost mari, caci nu a putut sa linga prea mult din dizidenata asta ca l-a chemat la ordin al de SUS... Si cum despre cei ce nu mai sunt printre noi, NUMA DE BINE, inchei in cinstea dizidentilor, PREAcinsiti, de la noi, care acum apar ca ciupercile dupe PLOAIE !
PS Probabil ca maine se va da o lege pt pomanagii asita de se zice ca au fost dizidenti, ca sa traiasca si BINEEE, ca tot au facut puscarie...
Numai la noi se poate ca din negru sa faci alb si inves, ca doar suntem experti in ALBA NEAGRA !

E foarte simplu

Este exact ce face Sectia Speciala (SS al mafiei psd) !
Este exact ce a facut mafia psd prin dosarele SIPA !
Aschia (mafia psd) nu sare departe de trunchi (securitatea si nomenclatura lui Ceausescu) !

 

E foarte simplu

Daca educatia in Romania ar fi la un nivel decent nu am mai avea sustinatori pro mafia PSD deoarece mafia PSD ar fi la cosul de gunoi al istoriei !
Cat timp Romania va fi o tara cu indivizi cu o educatie sub media Europei dezvoltate va exista si mafia PSD !
Ar trebui sa ne intrebam cand vom pune pe picioare un sistem de educatie solid in Romania ?

 

Gile, din pacate avem si Mafia Alde Tariceanu, fara de care

Mafia PSD nu ar putea sa ne conduca.Ambele provin din aceiasi mama si tata- din faimosul PCR, care acum 30 de ani s-a ridicat din cenusa iar acum s-a cocotat in varful Piramidei. Shalom

4 din 5 romani sunt dotați genetic,cu un IQ,peste medie..!

De aia nu funcționează vrăjeala voastră media-corporatistă..!
Un sfat pritenesc:
- Nu consuma din furajele care ți le servește Merkel,Soros & comp..!
**..vezi rezultatele Olimpiadelor de: Matematică ,Fizică..etc!**..vezi numărul mare de Romani care reușesc in domenii științifice (tehnice..in general)..! Locuri unde IQ-ul este primordial și nu poate fi inlocuit de jocurile politice corporatiste..!
Romanul nu prea știe să facă bani...! Ăsta e Marele lui Dezavantaj!...insă la nivel de IQ..stă cu mult deasupra unor Națiuni instărite..!

Asta poate o crezi tu... :)

In realitate, cifrele "din zona" arata putzin altfel...

https://www.zerohedge.com/news/2019-04-10/world-faces-uphill-battle-average-iq-just-82

Romanica e cu media pe la 87. Totzi vecinii (inclusiv moldovenii "sovietici") stau mai bine... :)

E simplu

Bai Protocoale Strivite !
Sa stii ca IQ-ul nu inseamna smecherie !
Romania a ajuns la cheremul unor escroci, deoarece prea multi fraieri se cred smecheri votand mafia PSD si ii consideră pe cei cinstiti ca fiind fraieri!

Tipic justitie romaneasca

De 30 de ani procesele se amana nejustificat pina cind acuzatii mor pe pensii mari si in patul lor, sau se prescriu.
Recent dupa 9 ani s-a prescris procesul in cazul celor acuzati de probleme sexuale etc., dosarul Revolutiei se plimba din sertar in sertar pina mor Iliescu si acolitii, Mineriadele la fel. Mai recent bataia de joc care o face Dragnea in fata intregii tari.
E ceva foarte gresit cu magistratii, pentru ca fara cooperarea lor nu se pot face aceste lucruri.
Garantat este ca Romania nu ar intra in UE niciodata daca ar aplica acum. "romanii" si-au dat arama pe fata.

 

Ce rost mai are sa rascolim gunoiul comunist? Vad ca romanii nu sunt

capabili nici macar sa arunce gunoiul ciumei rosii contemporane!
Toti romanii din Diaspora au multe de povestit, au trecut prin situatii pe care nu le puteti imagina acum. Cu toatea acestea, s-ar putea sa va reintoarceti la acele zile de cenusa! Este suficient sa ii lasati pe sobolanii rosii sa se perpetueze!

 

Metodele DNA.....!

Curios lucru...!?
Cată coincidență...cu LULUȚA și Procurorii DNA..!

 

Vă pregătiți.. *terenul*..?? Schimbați tabăra..??

După Luluța,ultimul ..Bastion.. al sistemului Băsist.. LAZĂR..este ..Outside..!
Toți apărătorii Justiției de pană acum..(inclusiv #rezist)..oare**,vor schimba brusc,macazul..!?
JUSTIȚIA va fi oare**, de acum inainte,ținta voastră..!??
Sloganele voastre gen:**Jos labele de pe Justiție**..!
..vor fi oare inlocuite,cu altele, de genul:**Jos cu Justiția ticăloasă**...???
Intreb pentru un prieten.. pentru că știu că sunteți capabili..de așa ceva..!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor