Ziare.com

Rusia ia masuri pe aeroporturi pentru JO 2014: Orice lichid in bagajele de mana este interzis

de Brandusa Stefanescu
Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 15:05

   

Rusia ia masuri pe aeroporturi pentru JO 2014: Orice lichid in bagajele de mana este interzis
Toate lichidele, indiferent de volum, vor fi interzise in cadrul bagajelor de mana pe aeroporturile din Rusia incepand de sambata.

Adoptarea acestei masuri are ca scop cresterea securitatii in cadrul Jocurilor Olimpice din Soci, au declarat oficiali ai Ministerului Transporturilor, citati de ATW.

Oficialii agentiei de transport aerian Rosaviatsia au anuntat aceasta masura in data de 8 ianuarie, recomandandu-le calatorilor sa puna lichidele in bagajul de cala si nu in cel de mana.

La inceput, numai doua aeroporturi au adoptat aceasta masura, insa li s-au alaturat altele. Pasagerilor nu li s-a spus acest lucru din timp si au aflat de restrictii cand au ajuns la aeroport.

In ceea ce priveste exceptiile de la aceasta regula, este vorba numai de medicamente si mancare pentru copii, insa serviciile de securitate ale aeroportului au permisiunea sa controleze si in aceste cazuri. Pasagerii trebuie sa dovedeasca faptul ca au nevoie de respectivul medicament pe perioada zborului.

Interzicerea lichidelor este un raspuns la amenintarile teroriste continue. Jocurile Olimpice de la Soci vor avea loc in perioada 7 - 23 februarie 2014.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 416 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor