Ion Besoiu a colaborat cu Securitatea

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 15:11
8271 citiri
Ion Besoiu a colaborat cu Securitatea

Actorul Ion Besoiu a colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ "Bogdan", sustine Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), care a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea acestuia de colaborator, in conformitate cu procedurile legale.

In calitate de director al Teatrului "Bulandra", actorul ar fi dat note informative despre colegii sai. Intr-o informare, ar fi raportat ca actorul Ion Caramitru a primit o bursa in Statele Unite ale Americii si ca intentiona sa ramana in America, informeaza TVR.

Actorul neaga acuzatiile.

"Nu reiese de nicaieri ca eu am semnat un angajament. E numai un ofiter care, atunci cand eram eu director al Teatrului Bulandra, raspundea de America si venea si imi punea intrebari, cand ma duceam la Ambasada sau la receptii sau la cocktailuri. Despre asta era vorba, in general", a declarat Ion Besoiu pentru TVR.

Directorul Teatrului National din Bucuresti, actorul Ion Caramitru, a evitat sa comenteze situatia.

"Lasati-ma sa rumeg vestea", a declarat Caramitru, pentru Realitatea.net.

Un alt actor de top, Mircea Diaconu, a comentat si el: "Suntem o lume mica. Si intr-adevar noi le stim pe ale noastre".

Ion Besoiu a primit recent premiul Gopo pentru intreaga cariera, iar presedintele Asociatiei pentru Promovarea Filmului Romanesc, Tudor Giurgiu, spune ca e putin probabil ca lui Besoiu sa-i fie retras premiul.

"Personal, spun ca acest premiu i-a fost decernat lui Ion Besoiu pentru intreaga sa cariera actoriceasca, care nu are legatura cu transarea unui subiect precum cel legat de colaborarea cu Securitatea. Ma indoiesc ca vor exista demersuri pentru retragerea premiului", a declarat Tudor Giurgiu pentru Realitatea.net.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...
Comentarii
opus9
rank 5
Mare pacat ... nici nu imi vine sa cred ! Este un tutnator care a otravit destine si idealuri !
rank
Ion Besoiu a primit recent premiul Gopo pentru intreaga cariera