Ziare.com

Ziua in care Securitatea a dat vina pe Militie pentru moartea disidentului Gheorghe Ursu

de Ionel Stoica, Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 05 Aprilie 2018, ora 12:20

   

Ziua in care Securitatea a dat vina pe Militie pentru moartea disidentului Gheorghe Ursu
"Ce s-ar intampla daca toti romanii ar fi ca tine?", a fost intrebarea pe care un ofiter de Securitate i-a pus-o inginerului Gheorghe Ursu, cu cateva luni inainte ca disidentul sa fie ucis in celula sa.

Trei ofiteri care au lucrat la Securitate s-au straduit sa explice miercuri in fata Curtii de Apel Bucuresti ca politia politica a lui Nicolae Ceausescu n-a avut niciun rol in anihilarea disidentului. Concluzia lor: ancheta in dosarul lui Gheorghe Ursu era la Militie, in momentul uciderii acestuia, asa ca Securitatea nu ar trebui sa fie trasa la raspundere in acest caz.

ProcesulTotul a inceput la ora 10:00, in sala "Constantin Hamangiu" din Palatul de Justitie. Presedintele instantei este judecatoarea Mihalea Nita de la Curtea de Apel Bucuresti.

In stanga salii uriase stau in banci maiorul in rezerva Marin Pirvulescu si colonelul in rezerva Vasile Hodis, fosti ofiteri ai Departamentului Securitatii Statului, acuzati de infractiuni contra umanitatii. Discuta in soapta cu avocatii. In dreapta salii, urmareste cu atentie declaratiile Andrei Ursu, fiul inginerului Gheorghe Ursu.

In mijlocul salii este unul dintre martorii-cheie din dosar, cu ajutorul caruia Pirvulescu si Hodis spera sa demonteze rechizitoriul procurorilor militari. Alti doi inculpati din dosar, fostii ministri de Interne George Homostean si Tudor Postelnicu, acuzati de complicitate la infractiuni contra umanitatii, au decedat dupa trimiterea in judecata.

Cine a dat ordinul ca disidentul sa fie ucis?Potrivit acuzarii, incercand sa evite un caz de persecutie politica, Securitatea i-ar fi inscenat lui Gheorghe Ursu un caz de drept comun, de detinere de valuta, pentru posesia a 17 dolari. Pentru acest lucru, inginerul a fost arestat pe 21 septembrie 1985 si inchis intr-o celula cu doi detinuti care aveau ordin sa-l sicaneze. Presiunile acestora culminau cu batai dure. Inginerul a murit pe 17 noiembrie 1985, in arestul Militiei Bucuresti. Militienii implicati in ancheta si colegii de celula ai lui Gheorghe Ursu au fost condamnati de-a lungul vremii pentru uciderea disidentului.

Niciun ofiter din cadrul Departamentului de Securitate al Statului nu a raspuns penal pana in prezent pentru uciderea disidentului. Asta este intrebarea la care judecatoarea Mihaela Nita trebuie sa raspunda la finalul acestui proces cu o miza istorica: daca ofiterii de Securitate au fost implicati in lichidarea lui Gheorghe Ursu.

"Aparam romanii de hoti si tradatori"In mijlocul salii "Constantin Hamangiu" sta Ion Dumitraciuc, un fost ofiter din cadrul DSS. In 1985, el era capitan si avea in supraveghere Institutul de proiectari in constructii (ISLGC), unde lucra Gheorghe Ursu. A fost chemat ca martor de avocatii lui Pirvulescu si Hodis.

Dumitraciuc este un batranel bonom, care repeta ca are mare frica pentru sanatatea lui. Poarta un costum bleumarin ponosit, camasa alba si o cravata eleganta, de un rosu tipator. In mana dreapta tine o sticla veche de Fanta, umpluta cu apa, din care bea in pauze cu nesat. Despre Securitate si rolul ei in perioada comunista are doar cuvinte frumoase. Politia politica aflata la ordinul lui Nicolae Ceausescu este prezentata in culori calde: "Aparam romanii de hoti si tradatori, asta faceam atunci. Nu cum se spune in zilele noastre despre Securitate".

Clarificarile pentru "poporul roman"Pentru ca s-a plans de starea de sanatate, judecatoarea ii da voie sa faca declaratiile din scaun. Trei ore, in mijlocul salii, povesteste atotstiutor cazul, insotindu-si declaratiile de gesticulari ample. Presara propozitiile cu fraze cazone. A fost ofiter de cariera si in Securitate si in SRI, de unde a plecat in anii 2000.

"Vreau sa fac cateva clarificari pentru poporul roman. In calitate de ofiter de Securitate, noi lucram atunci dupa ordine facute de seful DSS, care erau obligatorii pentru toti ofiterii. Noi eram mititei", se leapada de orice responsabilitate Dumitraciuc.

Este suparat pe presa, dar mai ales pe cei de la CNSAS. La solicitarea Colegiului, o instanta judecatoreasca a decis ca fostul ofiter a facut politie politica inainte de 1989. Dumitraciuc a contestat decizia la Inalta Curte.

A aruncat in derizoriu jurnalul lui UrsuFostul ofiter de Securitate este categoric in fata instantei. Are o memorie formidabila si povesteste cu lux de amanunte despre cum a auzit prima data de disident, pentru ca in decembrie 1984 i-ar fi stricat lui o permisie pe care o petrecea la rudele din Botosani. Motivul: directorul de la ISLGC se prezentase la Securitate cu un jurnal gasit in biroul lui Ursu.

"In acesta erau aduse injurii la adresa conducatorului statului, la adresa oranduirii socialiste si cu privire la doua colege. Le facea avansuri sexuale. De aici a pornit totul. Cele doua colege citisera jurnalul. Consider ca acesta a fost motivul pentru care au predat jurnalul", isi da cu parerea batranul securist.

Citeste si: Gheorghe Ursu, victima colegilor: Un jurnal intim citit indiscret l-a adus in beciurile Securitatii - rechizitoriu

Cum l-a monitorizat pe inginerIn cazul sau, ordinele de deschidere a dosarului de urmarire infomativa (DUI) a lui Gheorghe Ursu, care a primit nume de cod "Udrea", le-ar fi primit de la fostul general Emil Macri, fostul sef al Directiei contrainformatii economice din DSS, decedat in 1991, la penitenciarul Jilava.

Dumitraciuc explica foarte calm instantei cum l-a monitorizat pe Ursu, pentru ca el a fost cel care a realizat DUI-ul in acest caz. "Sa va raportez pe scurt ce continea planul. Sa se incheie odata subiectul asta, ca se discuta aiurea", explica nervos fostul ofiter.

"Era asa: incadrare lui Ursu Gheorghe cu retea informativa, pentru ce nu va mai spun. Sa vada, sa observe! Doi, investigatii la domiciliu. Interceptarea discutiilor telefonice. Interceptarea corespondetei interne si externe a lui Ursu Gheorghe. Si era prevazut acolo, din ordinul generalului Macri, o perchezitie la domiciliu. Pentru a vedea daca mai erau alte documente care atentau la adresa oranduirii socialiste din Romania. Ma urmariti, doamna?", o chestioneaza Dumitraciuc pe judecatoare.

A negat filajulLa fiecare trei luni, ofiterul verifica datele stranse. "Am omis ceva. A fost trecuta ca masura, raportez ca asa a fost trecuta: organizarea de momente operative ale unor masuri de filaj, specifice muncii DSS, de cel mult 10 ore intr-o zi, asupra lui Ursu Gheorghe. Pentru ca noi aveam mult de munca, nu puteam mai mult, prioritate aveau teroristii, banditii si hotii. In fapt insa, filajul nu s-a executat niciodata. Tot timpul s-a spus ca a fost filat, nu a fost niciodata filat! Or fi fost alte organe", inchide scurt cazul Dumitraciuc.

"Despre legaturile pe care Ursu le-a avut cu Virgil Ierunca si Monica Lovinescu am aflat din corespondenta, din scrisorile trimise. Au murit amandoi, Dumnezeu sa-i ierte. Ce prindeam si noi, ca erau destepti sa nu trimita prin posta", da, plin de importanta, detalii, fostul securist.

"Mica perchezitie"Fostul ofiter se intoarce apoi cu povestea la sfarsitul anului 1984 - inceputul anului 1985. Cazul Ursu i-a stricat si ziua onomastica. Pe 7 ianuarie 1985, impreuna cu Hodis si Pirvulescu, au perchezitionat biroul si casa inginerului. Din acest motiv tine minte cu precizie ce s-a intamplat atunci. "In presa s-au scris multe prostii, alimentate de stiu eu cine. Da' nu este cazul sa spun. Eu am decis si perchezitii, daca vreti eu va spun, daca va intereseaza", testeaza terenul Dumitraciuc, dupa care bea apa cu inghitituri lungi. Ii era sete, iar fortarea memoriei parca l-a incalzit. Explica detaliat cum a avut loc acest moment, "mica perchezitie", cum ii spune el.

La birou insa nu au mai gasit niciun caiet din jurnal. "Am gasit niste pliante cu caracter dusmanos la adresa oranduirii socialiste", spune cu un iz de mandrie in glas. In fata biroului lui Ursu era si un afis, pe care l-a luat Pirvulescu, dar nu-si mai aminteste ce reprezenta: "Sunt 33 de ani de atunci". Ulterior, cei trei ofiteri s-au dus acasa la Gheorghe Ursu.

Cartile cu caracter dusmanos"Nu pot sa mint sub nicio forma. Era ziua mea. Aveam musafiri acasa, venisera de la Moldova", spune parca inca cu regret fostul ofiter.

Perchezia la inginer acasa nu a durat mult, iar Ursu si-a dat acordul sa nu participe martori.

"Pe scurt, nu are rost sa o lungim. S-a facut perchezitia si s-au gasit 38-40 de volume de jurnale intime, fiecare avea marimea unui registru, s-a gasit valuta din diverse tari, in valoare de 30-35 de dolari. S-a mai gasit si un castron de lut in care erau monezi straine, au fost lasate familiei Ursu. S-au gasit de asemenea trei-patru carti cu caracter dusmanos la adresa oranduirii socialiste si la adresa conducatorului, scrise de Monica Lovinescu, de Virgil Ierunca si de altii.

Lovinescu si Ierunca, sigur! Si vreo doua-trei pliante, tot cu caracter de'sta dusmanos. Pentru popularizare. Si ce s-a mai gasit, imi amintesc acum, niste obiecte, lenjerie intima de dama, lenjerie de barbat, intr-un geamantan. Le cumpara din strainatate si le vindea in institut sau la vecini. A declarat Ursu Gheorghe asta. Aveau si marca pe ele, nu putea sa nege asta".

Dumitraciuc se arata deranjat ca judecatoarea nu pare interesata de imbracamintea pe care a gasit-o acasa la inginer.

Laude la adresa fostilor colegiVorbeste frumos despre cei doi inculpati din dosar, Hodis si Pirvulescu: "N-aveau nici pistol, nici bata. Nu mi s-au parut abuzivi, cu ocazia efectuarii perchezitiilor". N-a auzit nici ca ar fi facut presiuni asupra disidentului.

Ion Dumitraciuc spune ca Securitatea a inchis cazul lui Gheorghe Ursu la sfarsitul lunii iulie 1985. "Am vazut adnotarea generalului Iulian Vlad (seful DSS-n.red.) in care se mentiona: In acest moment, nu este cazul sa-l cercetam si sa-l impingem pe Ursu Gheorghe la procuratura militara pentru manifestare impotriva oranduirii socialiste. Avertizati-l pe linie de securitate la locul de munca, predati materialele care intereseaza la militie", si-a adus aminte cum suna dispozitia temutului sef al Securitatii.

Nu l-am perceput ca un disident"Va spun un mare secret, pentru ca imi sunteti foarte simpatica. Toata lumea stia, Ceausescu se lupta in toata Europa, Orientul Mijlociu, in toata lumea, sa obtina premiul Nobel pentru Pace. De asta consider eu ca s-a oprit dosarul la Securitate. Scriu ziarele de atunci asta", se avanta Dumitraciuc intr-o incursiune in politica vremii.

Timp de trei ore vorbeste fostul ofiter de Securitate. Nu isi ascunde parerile despre inginerul Ursu: "Sub nicio forma nu l-am perceput ca un disident. Imi este rusine sa va spun parerea mea despre Ursu. Cine vrea ii spun in particular parerea mea. Repet, sub nicio forma nu poate fi numit disident".

"El s-a manifestat si fata de mine impotriva lui Ceausescu. I-am spus sa stea linistit, ca nu ajunge nicaieri cu atitudinea asta. Ca ce s-ar intampla daca toti romanii am fi ca el? Sa nu se supere Ursu Andrei (s-a intors catre fiul inginerului, aflat intr-o parte a salii de judecata -n.red), i-am spus ca are un baiat, are o fata, sa se gandeasca la ei.

Noi suntem in primul rand organe de prevenire. El a fost avertizat pe linie de securitate de conducerea institutului. Eu i-am spus directorului, iar directorul l-a expus in cadrul Institutului, in sensul de a nu se mai implica in astfel de activitati", se arata impaciuitor Dumitraciuc.

Mai spune ca i-ar fi zis lui Ursu sa-si bage mintile in cap si sa renunte la atitudinea critica la adresa partidului unic.

"Era de competenta Militiei"Alti doi fosti ofiteri din cadrul DSS sunt audiati ca martori la solicitarea lui Pirvulescu si Hodis. Ambii sustin ideea ca Securitatea nu s-a implicat in uciderea lui Gheorghe Ursu si ca arestarea acestuia a fost intr-un caz clasic care era de competenta Militiei.

Arata ca insemnarile din jurnal nu justificau arestarea si trimiterea in judecata a disidentului pentru infractiuni vizand securitatea statului. "Unul dintre motivele pentru care Ursu nu a fost arestat de Securitate a fost acela ca jurnalul a avut un caracter de sertar, nu a fost raspandit. Spre deoasebire de cazul lui Radu Filipescu, care a raspandit manifeste", precizeaza fostul ofiter DSS, Nicu Crisan. El aminteste de cazurile lui Gabriel Andreescu si ale unor persoane de la Arad, care erau implicate intr-un complot.

"Sa-i gasim ca borfasi, ca hoti"Andrei Ursu le citeste ofiterilor audiati ca martori pasaje dintr-un plan de masuri din 1980, semnat de generalii Iulian Vlad si Nicolae Plesita, care a fost aprobat de Tudor Postelnicu. Acesta prevedea ca neutralizarea unor disidenti politici sa fie facuta cu ajutorul unor dosare instrumentate de Militie, in dosare de drept comun.

E trecut de ora 15:00 si Andrei Ursu citeste, in sala "Constantin Hamangiu" din Palatul de Justitie, prevederile ordinului: "Sa-i gasim ca borfasi, ca hoti, sa actionam cu militia, cu alte organe din statul nostru si sa nu facem din aceasta o chestiune politica care, ulterior, sa aibe implicatii asupra intereselor romanesti peste hotare".

Cuvintele lui se lovesc de peretii salii de judecata intr-o incercare de intelegere a unui trecut pe care putini dintre noi si-l mai aduc aminte. Fostii securisti spun ca de acest plan nu-si mai aduc aminte.

Judecatoarea stabileste pe 2 mai urmatorul termen din dosar. Atunci, trecutul, asa cum vrea fiecare sa si-l aduca aminte, va iesi din nou la iveala.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 24090 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
40 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Unde se ascunde tovarasul George 2, ca el zice la orice subiect

ca ii cunoaste pe securisti ?

 

@george 2sekuture 06.09

- din toata polologhia aia neinteligibila am retinut o singura expresie "binomesc" ! ce-i aia !? in rest , aceeasi ciorba reancalzita zilnic. :o(((

"Ziua in care Securitatea a dat vina pe Militie pentru moartea disidentului Gheorghe Ursu"

 

Marin 2134

Unul din postacii de pe lista asta e Marin Parvulescu, fost ofițer de securitate. Nu e incă condamnat dar nu mai are mult. El zice ca și-a făcut datoria ca ofițer. Se declara mandru de cariera lui in securitate.

 

Si ce pensii au acesti criminali ?

Securitatea il urmarea pana afla toate detaliile despre om dupa care ii inscena un dosar si-l preda militiei.
Daca acolo era trecut ca este contra oranduirii socialiste defapt impotriva lui Ceausescu militia il aranja fapt indeplinit.
Criminalii sunt tinuti la caldura datorita lui Iliescu si apoi de securistii care s-au perpetuat la putere pana la Iohanis.

...

Prin anii 85 dacă-l injurai pe Ceaușescu erai executat de Securitate? SERIOS? Aceeași Secu care peste numai 3 ani il trăda pe Ceașcă? Hai să nu exagerăm, adevărul este pe undeva pe la mijloc-milițieni, avansuri sexuale, securiști etc.

:)) si la Johannis,s-au oprit ? i-a bagat pe

cremenali,la racoare ?...poate vara,prin crame ! ....da vaz, ca le stii ! ....ce leat iesti ?

Daca il iubesti pe Belinosu,

de ce nu il iei acasa la tine ?

exact securisti astia sint prieteni cu luluta

sristi si securisti astia au protocoale si conlucrari cu luluta cu joianis si cu tot pnl si usr .... si pe astia sa i alegem ??? ptiu mie scirba

Iar KGB-istii sunt prieteni cu cine ?

.

Hmm! Pe langa Bush, Obama si Trump asteptm inchide

-rea la Haga si a securistilor Romani, tortionari si ucigasi in 1989 is recent la site-ul negru CIA de pe la Baneasa unde au torturat 'suspecti de terorism'.

Capete de acuzare dupa cum urmeaza: crime de raboi, incalcarea tratatelor Geneva, constitutiilor SUA, UE, Romania, asasinare cu drone, genocid in Afghanistan si 6 alte tari, milioane de refugiati etc etc

Nu de altceva insa cel putin sa vada lumea ca nu traim IN EVUL MEDIU cu vanatori de vrajitoare ci in secolul XXI totusi (ca de dreptate vad ca nu le pasa)

Ha ha! La Jilava cu acesti oportunisti ordinari

securisti si militieni!

Tot la 10-20 de ani ar trebui sa judecam toti oportunistii care fac din semenii lor - camp de exploatare pt a-si construi o cariera - oameni care sunt looseri fara creativitatea, integritatea si inteligenta sa-si construiasca o cariera cu mana lor si prefera sa TRAIASCA CA SI CAPUSE pe seama abuzarii semenilor lor din structurile corupte de SECURITATE ale statului si agentiilor secrete de tip SRI, KGB, CIA etc.

Intrebare:

Care-i diferenta intre securitatea din anul 1985 si securitatea din anul 2018 ?

In rest no comment...

La voi, la Moskova, nici macar nu conteaza.

Nu aveti ce spune ?

Android

Inteleg ca esti tanar si vrei sa stii mai multe despre 1985 .Pasaportul (daca il aveai) statea la Securitate ,daca nu il predai ,faceai puscarie .Dolari (daca aveai ) trebuia sa ii predai la Securitate si sa justifici de unde ii ai , daca , nu , faceai puscarie . Daca aveai o masina de scris ,trebuia sa mergi o data pe an cu ea la Securitate , daca nu te duceai , venea Securitatea , iti lua masina de scris si te bagau la puscarie . As putea sa scriu zeci de pagini ce facea Securitatea in 1985 . Acum ai inteles ?

Android, am sa-ti raspund eu la obraznicia

comentariului tau!

In 1985 Securitatea ne umfla pe NOI.
In 2018 SRI va umfla pe VOI.

Sesizezi diferenta ?

PS Recunosc ca nu am apucat 1985 prin Romania Socialista si multilateral dezvoltata. Era irespirabil cu mult inainte... Simteam acelasi parfum de trandafiri pe care il porti tu acum. Si fumam cateodata si BT, cu aceeasi mireasma ranceda... In rest, Carpati fara filtru sau Virginia... nu aveam acces la Gospodaria de Partid ...

S-ar putea ca aia din militie sa-i fi facut felul!

Stiu din experienta ce brute nesimtite, fara scrupule si fara autocontrol puteau fi militionerii!
Si ce dornici sa se afirme prin orice bestialitati!
Nu ca aia din Secu ar fi fost mai breji, dar cu aia n-am avut de-aface!

 

personajul cheie este criminalul marian clită care a mai fost

condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru asasinarea disidentului Gheorghe Ursu in 1985, la ordinul fostului sef al Directiei de Cercetare Penală a Militiei, colonelul Tudor Stănică. El a fost eliberat insă in 2008, iar la doi ani distantă a comis o altă crimă in Danemarca - clită a fost adus, in 2010, din Danemarca de către o escortă a Politiei Romane, pentru a execută in tară pedeapsa de 14 ani de inchisoare la care a fost condamnat de autoritătile daneze pentru uciderea unei stewardese in primăvară lui 2010 - odata cu ajungerea la putere a derbedeilor psd ciordache si tudorel toader, s-ar putea ca in momentul de fata acest criminal sa fie liber - in loc ca justitia sa il condamne pe acest criminal odios la detentie pe viata, s-ar putea ca "justitia psd" sa il faca scapat si eventual sa ii dea si o pensie speciala din banii oamenilor cinstiti - eventual si o medalie pentru merite deosebite

@Bill_Gates Rank user: x5 05.04.2018, 10:45

Vai ce-am ras...

Atata stiti, glumite expirate, cand unul nu are neuroni pentru un comentariu o baga pe aia cu rusii...

Trece viata pe langa voi si ajungeti la o varsta dupa care e prea tarziu...

Sanatate si multa minte...

Baliverne Bolsevice !

Pai le-a trebuit 30 de ani ca sa toarne pe altcineva.

Nu inteleg de ce atatea discutii...

...pe o problema care este evidenta.
In comunism, mai ales la nivel inalt (conducere), toate institutiile de forta colaborau strans intre ele si aproape intotdeauna actionau impreuna. Securitatea, Militia (Ministerul de Interne), Organizatiile PCR (care se aflau peste tot, in fiecare institutie si unitate economica), inclusiv Ministerul Apararii Nationale, colaborau strans, foloseau resurse comune si actionau dupa aceleasi strategii. Cum au incercat aceste institutii, dupa caderea comunismului, sa scape basma curata si, eventual, sa paseze vina, este alta poveste.
In ceea ce-i priveste pe Ceausesu si Ion Iliescu (vad ca sunt pomeniti ca si cum ei ar fi generat totul, unul inainte de Revolutie, celalalt dupa). Credeti ca Ceausescu sau Ion Iliescu au devenit presedinti pentru ca asa au vrut ei si i-au obligat pe ceilalti sa se dea la o parte? Nu, amandoi au fost impinsi in fata si folositi ca niste marionete, ca sa atraga atentia populatiei asupra lor si, daca iese rau, sa fie detestati si sa plateasca pentru toti cei din spate. O dictatura nu foloseste in primul rand dictatorului. Dimpotriva, acesta este expus si este intr-o situatie mai mult decat riscanta. De un dictator profita, de fapt, o intreaga clasa de nomenclaturisti si priveligiati care, ascunsi in spatele dictatorului, isi vad de afacerile si privilegiile lor.
Cam asa a fost si cu Ion Iliescu. A fost bagat in fata (acceptat si de comunitatea internationala, se stia inca de prin 1984 ca Ion Iliescu ar fi de preferat sa il inlocuiasca pe Ceausescu in caz de schimbare de regim), a fost, de fapt, sacrificat. Toti ochii au fost atinti asupra lui si altii au profitat de uriasele oportunitati care au aparut in urma prabusirii statului comunist care a lasat in urma lui o imensa proprietate de stat, proprietatea tuturor si a nimanui, numai buna de speculat, de subtilizat si de imbogatit pe seama ei. Ion Iliescu nu a speculat nimic, nu a furat si nu s-a ales cu ceva important. A stat linistit, cuminte, sa ne uitam la el cu ochii cat cepele, scapandu-i astfel din priviri pe ceilalti...

Am mari rezerve fata de teoria asta...

... cu "dictatorii impinsi in fata" pe post de paratraznet!
Oare Stalin de-asta isi omora rivalii urmarindu-i pana-n Mexic?
Parea Fidel Castro unu'd-aia impinsii? Nici gand!
Ca sa nu mai vorbim de dinastia de dictatori din Coreea de Nord!

POATE VRETI SA STITI si ziua in care securitatea

a pus mina pe averea tzarii si care a continuat spalarea de creiere prin media , respectiv TV , cu niste cozi de topor fara obraz si foarte lacome care , acum cauta protocoale ...(aici, termenii mistici nu mai contenesc, de la binoame si protocoale poprul este iar in ceata ) oricine poate face vidanjare , pentru ca noi ai lui Ghita si slugoii , oricind le vom da pe post .

Dupa hotii adunati de ai lui Codruta , nimeni nu mai da banii inspoi , dragilor , ati uitat-o pe Olguta , cea care face pensia 1/3 ...

@nic-mar Rank user: x5 05.04.2018, 13:04

Of,of,of, cum de am parte doar de comentatori de genul asta ?!?!?

Am scris in nenumarate randuri ca famlia mea a fost sub copita securistilor de pe vremea lui Ceausescu, tata saltat de 4 ori si bagat in duba, perchezitii peste perchezitii in casa, inclusiv ghiozdanul si penarul la control, etc... traume peste traume...

Si acum imi aduc aminte cum securistul ma intreba o data daca am auzit despre linia orizontului, si mai deschidea un o carte din ghiozdan si tot asa...

Acum, cand citesc aberatiile domniei voastre si a multor altora pur si simplu mi se intoarce stocamcul pe dos, de ce?

Pentru simplu motiv ca nu pot accepta abuzurile securistilor si ale procurorilor, e atat de greu de inteles pentru unii ?

A venit revolutia, cu mic cu mare pe strada, intr-o parte securistii + militienii, pe partea cealalta scoala de ofieri (Sibiu), noi in mijloc, restul e istorie...

Cand vad pe niste neica nimeni care se dau cu pararea despre una si alta si care sustin fara nici un fel de gandire abuzurile securistilor si procurorilor in anul 2018 ma intreb oare de ce a cazut blestemul asta pe Romania? Oare cu ce am gresit noi ca neam?

Hmm...Cum isi inchupie oile ca eu dintr-un sustinator Basescu si DNA am ajuns un MEGA-ANTI DNA?, securistii care mi-au distrus copilaria au fost exact din acealsi film dragilor...

Toate la timpul lor...

O diversiune murdara: noua securitate!?

In loc de simulacrul securist numit 'procesul comunismului' trebuia un proces real al 'securismului', varianta ce stiu acum ca ar fi fost imposibila. Ieri niste berbeci adunati la A3 au continuat sa propage noua diversiunea pur securista vanturand la greu notiunea stiintifica NOUA SECURITATE. Adica se face mereu distinctia ca securitatea (veche) a fost mai buna decat cea actuala. Ba il mai aduc in sprijin ca avocat al noii rastalmaciri chiar pe batranul Tiriac cu spusele sale de cunoscator care nu stiu cati romani a convins. Ca postac care scriu de ani grei pe acest forum despre securitate si prezenta sa neintrerupta la butoanele puterii reale, ani in care celor din media le era interzis cuvantul, ma vad silit sa reafirm ca Romania a fost si a ramas un stat securist (nu binomesc,paralel sau alte bazaconii inventate tot de securisti ramasi nedovediti) in care naravurile si oamenii securitatii au fost o prezenta continua in viata de zi cu zi. Ca sa nu fiu contrazis de vreun berbec, precizez ca m-am referit si ma refer strict la acea parte a securitatii care s-au ocupat si se ocupa impreuna cu cei din justitie de prigonirea si pedepsirea romanilor, fie acestia vinovati sau nevinovati. Metodele de azi nu difera cu nimic de cele vechi, ignorantii au citit mai sus cum se inscena in mod banditesc un flagrant pentru cativa dolari pentru ca amaratul sa fie eliminat, chiar fizic ca in acest caz tragic. Despre ceilalti securisti cu atributiuni in domenii reale ale sigurantei statului nu m-am pronuntat si nu ma pronunt. Si atunci de ce cei de azi sunt mai rai ca cei vechi, pentru ca au intocmit protocoale secrete la nivel de institutii? Inainte nu era necesar acest procedeu, mai toti cei din justitie si din alte sectoare erau pionii securitatii prin angajamente semnate individual, justitia era burdusita cu astia, multi fiind acum pe scaune inalte. Securitatea de azi este prelungirea fireasca a celei de ieri, statul paralel nu exista, este statul securist mafiot de azi. Diversiunea cu 'noua securiate' vrea sa faca demarcatia intre securitatile unora si a altora, cea noua marcand regimul Basescu si Jonannis iar cea veche ramanand pierduta in istorie. Nimic mai fals, este necesar ca securitatea in intregul sau si oamenii ei vinovati sa dispara pentru totdeauna. Pare ca unii gasperi din media intoxica lumea pentru ca securistii 'nostri' sa-i inlocuiasca la butoane pe cei ai 'lor' si totul sa fie ca inainte. Pentru parlamentarii cei integri: Se aude?

 

Te dai smecher

Numai basescu și johannis sunt cu securitatea. Da psd&alde care sunt plini de Secu de la executanți la șefi nu ii menționezi. Te dai impotriva Secu doar ca sa strecori numele astea doua. Ești un securist din vechea garda, reactivat pro forma, smecheras de Ferentari.

Nu se da, spune adevarul ca securitatea doar

si-a scimbat numele, iar in rest SRI au depasit atrocitatile fostei securitati!
Dovada este spovedire securistului Ion Dumitraciuc, care a iesit la pensie ca SRI-ist.
In prostia lui spune adevarul cum lucrau unii idioti din securitate si actualul sri. Practic dintr-o margica a creiat un dizident fals, pentru asi arata activitatea in vederea unor promovari visate...
Gheorghe Ursu este victima, securistilor, care practic activitatea lor profesionala se ducea in circiumile oraselor! Cea mai renumita circiuma a fost Barul Atlantic/Bucuresti, inchis de coana Leana si atunci Viorel Paunescu a dechis Barul Melody din Mamaia, unde la ora 22 se adunau toti securistii feroce ai neamului, de unde isi alegeau balerinele de fundal ale lui Patrichi pentru o noapte de sex.
Atrag atentia ca nu numai SRI nu a fost reformat la lovitura de stat. Magistratura trebuie si ea reformata din temelii, deoarece este plina de hiene ce nu au nimic comun cu un stat de drep!
Deci legea de functionare a serviciilor trebuie schimbata urgent, important fiind si faptul ca serviciile nu au dreptul sa aiba activitati economice, iar legile justitiei trebuie aduse la cerintele unei tari membre in EU si nu legi care sa spele pe tilhari ca cei doi din fruntea camerelor parlamentare.!

Crezi ca acum fostele cadre ale Securitatii sunt altfel !??

Credeti cumva ca se dau in laturi de la a mai comite crime?
Credeti cumva ca influenta lor in Militie, Jandarmerie si Justitie este "altfel" ?
Tuturor le este frica de ei - si aleg sa nu se puna rau cu ei indiferent de consecinte.
Cum credeti ca Iorga a ajuns la DNA !??
Cum credeti ca au patruns in toate structurile statului ?
Va rog sa enumerati si crimele comise DUPA '89 !

Sper

Ca toti acei care au participat la moartea omului...sa se culce cu el in vise si sa se scoale....cu el...in suflet,cand isi casatoresc copii...sa-i aiba martori...si tot ce este dupa...cununii,botezuri....cu ei mereu...iar la urma,sa dea de ei...in paradis,iad....PS tebuie urgentata probleama lui Ili...si compania.....pana e calda...la fel si el,pana mai misca.....

 

Un nou acar Paun?

Vorbeam mai sus de securitate, veche sau noua este una si aceeasi. Iliescu nu ar fi ajuns acolo fara voia securitatii. Securitate ce vrea acum sa scape din nou construind un nou 'acar Paun'.

daca ar fi numa asta,poate i-ar deranja un pic,dar fiind zeci

de mii,e greu sa te deranjeze toti.....!...nu ie spatiu,in memorie....!...daca astia cu microsoftul,i-au tzepuit...

disidentului Gheorghe Ursu ...un director ...comunist cu vechime

In anii 50 cand teroarea era in toi si elita tarii la canal
..."desidentul" flutura carnetul de partid
Spalati creiere ...un comunist cu fata umana
...adevaratii dezidenti au murit la canal sau in munti ...NU au ajuns directori in epoca Ceausescu
...

 

O gafa monumentala ...prostie fara limite ..jurnal secret la servici

...desident din prostie
Ceausescu l-a omorat ...ofiterii au executat un ordin ...familia se razbuna pe acarul Paun

 

Uite asa ...in loc sa vedem poza unui erou anticomunist autentic

mort cu arma in mana prin Carpati
...Ne spalati creiere cu "desidenti din greseala" ...activisti cu state vechi in PCR

 

MAI LASATI-NE CU POVESTi de spalare a securistilor !

Nu vedeti ca avem inflatie de escroci cu fete de ingeri si cu ginduri de tilhari ?

Ce sunt olgutele care citesc povesti de dragoste pentru popor , cind de o viata au o ura viscerala pentru munca si moral ...ele nu pot fi decit niste strigate de sirene , care te trimit la moartte si o viata de martir vulgar...

 

pentru totzi..

anticomunistii de aici; dupa razboi multzi viteji se arata. daca ne imagimnam ca vine ceausecu la putere peste noapte sunt convins ca totzi criticii lui de aici l-ar ridica in slavi ca v-a scapat de dragnea. sulfaneala ...este una din calitatzile romanilor.

 
 

Spam is your middle name.

Internet troll definition (Oxford Dictionary):
"Make a deliberately offensive or provocative online post with the aim of upsetting someone or eliciting an angry response from them."

Articolul acesta mi-a reamintit anumite episoade cu caracter

personal, pe care as fi preferat sa le uit.
Cand va ca si acum, in 2018, sunt aceeasi care m-au determinat sa ma exilez... mi se face un pic greata.

In acelasi timp, am inca o confirmare ca ceea ce am facut a fost just si fara sa ma laud, inteligent ! Imi pare rau de un singur lucru, ca am pierdut prea multi ani din tinerete in Infernul comunist. Ca si Domnul nostru, am renascut doar la 33 de ani :)

 

,,Regret ca nu i-am omorat pe toti..."

...Daca ar fi sa ma intorc in timp i-as fi omorat si pe Monica Lovinescu si pe Goma..."
Aceste afirmatii halucinante apartin tov. general Nicolae Plesita prin anii 2000. Inculpat pentru mai multe atentate, in colaborare cu Carlos a fost achitat. A murit in patul lui. Nici un ofiter de securitate nu a patit nimic. S-a aruncat momeala turnatorilor pe care multi au inghitit-o cu tot cu undita.

 

Nu sunt antisemit ..dar baietii acestia se baga in fata .."desident"

..."desident din prostie" ...un activist profitor cu acte
in regula ...din anii 50 ai terorii
...in Joia Mare ...poza unui erou martir din munti rezistenta anticomunistă nu se poate ...evreul era credincios ortodox :)

...poza baiat oportunist (bunic evreu) ...venit cu carnetul rosu din Basarabia ...cu tancurile sovietice

spalati creiere
...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor