Securisti, mandria tarii (Opinii)

Sambata, 09 Februarie 2013, ora 23:17
6749 citiri

Vechea garda a Securitatii nu a murit, ci si-a predat ei insasi stafeta in proba nationala de 4 x 20 ani, individual si pe echipe, sectiunea oligarhie. Aparatorii drepturilor de Feti Frumosi cu stea pe sapca din comunista epoca a vanzatorilor de opiu s-au metamorfozat cat ai zice "peste".

Nu isi mai ofera nurii in amantlacuri platite cu lei si protejate organic de catre partidul unicat. Dupa o foarte scurta perioada de postit- la inceputul anilor '90 - ofiterii de companie ai socialismului utopic romanesc s-au dedulcit, afland mintenas unde sunt situate punctele G ale minorei tari democratizate.

Cateva alinturi languroase, ceva galese ocheade, mangaieri pe zulufii de pe frunte, un pospai de bancnote verde - brotacel si trufandaua eliberata de inhibitii comunistoide a cazut grea. Si grea a ramas.

Datorita maladiilor cu transmitere (con)genitala. Ca urmare, si-a dilatat excesiv dezvoltarea intr-o directie: inavutirea tutorilor perversi proveniti din randurile Securitatii ori din retelele de sorginte similara (informatori, colaboratori, agenti, spioni etc).

Astfel, averile obeze acumulate in ultimele doua decenii afisate in Capital apartin intr-un procent de 80% celor amintiti si provin din comertul exterior ante- 89. Diferenta pana la deplinatate au completat-o politrucii, agitatorii de partid si activistii de rafturi diferite. Cu totii ventuzati pe economia socialista. Roadele s-au vazut mai tarziu.

Detinatori de "verdeata", dar mai cu seama de informatii- cheie si legaturi bipolare, intreaga suita de tovarasi Jekyll a devenit o stimabila distributie de domni Hyde. Acestora li s-au adaugat politicienii. La randul lor, harciogi travestiti in zebelina.

Raspanditi strategic prin parlament, ministere, agentii la cersit contracte cu statul. Asa a fost si este posibila competitie cu caracter de masa: "Devalizada". Aflata intr-o vadita imposibilitate de a fi aparata prin legi simple si clare, economiei acestei tari i se numara coastele, fleicile dezosate fiind metodic hacuite de grupari criminale asociate.

Alcatuitorii unor asemenea cete de carnasiere isi depun ouale Faberge in firme off-shore din Surinam, Seychelles, Maldive. De multe ori pe numele unor cuscri vitregi sau cumnati prin adoptie.

Cu specificatia ca nu se stie daca detine conturi in tari cu palmieri si arbori de gumilastic, Ioan Niculae, eurocampionul tarii desemnat de Forbes, urmeaza oarecum conturul robot al securistului de succes. Carlos Slim de Romania detine grupul de firme InterAgro, cu afaceri de peste 1,3 miliarde euro.

El administreaza circa 50.000 ha teren agricol si este unul din cei mai mari cultivatori de cereale din tara. Are o capacitate de stocare de 700.000 t in silozuri si alte 450.000 in magazii. Se mai pot adauga 170 hectare de vie. Zice-se ca a intrat in Forbes pe baza sutelor de milioane euro obtinute gratie accesului combinatelor sale de ingrasaminte la gaz ieftin de la stat.

Ioan Niculae a recunoscut ca a fost ofiter de securitate. Un voit retus la imagine in comparatie cu alti camarazi ce au preferat sa ramana undercover. Recent invitat la o televiziune, magnatul a incercat sa fie sincer in raspunsuri, evident, atat cat se poate: "Nu am pretentia ca tot ce spun in aceasta seara este adevarat"; "strainii ne-au exploatat beneficiind de lipsa noastra de experienta politica si economica"; "nu mai avem industrie"; "dupa ce am iesit din Securitate, nu am mai avut nicio legatura cu ea"; "nu am simtit niciun ajutor sa trec peste hopuri".

Apoi, continuand: "Romania a fost data pe marea piata a fierului vechi din Turcia, China", sunt doar cateva din afirmatiile numarului unu financiar peste natiune. Cel ce le-a spus telespectatorilor ca in '90, dupa 11 ani de experienta in comertul exterior ceausist, a pornit in afaceri cu fix 244 dolari. Adevarul spuselor lui Niculae poate fi decelat de catre cine e dispus s-o faca.

Dincolo de victoriile sale pe destelenitul camp de lupta al economiei romanesti, exista o realitate. In aceasta tara, a sporit numarul pescuitorilor de chistoace din cauza "arderii' societatii Tutunul Romanesc. Pentru care s-au confruntat Ioan Niculae si Dan Voiculescu.Turnirul s-a consumat pe arena de 3,6 ha, luate de ultimul cu ocazia cumpararii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Personal, cred ca ambii au voit binele viciosilor tabacisti, incercand sa le curete foalele de sterejia nicotinei.Au rupt Carpatii in doua.

Cui i-a revenit filtrul? Dupa locurile din Capital si Forbes, cerealele fac bine, in vreme ce gudronul ramane "Intact" multa vreme in plamani.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
#Securitate, #ioan niculae, #afaceri, #Voiculescu, #ICA , #securitate
Comentarii
Poza urmasul
urmasul
rank 5
si se mai plang unii ca tara asta a ajuns in asa hal
Poza urmasul
urmasul
rank 5
articol uitat prin sertare de redactie