Articol citit de 7132 ori
Colonelul Arsenescu
Bunicul meu a luptat alaturi de col.Arsenescu in Crimeea dar a fost ranit si trimis in tara.Dupa 1948 mai multi membrii ai familiei mele l-au ajutat pe partizanul Arsenescu care se ascundea in zona.A avut avantajul ca fiind comandant de regiment a luat arme si munitie pe care le-a ascuns in locuri numai de el stiute.Avea inca legaturi cu oameni care lucrau la regimentul de infanterie cum a fost plutonierul Necula care il ajutau.
Multi dintre cei care au l-au ajutat au fost arestati de Securitate si torturati iar apoi condamnati la ani multi de inchisoare unii si pe baza marturiei facute in inchisoare probabil sub tortura a col. Arsenescu.
Nu a putut fi prins multi ani pentru ca se ascundea in zona pe care o cunostea foarte bine si era ajutat de localnici.In ultimii ani dupa despartirea de grupul Arnautoiu a stat singur ascuns(ziua statea ascuns si iesea numai noaptea, tatal meu pe atunci elev de liceu l-a intalnit pe o poteca in padure).A fost tradat de un croitor care era vecin de casa cu cea care l-a ascuns.
Nu ar fi trebuit sa se predea viu pentru ca sub tortura a
spus numele celor care l-au ajutat si locul depozitelor de arme(partizanii cu care a luptat erau toti sau morti sau arestati).Dupa 1980 la demolarea unei case care i-a apartinut au fost gasite cateva arme ascunse.Se crede ca dupa ce a marturisit sub tortura tot ceea ce intresa Securitatea a fost executat in inchisoare(Jilava?).
Dupa 1990 una dintre proprietati(o casa cu anexe si un grajd mare ce adapostea ferma de vite precum si o gradina mare)a fost retrocedata sotiei col. Arsenescu pe care aceasta a vandut-o.Mai exista o casa care nu a fost inca retrocedata fostului proprietar.Si dupa iesirea din inchisoare cei care l-au ajutat au fost persecutati de regimul comunist(nu erau primiti la angajare,la inscrierea la facultate si alte scoli,au avut proprietati confiscate(casele "nationalizate"),au fost trimisi la munca la Canalul Dunare-Marea Neagra.
Daca tatal dumitale a fost ranit in Crimeea,
atunci sa adresezi un gind pios pentru tatal meu. Tata era doctor si a facut si 200 de operatii intr-o zi la Sevastopol: extractii de gloante, schije, fracturi, amputari, arsuri. Foarte probabil a fost tratat de tata.
arsenescu
Salut. Esti cumva ruda cu familia Marinescu de la Matau?
Domnule, ma bucura articolul
Rezistenta anticomunista din muntii Carpati, perioada 1948-1954, este necunoscuta si trece ca si inexistenta in istoria oficiala contemporana. Nu se stie aproape nimic concret,datele oficiale sunt extrem de putine, nu exista documente, dosarele constituite de securitatea nu au fost facute publice. In mare, acea perioada este cunoscuta ca urmare a relatarilor si marturiile celor care au particiat direct sau indirect la aceste lupte sau de catre supravetuitorii inchisorilor comuniste. Nu ar trebui uitata aceasta perioada, este una care ne face cinste si de care trebuie sa ne mandrim. A fost ultima reduta a luptei anticomuniste din Romania. In anul 1944, pe 30 august, trupele sovietice patrundeau in Bucuresti, iar Gheorghiu Dej le intampina rostind 'Istoria poporului roman este legata de democratie', ce democratie a iesit din acea perioada se cunoaste prea putin. In acea perioada Romania era impinzita de inchisori, lagare, gulaguri sovietice. Nu ar trebui sa trecem cu vederea faptul ca in acea perioada au trecut prin inchisoare circa 2 milioane de romani, mai mult de un roman din 10 era inchis. Imaginati-va ce teroare s-a instaurat in Romania, imaginati-va cum se traia in acele vremuri si cum au reusit comunistii sa puna ghearele pe tara. Imaginati-va, cititi si incercati sa intelegeti, doar asa vom cinsti memoria celor care au murit atunci in numele libertatii si vom reusi sa scapa Romania de raul instaurat de atunci, dar asa vom reusi sa ne-o recastigam si sa ne spalam pacatele.
Trist
Nu-i trist că acest articol este comentat doar de 3 persoane ?
Restul sunt pe paginile cu Ponta, Băsescu și alte figuri hidoase.