#sieu 15 minute de greva. Protestul ia amploare! Tot mai multe firme, romani din tara si din diaspora isi anunta participarea

Vineri, 15 Martie 2019, ora 15:00
84851 citiri
#sieu 15 minute de greva. Protestul ia amploare! Tot mai multe firme, romani din tara si din diaspora isi anunta participarea
Foto: Facebook / Romania vrea autostrazi

Romani si firme din intreaga tara, dar si romani din strainatate isi vor intrerupe activitatea timp de 15 minute, pe 15 martie, de la ora 15:00.

Protestul inedit este initiativa omului de afaceri Stefan Mandachi, cel care a construit primul si singurul metru de autostrada din Moldova, pe care a cheltuit 4.500 de euro si care va fi inaugurat in timpul protestului national de 15 minute.

Numeroase companii si persoane si-au aratat intentia de a protesta alaturi de el. Au aparut si evenimente pe Facebook de sustinere a demersului - " 15 minute de greva generala. Romania vrea autostrazi", organizat de Rezist in Bacau, Impreuna pentru A8 si Moldova vrea autostrada si " 15 minute pe 15 martie la ora 15", organizat de Moldova vrea autostrada si Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

Evenimentele sunt promovate sub hastagul #sieu.

A fost creat si un imn pentru campania "Romania vrea autostrazi".

Ziare.com se alatura acestui protest, iar pe data de 15 martie, de la ora 15:00, activitatea site-ului va fi intrerupta pentru 15 minute. Toti cei care vor face la fel si doresc sa fie mentionati in articol ne pot anunta pe Facebook sau la adresa redactia@ziare.com. De asemenea, ne puteti trimite si imagini din timpul protestului #sieu de vineri, iar noi le vom publica pe site, cand revenim din pauza de 15 minute.

Cine a anuntat ca se va alatura protestului:

- Salonul de infrumusetare Inspire Studio din Sibiu a anuntat intreruperea activitatii.

- Se alatura grevei APEC Iasi, ARIES Moldova si Iconic Cluster.

- Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii sustine demersul "Romania vrea autostrazi".

- Sindicatul National Sport si Tineret (SNST) urmeaza exemplul si intrerupe activitatea.

- Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) se alatura campaniei "Romania vrea autostrazi".

- Companiile grupului Aerotravel se alatura si ele initiativei Romania vrea autostrazi. "Dorim sa le oferim clientilor nostri cele mai bune produse si servicii si stim cu toti ca turism fara autostrazi nu exista. De aceea, ne alaturam protestului si astazi, la ora 15:00, cei peste 100 de angajati ai agentiilor de turism Aerotravel isi vor opri activitatea. #RomaniaVreaAutostrazi #siNoi", se arata intr-un mesaj transmis Ziare.com de Daniel Lacusta, Director Operatiuni Online Aerotravel.

- "Greva romaneasca pe insula japoneza din Sibiu! In 15.03.2019, ora 15:15, pentru 15 minute ne vom opri activitatea, alaturandu-ne initiativei 'Romania vrea autostrazi!' #sieu"! Sushi on!", au anuntat cei de la restaurantul Osushi, din Sibiu.

- "Azi, la ora 15. Dragi prieteni, dincolo de modul concret in care unii dintre noi, acolo unde vor fi - pe strada, acasa ori la slujba -, vor alege sa protesteze, oprindu-se din lucru pentru 15 minute, formidabil, in aceasta oprire, este tocmai elanul, faptul insusi ca protestul acesta mut ajunge sa fie mobilizator, ca el aduna impreuna atatia oameni, chiar daca oamenii aceia nu se afla - fizic - in acelasi loc. De acest elan al suspensiei se tem, pentru ca isi dau seama ca el poate deveni mai mult decat un gest simbolic. De acest 'impreuna' le este frica, de clipa in care 'impreuna' ajunge sa fie mai mult decat un cuvant", a transmis pe Facebook Mihai Sora.

- "Raspundem la provocarea lansata de catre Stefan Mandachi pentru a intrerupe activitatea pe 15 martie, la ora 15, pentru 15 minute", au anuntat cei de la Rezist Dublin.

- Spitalul Judetean Sibiu se alatura protestului, dar fara a intrerupe efectiv activitatea. "Din punct de vedere tehnic este aproape imposibil sa intrerupem activitatea, pentru ca oricand poate aparea o urgenta. Dar suntem alaturi de cei care protesteaza, ne alaturam lor si cauzei, dar pacientul e pe primul loc si din acest motiv nu ne putem opri activitatea", a declarat Decebal Toderita, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean, conform Ora de Sibiu.

- Salonul de Mobila Sibiu si Targul Imobiliar Constructii si Amenajari Sibiu isi vor sista activitatea. "Ne alaturam acestei miscari deoarece marea majoritate a expozantilor participanti la eveniment vin din toate colturile tarii", este mesajul transmis pe Facebook.

- Inchis pentru 15 minute va fi si restaurantul Trattoria Ciao Italia.

- Smart tools Distribution anunta ca isi intrerupe activitatea pe toate site-urile (www.proxxon.com.ro; www.stepcraft.ro; www.felo.ro si www.eTOOLS.ro).

- Firma Mario Star SRL din Constanta se alatura campaniei care sprijina constructia de autostrazi. Astfel, pe 15.03.2019, de la ora 15:00, timp de 15 minute, cei 100 de angajati isi vor intrerupe activitatea. Exemplul le va fi urmat si de Euroextract SRL, tot din Constanta, cu 30 de angajati, care isi va intrerupe in semn de protest activitatea, de la ora 15:00.

- Agentia de publicitate Ark Media Advertising se alatura protestului #sieu: "Avem clienti din toate colturile tarii si ne-am saturat sa pierdem ore si zile intregi pe drum, pentru ca nu avem autostrazi nici pana in ziua de astazi", sustin reprezentantii firmei de productie publicitara din Bucuresti.

- Si cei din reteaua de magazine NEVILA, adica 300 de persoane, isi vor suspenda activitatea timp de 15 minute.

- "Totusi, din 2015, avem un drum cat de cat in Moldova. Ascultati-l azi timp de 15 minute, daca tot auzim ca n-o sa fiti prea ocupati", au transmis cei de la Trupa Spam, postand pe Facebook melodia "Drumul", despre care spun ca tot din banii lor au facut si ei acest "drum".

- Fabrica de lactate Sevis nu va mai produce timp de 15 minute, iar magazinul din Shopping city Sibiu nu va vinde nimic in aceasta perioada, anunta Ora de Sibiu.

- "We can change the world. Nu este doar un slogan. Este o certitudine care tine de fiecare dintre noi, pentru ca fiecare dintre noi are sansa si puterea de a schimba ceva oricat de mic sau marunt in lumea aceasta, incepand cu 'universul' din jurul lui, cu familia, cu copiii, cu colegii, cu prietenii... Tocmai de aceea am ales sa ne alaturam si noi campaniei Romania vrea autostrazi, pentru a semnala si noi importanta infrastructurii intr-o tara civilizata, nu doar prin prisma ratiunilor economice, ci in primul rand pentru salvarea de vieti omenesti, care ar trebui sa fie prioritatea zero a oricarui stat", au transmis, pe Facebook, cei de la Tucano Coffee din Sibiu.

- "In legatura cu protestul care se desfasoara astazi, la ora 15:00, un protest pentru autostrazi, vreau sa stie protestatarii ca sunt alaturi de ei #sieu!", a transmis presedintele Klaus Iohannis.

- Code4Romania, o comunitate de oameni care dezvolta impreuna solutii IT pentru a rezolva probleme ale societatii, anunta ca se alatura protestului Romania vrea autostrazi. "Astazi, de la ora 15, timp de 15 minute, toate aplicatiile si serviciile Code for Romania vor fi nefunctionale, iar noi nu vom scrie nicio linie de cod", au transmis acestia pe Facebook.

- Si magazinul Megalook by CareSpot se inchide timp de 15 minute.

- Cei de la DHD Imobiliare isi cer scuze clientilor carora nu le vor raspunde la telefon, dar si celor carora se vor afla in masinile lor in drum spre vizionare sau celor care ii vor vizita astazi in intervalul orar 15:00 - 15:15, pentru ca si ei isi vor opri activitatea un sfert de ora.

- "Noi nu lucram pe banda si nici nu avem program fix, dar ne alaturam protestului de azi. In primul rand pentru toti clientii nostri din jurul Bucurestiului, atat pe segmentul rezidential, cat si de business. Cu totii prost deserviti de infrastructura rutiera. Lipsa unor cai de acces care nu tin cont de dezvoltarea zonei duce in timp la declinul zonei respective, nu doar la stagnare. Proprietatile din astfel de arii isi pierd valoarea in timp. Cad in uitare. Din pacate, sa cumperi un teren pentru dezvoltare dintr-o zona unde ti se spune (chiar si de catre autoritati) ca te poti baza pe asfaltarea unui drum comunal sau pe construirea unei pasarele, inseamna sa ai curaj nesabuit. Cand ar trebui sa fie vorba despre viziune", este mesajul transmis de cei de la Habitat Brokers pe Facebook.

- Pizzeria Camioneta are un motiv clar pentru care vrea autostrazi: mozzarella ar ajunge mai repede. "Stiati ca daca Romania ar fi avut autostrazi, am fi primit mozzarella cu o zi mai devreme? #sinoi vrem autostrazi macar ca la Napoli! Ne alaturam campaniei #sieu #RomaniaVreaAutostrazi si vom inchide astazi, pentru 15 minute, incepand de la ora 15:00", au anuntat ei pe Facebook.

- "Casual Friday:

- Ci-i cu bandirola albi?

- Ii pientru autostradi...

- Ci autostradi?

- Iegxact!

(English: Why the white armband?/Because of highway/Which highway?/Exactly!) ", este mesajul transmis de Ambasada Danemarcei in Romania.

- Si compania de IT Documenta se alatura protestului.

- "Indiferent de culoarea politica pe care o ai, la MESTERESTI consideram ca acest demers trebuie sustinut! Din Malaysia pana in Peru, din Iran in Africa de Sud, chiar si in Siria, mii de kilometri de autostrada strabat tarile respective. Daca in toata lumea se poate, cu siguranta, se poate si la noi! #sieu", se arata intr-un mesaj trimis pe adresa redactiei de reprezentantul MESTERESTI, un cunoscut depozit de materiale de constructii.

- Hope Amanet isi suspenda activitatea in toate cele 12 puncte de lucru.

- Compania Comati PSG, care ofera servicii complete de transport international persoane in Suedia, Norvegia, Danemarca, Germania si Cehia, isi va suspenda activitatea timp de 15 minute in semn de solidaritate cu campania #sieu.

- Taximetristii de la firma TAXI 924 din Sibiu au anuntat ca vineri intre 15:00 si 15:15 nu vor lua nicio comanda, arata Ora de Sibiu.

- Cofetaria Saveur Cluj a anuntat deja ca va protesta vineri, dar acum au precizat ca au pregatit si altceva. "#sieu vreau kilometri de autostrada, dar sa incepem cu 1 metru de prajitura 😊. Va asteptam sa o savurati gratuit azi intre orele 15:00-15:15 in cofetariile noastre. Forma noastra de protest", anunta pe Facebook cofetaria.

- Maria Popoviciu, artist de stand-up comedy, se alatura si ea protestului.

- Sindicatul politistilor ROPOL anunta ca participa la protestul pentru autostrazi "#sieu".

- Centrala de escalada, din Cluj Napoca, anunta ca la ora 15:00 va lua o scurta "pauza in semn de protest nu doar fata de faptul ca nu avem autostrazi, ci fata de ce se intampla de cativa ani incoace! Micul nostru protest va lasa receptia goala timp de 15 minute, ceea ce inseamna ca daca va incadrati in timp puteti intra pe gratis la catarat".

- "Si donerul german e alaturi de Stefan" este mesajul unui lant concurent de restaurante, Dabo Doner Romania, care se alatura protestului initiat de Stefan Mandachi. Este vorba de un lant prezent in 25 de orase din Romania cu peste 40 de restaurante.

- Si compania de IT din Cluj NetMatch se alatura campaniei Romania vrea autostrazi #sieu.

- Cei 40 de angajati ai Reifen Trade, din Oradea, au decis sa faca greva intreaga zi si au iesit in strada inca de vineri dimineata, cu pancarte pe care scria "Nu platim taxe hotilor", "OUG 7" cu o bara diagonala, "15 martie greva generala", "Ati reusit, ne-ati unit", "Nu acceptam dictatura", "Onoare, cinste si dreptate", arata eBihoreanul.

- Memorialul Inchisoarea Pitesti anunta ca de la ora 15:00 "va lua o binemeritata pauza in semn de solidaritate cu cei care isi doresc sa avem autostrazi mai curand. Chiar daca avem sansa sa fim langa A1, ne-am dori ca vizitatorii nostri sa ajunga in numar mai mare la noi din toate partile Romaniei".

- BCR se alatura protestului de vineri. "Romania are nevoie de autostrazi. Si de o banca pregatita sa le finanteze", este mesajul transmis de BCR pe Facebook.

- Cei de la Kokoon Tea & Coffee Shop - Sibiu iau o pauza de la cafea si vor protesta 15 minute. "Chiar daca suntem mici, stim ca impreuna putem sa schimbam lucrurile in bine pentru Romania. Cine ni se alatura?", au transmis acestia pe Facebook.

- Sorin Bobis, horticultorul din judetul Cluj care a scris M*** PSD cu tractorul pe un camp, a transmis ca vineri este posibil ca un drum national din judet sa fie blocat.

"Grupul Agricultorilor Suparati pe Partidul de Guvernamant din Samboleni, Cluj, va anunta pe aceasta cale, ca maine (vineri - n.red.), 15. 03 2019, intre orele 15.00 si 15.15, din cauza unor motive tehnice la tractoarele si autovehicolele noastre, e posibil ca drumul national DN 16 sa fie blocat. Am dori ca in acest interval sa va ganditi ca ati fi putut calatori in alte conditii daca guvernantii nostri nu ar fi furat banii si ar fi construit o autostrada care sa lege Ardealul de Moldova. Pentru ca suntem siguri ca intelegeti gestul nostru, ne cerem scuze anticipat pentru intarzierea avuta si in acelasi timp va multumim pentru colaborare. Sa auzim de bine", a scris el pe Facebook.

- Cei de la Golan Barbierattoo au anuntat ca vor lua si ei 15 minute de pauza asa cum fac cei din Guvern de multi ani. "Astazi 15.03.2019, ne alaturam protestului 'ROMANIA VREA AUTOSTRAZI', iar de la ora 15.00 pana la ora 15.15, suntem in 'pauza' asa cum sunt cei din guvern de peste 25 de ani", au anuntat acestia pe Facebook.

- Compania Marelvi, specializata in distributia electrocasnicelor la nivel national, s-a inscris pe lista celor care protesteaza. "Vreau sa luam atitudine, sa aratam ca ne pasa, pentru ca bucovinenii stiu sa fie uniti si sa-si uneasca fortele in sutinerea unei cauze bune. Noi, ca antreprenori si contribuabili, trebuie sa actionam unitar si sa luam atitudine in Romania noastra draga, care in fiecare an vine cu noi provocari si modificari legislative, cu tot mai multe taxe care nu fac decat sa ingreuneze activitatea fiecarui business", a declarat Daniela Bizgan, directorul general al companiei, conform Suceava News.

- Firma Karpaten Meat se alatura campaniei apolitice #sieu si vineri, 15 martie, ora 15.00 va opri orice activitate pentru 15 minute. "Pe tot parcursul anului echipa Karpaten Meat viziteaza constant fermierii parteneri pentru a-i sustine in preluarea si implementarea sistemului de crestere a bovinelor Angus. Nu doar atat, dar zi de zi echipa noastra parcurge sute de km pe soselele ingreunate de trafic din tara, transportand animale vii. (...) Fiecare persoana care locuieste in Romania este afectata, intr-un fel sau altul, de faptul ca nu avem autostrazi. Firmele au pierderi majore din cauza unei infrastructuri proaste si invechite, motiv pentru care tot mai multi investitori parasesc Romania, iar acest context nefavorabil dezvoltarii se rasfrange direct asupra fiecaruia dintre noi. Ne alaturam initiativei civice #sieu in semn de protest impotriva nepasarii in materie de investitii pentru drumurile din Romania!"

- "Locuiesc in Germania, am o firma in transport si impreuna cu angajati mei, dar si altii romani din depozit care lucreaza la sortat vom opri munca timp 15 minute, vineri, la ora 15.00. Ne intrebam insa cat de miorite mai putem fi pentru clasa politica..... cand de fapt puterea sta in mainile noastre. Popor fara autostrazi, mobilizati intelctuali si totodata mobilizati la proteste, dar cand vom face ceva real nu doar sa latram? Solutia este simpla: 500 000 de semnaturi pentru o lege initiata de oamenii care chiar vor autostrazi. Cum? Lege: Se aloca 2% din PIB-ul Romaniei pentru construirea de xxxx km autostrazi pe tronsoanele xxxxxxx in termen de xxxx ani de la intrarea in vigoare a prezentei legi", ne-a scris Puiu Lungoci, din Germania la redactie.

- Prima TV a transmis ca se alatura protestului si ca pe ecran va fi difuzat un spot in care vor fi prezentate date despre situatia infrastructurii rutiere. "Intreaga redactie a jurnalelor Focus, difuzate de Prima Tv la orele 15.00, 18.00 si 23.30, considera protestul #sieu un act de atentionare a autoritatilor prezente si viitoare, indiferent de culoarea politica, privind imobilismul, incompetenta si lipsa de viziune in domeniul infrastructurii in ultimii 30 de ani", se arata intr-un comunicat.

- Si pisicile vor autostrada. "Noi, La Pisici Cafe, ne alaturam protestului #sieu de 15 minute, 'Romania vrea autostrazi'. Deci, pe 15 martie, de la ora 15:00 la 15:15 vom suspenda activitatea cafenelei. Am luat masuri astfel incat pisicutele sa nu sufere de lipsa de atentie in acest interval!", a transmis Raul Patrascu pe Facebook.

- Si beboo Romania se alatura protestului: "#sieu Pentru ca toti copilasii care vin pe lume zilnic in Romania au nevoie de mai multa siguranta pe sosele! Asa incat pe 15.03 ora 15, beboo Romania, www.beboo.ro, va sista orice fel de activitate comerciala pentru 15 minute. Si noi vrem autostrazi! #Romaniavreaautostrazi".

- Horia Colibaseanu, alpinist si medic stomatolog, va protesta, vineri, 15 minute. "Pentru mine o zi normala de cabinet pe care incerc sa o termin mai repede pentru a pleca pe munte, la antrenament. Ora 15, 15 minute. Si eu voi sta pe loc, la fel ca multi altii. Pentru ca, la fel ca multi, vreau autostrazi sa merg la munte sau unde am treaba. Pentru ca inainte de expeditie, sponsorii mei imi cer sa fac repede contractele, ca altfel trebuie sa ma inscriu intr-un registru care nu exista, la ANAF. La fel ca multe ONG-uri care fac lucruri mai valoroase si importante pentru societate decat fac eu, si a caror activitate incepe sa se blocheze. In final, consider ca suntem luati de fraieri de niste agramati ajunsi la putere, al caror singur rol util este de exemplu negativ pentru copii de clasele 1-4. Daca suntem fraieri ca muncim, macar maine, 15 minute nu o sa ma simt asa", a scris Horia Colibasanu pe Facebook.

- Zacaria, cel mai mare dezvoltator de spatii logistice din Sibiu, a acceptat provocarea #sieu. "Credem ca marile schimbari incep cu pasi mici, indiferent pe ce drum mergi, asa ca echipa #Zacaria va sustine protestul lansat de 'Romania vrea autostrazi'", au transmis cei de la Zacaria pe pagina lor de Facebook.

- Si ArtGaraj, din Sibiu, dar si restaurantul Phoenix Fine Art Cousine se alatura demersului. Reprezentantii restaurantului au transmis ca daca in cele 15 minute vor veni clienti care vor dori sa se alature protestului acestia vor primi cafea gratis.

- TransAgape, cea mai mare firma din din domeniul panificatiei din judetul Sibiu, va protesta. Astfel, toti cei aproximativ 500 de angajati ai companiei isi vor intrerupe activitatea, in timp ce pe toate magazinele din reteaua TransAgape, precum si pe toate masinile de distributie vor fi lipite afise de sustinere a cauzei, anunta Turnul Sfatului.

- Reprezentantii magazinului online www.roviel.ro se alatura protestului, transmitand ca vor mai mult timp pentru parinti petrecut impreuna cu copiii, nu sa stea blocati in trafic.

- Lista se mareste cu Romania Shuttle -transfers und excursions si Style Outlet.

- Ambasada Suediei la Bucuresti nu sta deoparte si a transmis pe Facebook ca se alatura protestului.

- Si compania Superlift din Timisoara, firma de inchirieri macarale, va opri vineri lucrul, pentru 15 minute, "cu toti romanii de bine".

- Se alatura protestului si romani din disapora. "Ma numesc Dan Moldovan. Sunt Bistritean. Sunt ROMAN. De 29 de ani plecat de ACASA. Stau in Toronto. District Manager la Davey. Am 37 de angajati. Baietii m-au inteles si oprim lucrul 15 minute, pe 15 Martie, ora 9am (15:00 ora Romaniei) . #sieu", este mesajul pe care l-am primit la redactie de la romanul Dan Moldovan din Toronto.

- Mihai, din Bucuresti, lucreaza in Irlanda la o firma de transport, pe un TIR de 40 tone. "Vineri, 15 martie, la ora 15, voi opri camionul indiferent unde ma va prinde ora 15 (ora Romaniei, respectiv 14 ora Europei de vest) si voi sta 15 minute pe avarii. Voi fi probabil in Germania sau Danemarca. Impreuna reusim! #sieu", ne-a scris Mihai la redactie.

- Compania Lindab se alatura protestului.

- Si Vinnie's Barbershop, din Oradea, se alatura protestului: "Cu totii ne dorim sa traim intr-o tara civilizata, educata si cu bun simt. Cu totii ne dorim sa avem toti prietenii si toate rudele acasa, sa putem ajunge oriunde in Romania in siguranta, afacerile noastre sa prospere si sa privim cu incredere spre ziua de maine. O tara nu poate evolua fara o infrastructura sanatoasa si sigura. #sinoi vrem autostrazi in Moldova, #sinoi vrem autostrazi in toata Romania! In data de 15, la ora 15, ne vom opri din lucru pentru 15 minute, in semn de protest. Invitam clientii, colaboratorii si prietenii nostri sa procedeze la fel! Romania merita mai mult!"

- Trupa URMA sustine protestul si posteaza urmatorul mesaj: "Pare o poveste care nu se termina niciodata? Ai obosit? Un om intelept a spus odata:

Daco obosesti, invata sa te odihnesti, nu sa renunti. Ia o pauza si revino in joc, nu exista un alt mod de a invinge. 15 minute, pe 15 martie. #sieu".

- siteul GheteFotbalOnline isi va suspenda activitatea pentru 15 minute: "Este un proiect frumos, cred in el si cred ca toata Romania are nevoie de autostrazi, nu doar zona Moldovei", spune Florin Lovin.

- Si International Lazar Company se alatura initiativei Romania vrea autostrazi.

- Echipa Scolii Romano-Britanice din Craiova isi va opri activitatea timp de 15 minute, vineri, 15 martie, de la ora 15, "in semn de solidaritate cu apelul initiat de omul de afaceri sucevean Stefan Mandachi, cel care a construit un metru de autostrada pentru a atrage atentia asupra importantei infrastructurii de transport pentru dezvoltarea Romaniei".

- Why Not participa la protestul de 15 minute: "Maine, pe 15 martie de la ora 15, noi toti de la Why Not vom intrerupe voluntar activitatea pentru 15 minute. Pe urma ne vom relua lucrul si vom continua sa intrerupem activitatea involuntar, din cauza orelor pierdute in trafic in multele drumuri pe care le facem.

Bineinteles ca #sinoi vrem autostrazi".

- Si IMPROVertitii vor autostrada. Cine mai vrea autostrada? Si eu. Si eu. #sieu

- Chef Elena Padurariu si echipa de bucatari priceputi de la Gustar Copou va anunta ca vineri, de la ora 15:00, pentru 15 minute "vom lua o bine meritata pauza din activitatea noastra, nu ca sa preamarim sfertul academic, ci pentru a ne alatura initiativei #Romaniavreaautostrazi!. #sieu - DE FAPT #sinoi cu totii vrem autostrada si salutam initiativa moldoveanului nostru mandru, Stefan Mandachi".

- A24 Assistance se alatura protestului si anunta ca "vineri 15 martie de la ora 15, centrala de alarma se va opri timp de 15 minute ca semn de solidaritate cu miscarea Romania vrea autostrazi. #sieu Absolut toti clientii care vor suna in acest interval orar vor fi apelati inapoi. Va multumim pentru intelegere".

- Fabrica de bere Albrau s-a alaturat campaniei.

- Rock FM, Magic FM Romania si Kiss FM sustin evenimentul.

- Companiile Zitec si Impact Hub Bucharest se alatura protestului.

- Pastravaria Bratioara va lua o pauza de la activitate din solidaritate cu cei care isi doresc o tara ca afara.

- Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei isi intrerupe programul vineri, 15 martie, intre orele 15.00-15.15, pentru a fi alaturi de cei ce protesteaza pentru a atrage atentia asupra dezastruoasei situatii a soselelor si autostrazilor din Romania si pentru a multumi celor care - chiar si in aceste conditii - ajung la muzeul de la Sighet.

- La protest anunta ca va participa si Casa de Ajutor Reciproc Confort Pitesti - Sucursala Buftea, Ilfov, care va suspenda activitatea pentru 15 minute.

- Hotelul UBA Accommodation se alatura protestului. "In data de 15 martie, pentru 15 minute, incepand cu ora 15, ne suspendam activitatea. Pentru autostrazi. Pentru ca visul lui Stefan Mandachi este si al nostru! In Romania mor anual 2.000 de oameni in accidente rutiere. Adica mai multi decat au murit la Revolutie. Practic, avem o Revolutie in fiecare an. Din 89, in accidente au murit peste 60.000 de oameni. Cam cat populatia orasului Alba Iulia. Oare cati ar fi supravietuit daca aveam autostrazi? este mesajul pe care il transmite echipa UBA Accommodation.

- Echipa Doctor Cocerhan Dental Clinic se alatura protestului de vineri. "Suntem o echipa de 6 medici dentisti si detinem 2 clinici, una in judetul Suceava si una in Bucuresti si ne alaturam protestului din 15 martie deoarece suntem nevoiti sa parcurgem saptamanal drumul dintre Bucuresti si Suceava si la fiecare colt ne pandesc pericole din cele mai mari. Lipsesc autostrazile si asta ne pune viata in pericol la fiecare drum. Deci in data de 15 martie, la ora 15, vom pune instrumentele pe masa, vom dezbraca halatele si ne vom alatura protestului #sieu".

- Compania AutoRulateLeasing se alatura protestului initiat de Stefan Mandachi si isi suspenda activitatea pentru 15 min, perioada in care angajati societatii vor iesi in fata biroului si vor afisa mesaje de protest fata de lipsa autostrazilor din Romania, informeaza Florin Ailincai, Business Manager.

- "Si eu, Castelul Bran, vreau autostrada, vreau sosele si trotuare civilizate, vreau canalizare, vreau spatii comerciale decente. Si eu vreau ca statul roman sa-mi trateze turistii cu acelasi respect cu care ii tratez si eu", se anunta pe contul de Facebook Bran Castle Official.

- Petrecerea de pe trecerea de pietoni - Un barbat din Ploiesti a ales sa participe intr-un mod inedit la protestul pentru autostrazi si a creat pe Facebook evenimentul "Petrecerea". El ii invita pe cei care nu sunt la serviciu, in centrul orasului, sa deseneze, sa scrie poezii sau sa citeasca pe o trecere de pietoni din oras.

"Unde? Pe trecerea de pietoni din fata catedralei Sfantul Ioan Botezatorul. Pentru 15 minute imi doresc sa vad orasul blocat. 15 minute in care simtul civic sa iasa la suprafata.

- Daca nu ai murit in cele 5 ore petrecute in trafic spre munte sau spre casa din lipsa unei autostrazi, 15 minute nu vei muri daca stai blocat in traficul din oras.

- Daca nu ai murit asteptand ore intregi pe holurile unui spital, nu vei muri 15 minute blocat in trafic.

- Daca nu ai murit blocat intr-un tren 8 ore, 10 ore din cauza intarzierilor, nu vei muri in cele 15 minute in care vom incerca sa tragem un semnal de alarma ca asa nu se mai poate.

- Daca nu ai murit incercand sa iesi din tara si in loc de 6 ore ai ajuns sa faci 8, 10 ore din lipsa autostrazilor, 15 minute nu vor fi un capat de lume.

- In final, daca nu ai murit asteptand schimbarea pe care o voiam toti la revolutie haideti sa facem noi schimbarea", a transmis Neagu Laurentiu.

"Pentru 15 minute, ia aparatul foto ca ai ce fotografia la 'Petrecere'. Este o zona a contrastelor. Daca iti place sa desenezi, ia creionul si foaia si hai la 'Petrecere'. Catedrala este un subiect interesant pentru desen. Iti place sa citesti? Ia o carte si hai la 'Petrecere'. Iti place sa scrii poezii? Abia ce a venit primavara si inspiratia este la tot pasul. Hai sa scrii o poezie la 'Petrecere'", se arata in evenimentul creat pe Facebook.

- Profesorul Florin Diaconu va iesi vineri pe treptele din fata Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti pentru a protesta.

- Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea, a anuntat ca impreuna cu 35 de primari liberali din judet se alatura protestului de 15 minute, arata Mediafax.

- Cofetaria Saveurs a creat prajitura #sieu.

- Aplicatia Pago, utilizata pentru plata facturilor, isi va limita functionalitatile, iar cei aproape 20 de angajati si colaboratori isi vor sista activitatea. "Online-ul poate rezolva problema statului la cozi, insa nu si lipsa autostrazilor", este mesajul transmis pe pagina de Facebook a Pago. De asemenea, Simigeria LUCA isi va intrerupe activitatea in cele 44 de unitati din toata tara.

- Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu, fondatoarele Daruieste Viata, au anuntat ca pe 15 martie, la ora 15:00, vor fi in fata Ministerului de Finante, pentru a protesta.

"Caci da, noi vrem autastrazi. Si spitale. Si scoli. E oare in stare acest guvern sa faca ceva? Nu prea credem. Si stiti de ce? Pentru ca in timp ce #NoiFacemUnSpital, ei nu sunt in stare sa faca un registru. Un amarat de registru in care sa se inscrie ONG urile.

De la 1 aprilie, fara acest registru, toate sponsorizarile sunt blocate. Si nu, nu credem ca e doar incompetenta", a scris pe Facebook Oana Gheorghiu.

- ATSR - Sindicatul Salariatilor din ROMATSA, care asigura serviciile de trafic aerian, se alatura protestului din 15 martie si anunta ca vineri, la ora 15.00, timp de 15 minute vor purta banderole albe.

Romatsa se alatura campaniei #sieu: Directia in care ne indreptam ne indeparteaza de valorile comune ale UE

- "Avem cei mai putini turisti straini din Europa. Singura exceptie in acest moment este Albania. Fara autostrazi nu exista turism in Romania. #sieu cred ca Romania are nevoie de autostrazi", a transmis Alin Burcea, CEO Paralela45, precizand ca el si angajatii agentiei vor protesta vineri.

- Liceul Particular Nr. 1 Piatra Neamt, judetul Neamt, se alatura lui Stefan Mandachi si va prelungi pauza elevilor cu 15 minute, a declarat directorul liceului, pentru Mediafax.

- Si InfoCons, organizatie pentru Protectia Consumatorilor, se alatura protestului si recomanda ca pe 15 Martie - Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor, ora 15:00, timp de 15 minute, toti consumatorii din Romania sa NU MAI ACHIZITIONEZE niciun produs sau serviciu.

- La Targu Jiu s-a facut un eveniment pentru protestul de vineri: "Romania Vrea Autostrazi - Targu-Jiu".

- Si compania IT din Cluj PitechPlus se alatura protestului. "In decursul celor peste 10 ani petrecuti in Franta am stiut intotdeauna ca o sa revin in Romania. Nu a fost o decizie, a fost doar un obiectiv pe care mi l-am setat si pe care l-am respectat. PitechPlus este o companie fondata 100% cu capital romanesc si vom face tot ce putem pentru a ajuta la dezvoltarea Romaniei", a transmis Bogdan Herea, CEO PitechPlus.

- Si fondatorul companiei IT AROBS TransilvaniaSoftware, Voicu Oprean, a anuntat ca se alatura miscarii. "Salutam miscarea #RomaniaVreaAutostrazi, iar vineri 15.03, la ora 15:00, timp de 15 minute, vom sista activitatea celor peste 800 de colegi si colaboratori din toate sediile din Romania: #ClujNapoca, #Suceava, #Iasi, #BaiaMare, #TarguMures #Bucuresti si #Arad", se arata pe pagina de Facebook a companiei.

- A fost creata si o aplicatie de augmented reality prin care sa iti realizezi virtual #MetrulTau de autostrada.

- Si primarul orasului Racari (Dambovita), Marius Florin Caraveteanu, va opri activitatea primariei pentru 15 minute.

- Si compania Global Network se alatura initiativei Romania vrea autostrazi #sieu, iar magazinele sale online www.drimus.ro si www.ergos.ro nu vor putea fi accesate timp de 15 minute in data de vineri, 15 martie, la ora 15 fix.

"Nu facem politica, dar lipsa autostrazilor este o chestiune care ne priveste pe toti romanii, persoane fizice sau intreprinzatori. Ne dorim ca produsele noastre sa ajunga la clientii nostri din fiecare zona a tarii cat mai repede si in siguranta. O retea de autostrazi inseamna transport mai ieftin si mai rapid", a declarat George Dobritoiu, managerul Global Network SRL.

- Asociatia BANAT TAXI va urma exemplul pe 15 martie.

- Si magazinul Himalaya isi exprima solidaritatea cu antreprenorul roman Stefan Mandachi si anunta ca isi suspenda activitatea pentru 15 minute.

- Deputatul Marius Bodea, vicepresedintele PNL Iasi, a anuntat ca toti primarii PNL din Iasi isi vor intrerupe si ei activitatea.

- Si primarul din Dobrovat (Iasi), Catalin Martinus, membru PSD, opreste activitatea la institutia pe care o conduce.

"E un gest simbolic de sustinere a initiativei celor din mediul privat si in principal a domnului Mandachi. Vom opri activitatea 15 minute. Este un gest simbolic pentru ca o administratie locala nu poate sa isi opreasca activitatea cand are nevoie. Nu cred ca exista in judetul Iasi cineva care sa spuna ca nu are nevoie de autostrada. Noi, autoritatile locale, cred ca suntem chiar obligate sa fim alaturi de ei. Sper ca vor fi si alti colegi care vor urma si ei acest gest", a declarat primarul comunei Dobrovat, conform Robo stiri.

- Un politist isi indeamna colegii sa se alature celor care isi vor intrerupe activitatea pe Facebook. "ATENTIE! Fiecare politist beneficiaza, in timpul programului de lucru, de 20 de minute pauza de masa. Ce-ar fi ca toti politistii din aceasta tara sa-si ia pauza de masa vineri, 15 martie, fix la ora 15.00?

Nimic ilegal. Doar ca astfel ne vom putea manifesta si noi, angajatii Ministerului Afacerilor Interne, nemultumirea generalizata, astfel vom putea fi #alaturi de un roman cu initiativa", a transmis Bogdan Banica, vicepresedintele Sindicatul National al Politistilor din Romania, pe Facebook.

- Din Fagaras se alatura protestului trustul de presa Mediastar, compania Faria, Braller Grill si Rent Today Events.

- Restaurantul Casa Terra din Fagaras, dar si magazinele Infinity GSM, tot de aici, se vor inchide vineri pentru 15 minute.

- TEDxBucharest ii invita pe cei care se alatura protestului ca in cele 15 minute sa discute modalitati de a ne schimba comunitatea, de a schimba idei care pot crea un impact pozitiv asupra societatii, in cadrul unei eveniment numit " 15 minutes about change".

- Televiziunile Music Channel si H!T Music se alatura celorlalti, dar pentru CNA nu le permite sa isi intrerupa emisia, vor difuza doar clipuri in care sunt prezentate autostrazi din alte tari si nu vor difuza publicitate, arata 1music.ro.

- Si-au mai anuntat intentia de a protesta CAR Flexicredit si Bitcoin Romania.ro.

- Raluca Feher, unul dintre publicitarii romani de marca, face apel la colegii din publicitate sa nu lucreze cu PSD, ALDE, Pro Romania, PRU si PRM.

"Stimati colegi din publicitate, banii nu au miros, se spune. Poate pentru ca am probleme cu bila, am simtul olfactiv mai dezvoltat. Si va spun ca banii partidelor securistice put a cacat. Va invit la o altfel de greva generala. Va rog sa nu lucrati cu ALDE, Pro Romania, PRU, PRM si, desigur, PSD.

#sieu refuz banii clicii de penali.

Nu o sa va zugraviti casele sau schimbati masinile, dar o sa va simtiti sigur mai bine cand o sa va uitati in oglinda", a transmis Feher pe Facebook.

- Initiativa Prelungirea Ghencea propune celor care doresc sa se adune pe 15 martie in fata magazinului Lidl de langa Ansamblul Primavara (Prel. Ghencea 98, sector 6) si sa protesteze 15 minute.

- Saloanele de masaj erotic Attraction Club Massage se alatura protestului.

- Scoala de Soferi TEO anunta ca suspenda activitatea tuturor sediilor.

- Si J'ai Bistrot Bucuresti va fi inchis. "Pe 15 martie la ora 15 ne oprim si noi din tot pentru 15 minute. Protestam pentru orice ar fi trebuit sa fie deja normal dupa 30 de ani. Infrastructura, educatie, sanatate, justitie etc. Prostestam impotriva coruptiei, impredictibilitatii legislative, nepotismului, birocratiei, fiscalitatii haotice, impotriva jafului banilor publici... Protestam impotriva dezvoltarii economice uriase care a facut absolut neincapatoare drumurile publice si reteaua de autostrazi a tarii", se arata pe pagina lor de Facebook.

- Conducerea Have a cigar a anuntat ca pe 15 martie la ora 15:00 barul lor este inchis, iar in semn de protest vor deschide si pub-ul cu o ora mai tarziu, adica la ora 18:00.

- Uniunea Studentilor din Romania (USR) si Forumul Tinerilor din Romania se alatura initiativei #sieu si "invita pe aceasta cale toti elevii, studentii si tinerii din Romania, sa ia o pauza de la activitatile curente si sa fie solidari in ceea ce isi propune sa fie cea mai mare miscare civica din tara noastra din ultimele doua decenii: 'Romania vrea autostrazi!'". Acestia au de gand sa faca in Piata Universitatii o autostrada umana.

- Lista protestarilor se mareste cu: Cofetaria Alice; producatorii vinului Zaz; patiseria Pain Plaisir si Gri Com, firma care ofera servicii vulcanizare si spalatorie autoturisme si camioane, vanzari anvelope.

-Primarul PNL al comunei Balesti, Madalin Ungureanu, continua lista edililor care vor protesta.

"Accept provocarea. Ma alatur acestui demers, din lipsa de infrastructura rutiera. Este o problema la nivelul intregii tari. Este un lucru extraordinar de benefic judetului nostru, daca o astfel de forma de protest ar putea sa determine factorii decizionali sa ia masuri. Este un lucru extraordinar. M-am alaturat ideii de bine, de constructie. Angajatii Primariei vor fi unitari cu primarul comunei Balesti, in data de 15 martie, la ora 15.00", a spus Madalin Ungureanu, pentru Mediafax.

Provocarea a fost acceptata si de primarul PNL al comunei Rosia de Amaradia. "E o actiune binevenita. Trebuie sustinuta. Ca nu are Rosia de Amaradia un drum de o astfel de anvergura, nu-i bai, dar sunt de acord cu demersurile facute de colegii mei primari. Ma alatur si eu. Accept provocarea!", a declarat Liviu Cotojman.

- Marcel Romanescu, primarul PNL al orasului Targu-Jiu, a scris pe Facebook ca si el va opri activitatea primariei sale.

"Ma alatur demersului initiat de omul de afaceri sucevean Stefan Mandachi. Lipsa infrastructurii rutiere este o problema a intregii tari si, daca o astfel de forma de protest ar putea determina factorii de decizie sa ia masuri, atunci nu voi sta deoparte. Sunt convins ca multi cetateni ai municipiului Targu Jiu mi se vor alatura si, in data de 15 martie, la ora 15:00, impreuna vom atrage atentia Guvernului ca Romania are nevoie de autostrazi, iar Gorjul are nevoie de un drum expres", a scris Marcel Romanescu pe Facebook.

- Creste lista primarilor care se alatura protestului. "Orasul Turceni sustine protestul '15 minute de greva. Romania vrea autostrazi!' Si Gorjul are nevoie de autostrazi sau cel putin de un drum expres!", a scris pe Facebook primarul PSD al orasului Turceni, Cristina Cilibiu.

Aceasta l-a provocat Ion Ciocea, primar independent al comunei Bustuchin, sa se alature protestului nostru, iar acesta a raspuns afirmativ.

"Imbratisez cu drag astfel de demersuri si la randul meu sugerez tuturor cetatenilor sa sustina ideea si impreuna sa dam un avertisment #Guvernului. Chiar daca la acest moment mi-am conturat statutul de independent, somez public toti parlamentarii de Gorj sa dea dovada de #interes nu de #dezinteres! Au fost alesi sa foloseasca timpul, nu sa treaca prin timp!!15 Martie, ora 15, 15 minute!

Sincer cred ca daca un parlament ar muncii doar 15 minute pe zi pentru natiune, #Romania ar cunoaste progresul. #punetimanapemunca", anuntat Ion Ciocea pe Facebook.

- Primarul din Iasi, Mihai Chirica, a declarat ca si el va intrerupe activitatea la primarie pentru 15 minute. "Eu voi fi primul dintre cei care vor opri activitatea pentru ca trebuie sa atragem atentia asupra necesitatii construirii de autostrazi. Asa cum spuneam, nu numai Autostrada A8 este importanta, Autostrada Moldova, ci toata tara are nevoie de retea de autostrazi, pentru ca avem nevoie sa ne dezvoltam in primul rand. Ecoul nu cred ca va fi de o rezonanta mare pentru ca despre aceasta necesitate se vorbeste de prea multa vreme. Probabil, s-a erodat in mintea celor care trebuie sa decida acest subiect, dar, cel putin, vom reusi sa atragem atentia Comisiei Europene ca a devenit o problema nationala lipsa autostrazilor si ca ar trebui sa abordam urmatoarea etapa de finantare europeana intr-un mod mult mai responsabil", a spus MIhai Chirica la Digi FM.

- Si cei de la ONG-ul Funky Citizens se alatura demersului si vor intrerupe activitatea pe 15 martie.

- Si firma Laitek Medical Software a transmis ca se alatura protestului. "Asa ca, ardeleneste, vom iesi in fata sediului companiei pentru 15 minute, pe data de 15 Martie la ora 15:00 si vom cere si noi, in liniste, un pic de normalitate rutiera: autostrazi. Pentru ca... suntem in 2020, mintenas, iar tara se sufoca", a transmis managerul companiei. Exemplul este urmat si de magazinele protectstore.ro si Ulei presat la rece. Si The Gerald's Hotel va fi inchis 15 minute.

- Si un primar ALDE se alatura protestului. Astfel, primarul ALDE al orasului Rovinari, judetul Gorj, Robert Filip, a anuntat ca va opri activitatea pe 15 martie.

"15 minute de greva generala. Gorjul vrea drum expres! In data de 15 martie 2019, in mai multe localitati din Romania se va protesta, timp de 15 minute, sub titulatura '15 minute de greva generala. Romania vrea autostrazi'.

Intrucat in Gorj nu avem nici macar un drum expres, fapt care ingreuneaza prezenta investitorilor si dezvoltarea economica a judetului, am decis, in calitate de primar, impreuna cu angajatii Primariei si cu o parte dintre consilierii locali, sa ne alaturam si noi protestului din 15 martie.

In acest context, provoc primarii localitatilor situate pe traseul drumului european 79, propozabil a deveni drum expres, sa se alature protestului desfasurat la nivel national, si sa cerem impreuna alocarea de fonduri pentru construirea drumului expres care sa lege Gorjul de aeroportul din Craiova si de autostrada ce urmeaza a se construi intre Pitesti si Craiova.

Sper intr-o reactie pozitiva din partea primarilor din Turceni, Balteni, Dragutesti si Targu Jiu,", a scris Robert Filip pe Facebook.

- Si JYSK Romania se alatura campaniei care sprijina constructia de autostrazi. Astfel, pe 15 martie, de la ora 15.00, timp de 15 minute, cei peste 800 de angajati din cele 73 de magazine din tara, departamentul de Customer Service si sediul central din Bucuresti vor protesta.

"Existenta autostrazilor care sa lege orase cheie ale tarii, precum si tara noastra de restul Europei, este o chestiune din ce in ce mai stringenta. Pentru un retailer, autostrazile inseamna un timp de livrare mai scurt, costuri de transport mai mici, un impact mai mic asupra mediului si drumuri facute in siguranta. Atunci cand toate regiunile tarii vor fi conectate prin autostrazi, clientii nostri isi vor primi produsele mai repede, cu un cost de livrare mai mic. Credem ca fiecare persoana care locuieste in Romania este afectata, intr-un fel sau altul, de faptul ca nu avem autostrazi, fie ca pleaca in vacanta cu masina si petrece pe drum mult mai multe ore decat este necesar, fie ca asteapta un colet care trebuie livrat din alt capat al tarii sau pur si simplu plateste mai mult pe un produs, pentru ca pretul de la raft reflecta si pretul transportului", a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria.

- HOSPICE Casa Sperantei se alatura demersului lui Mandachi. "Copiii si adultii ingrijiti de HOSPICE au nevoie 24/24 de personalul medical, de aceea medicii, asistentii, psihologii si terapeutii nostri raman alaturi de pacienti. Dar, hey, echipa de Fundraising si Comunicare de la HOSPICE Casa Sperantei poate lua o pauza de imbratisari optimiste. Asa ca Fundraisingul si Comunicarea de la HOSPICE isi opresc activitatea timp de un sfert de ora, pe 15 martie, de la ora 15:00.

Pacientii nostri din cele doua spitale - din Brasov si din Bucuresti - strabat uneori jumatate de tara, pentru ca vin din judete in care nici nu exista ingrijirea paliativa. Iar la HOSPICE intelegem cel mai bine cat e de importanta fiecare clipa pentru cineva care infrunta un diagostic greu. Asadar, pe 15 martie, ne oprim pentru timpul pacientilor nostri", au transmis reprezentantii HOSPICE pe Academia de Optimism. Acest lucru se va aplica atat pentru sediile din Bucuresti si cel din Brasov, dar si pentru cel din Fagaras, care se alatura celorlalte si sustine protestul.

- Primarul Brasovului a transmis ca si el se alatura manifestatiei. "Ne solidarizam cu acest protest, deoarece lipsa infrastructurii a adus multe deservicii Brasovului, care a pierdut investitii majore din cauza absentei autostrazii Brasov - Comarnic sau Brasov - Sibiu", a declarat primarul George Scripcaru, potrivit Biz Brasov.

- Fotograful Catalin Urdoi va face acelasi lucru, provocand si alti colegi sa ii urmeze exemplul. "Provoc toti prietenii fotografi si videografi, ca in semn de revolta fata de lipsa autostrazilor in Romania, sa ne alaturam protestului initiat de Stefan Mandachi, astfel vineri 15 martie, ora 15, timp de 15 minute, sa suspendam orice activitate fotografica si/sau videografica! Societatea civila este azi mai treaza ca oricand", a scris Catalin Urdoi pe Facebook.

- Si magazinul Cazane Centrale va protesta, cerand autostrada pentru a putea livra oriunde in 24 de ore, dar si tot mai multi antreprenori mici din tot mai multe judete. Este si cazul lui Cosmin Alexandru Buzaianu, om de afaceri din Vrancea, care a transmis ca pe 15 martie va opri fabrica si va inchide magazinul, unde are aproximativ 150 de angajati. Tanarul i-a provocat la randul lui pe alti doi antreprenori, Ionut Sandulache si Braicau Mihai, care au transmis ca ii vor urma exemplul si isi vor pune pe pauza afacerile pentru 15 minute.

- Comunitatea Oradea Civica 2017 se alatura protestului lui Mandachi si chiar propune blocarea Romaniei pe 15 martie.

- Timp de 15 minute se vor opri si site-urile 42km.ro si Galantom.ro.

- Si fabrica Marelbo, care are 700 de angajati, isi intrerupe activitatea pentru 15 minute in semn de protest fata de infrastructura precara din Romania.

- Asociatia Transportatorilor de Marfuri "Bucovina", din care fac parte cateva sute de firme de transport din judetul Suceava, a anuntat ca va opri camioanele si va participa la protestul de pe 15 martie.

- Si firma de comunicare Arhipelago din Iasi se alatura protestului. La fel se va intampla si cu Barrier SRL si Electric Plus SRL, din Bacau. Practic, va fi suspendata activitatea celor 41 de magazine Orange ale Electric Plus, dar si activitatea in sediul Barrier si in cele 35 de francize sub acest brand din intreaga tara.

- Primarul PSD al comunei Savinesti din judetul Neamt a anuntat ca va intrerupe activitatea institutiei pe data de 15 martie. In cele 15 minute, va porni sirenele din comuna, chiar daca va fi amendat.

- Magazinul online Kalapod va protesta si lanseaza provocarea de a se alatura "grevei" si celor de la epantofi.ro si elefant.ro.

- Nu stau deoparte nici cei de la magazinul online de IT One It; magazinul online de instrumente muzicale Fly Music; pub-ul Energiea; compania AGC Grup, care ofera servicii de contabilitate si consultanta; GERAICO, firma de distributie de bauturi alcoolice sau Balcan Express Curier SRL, care isi va suspenda activitatea de la birou, iar curierii firmei vor trage pe dreapta cu avariile pornite.

- Outlet-ul Big Brands Outlet a anuntat ca va opri activitatea in toate punctele de lucru in cele 15 minute.

- Nici agentia de marketing Brandion nu va lucra un sfert de ora pe 15 martie.

- "In Psihoselect vedem lucrurile dintr-o perspectiva mai larga. O tara se dezvolta prin oamenii ei, prin proiectele si prin infrastructura dezvoltata. Ne ajuta in dezvoltarea economica, dar si sa comunicam mai usor si sa fim in siguranta. Alegem sa sustinem campania initiata de Stefan Mandachi, iar in 15 martie, ora 15, pentru 15 minute, transmitem un mesaj clar: ROMANIA VREA AUTOSTRAZI!!!!", este mesajul firmei care se alatura protestului.

- "Noi si-asa nu muncim prea mult. Ce-s 15 minute in plus sau in minus?", au transmis cei de la Iron Hostel & Accommodation.

- Compania Lugera & Makler Romania isi va suspenda activitatea timp de 15 minute pe 15 martie. Angajatii companiei au realizat un clip pentru promovarea protestului in care striga toti ca vor autostrada de la Suceava la Bucuresti.

- Si casa de moda care creeaza rochii de mireasa Privilege - Rochii de mireasa & Accesorii de nunta si firma de entertainment Obscuria Room Escape Brasov vor participa la protest. "Stefan Mandachi, we see you and we join you!. In 15 martie, ora 15, pentru 15 minute ne vom opri din ceea ce facem, in semn de protest. Si pentru ca la noi e cu rezervari, blocam intervalul 14:30-15:30. Daca nu acum, atunci cand? Daca nu noi, atunci cine?", a fost indemnul acestora.

- Si Colegiul Pacientilor are un mesaj inedit: "Ne alaturam si noi protestului, sperand ca autostrazile viitorului sa treca cat mai curand pe langa modernele spitale regionale promise de politicieni".

- Firmele DGH Log & Sped si Eat&Go Sf Laza, din Iasi, au anuntat ca sustin protestul si se alatura acestei manifestatii.

- Si echipa de fotbal Poli Iasi participa. "Daca e pentru autostrada, o facem si noi. Si eu, si clubul Poli Iasi. Intrerupem antrenamentul pentru 15 minute. Numai sa nu avem meci. Daca vom avea antrenament, ne oprim 15 minute si nu facem nimic. Avem nevoie de autostrada. Cred ca e o metoda buna prin care se atrage atentia autoritatilor ca este nevoie de mai multa implicare in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii, mai ales in zona de nord a tarii", a spus Flavius Stoican.

Fotbalistul Andrei Cristea va face acelasi lucru: "Sunt bacauan, sunt moldovean si imi doresc o autostrada care sa lege Moldova de Targu Mures. Accept si eu aceasta provocare. Acum sa vedem ce vom face atunci, pe 15 martie. Daca vom fi la antrenament, voi sta 15 minute in vestiar, in semn de protest".

"Atat eu, cat si intreg colectivul CSM Bucovina Radauti, ne vom opri din drum si pentru 15 minute autocarul echipei va stationa cu avariile in functiune", a anuntat si Dorian Goian.

- Presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a anuntat ca sustine demersul si, personal, va opri activitatea pentru 15 minute, pe 15 martie, la ora 15:00, asa cum propune protestul.

- Companiile iesene Electra si Exonia au anuntat ca si ele vor intrerupe lucrul pe 15 martie, timp de 15 minute. "Suntem dispusi si la alte forme de protest. O greva fiscala nu cred ca e departe", a spus proprietarul grupului de firme Electra din Iasi, Marian Berdan.

- Societatile Neptun SA si Soceram SA din Campina au anuntat ca, pe 15 martie, la ora 15:00, isi vor suspenda si ele activitatea vreme de 15 minute.

- Mandachi i-a provocat pe Ion Tiriac, Gigi Becali si Viorel Catarama sa se alature protestului sau. Singurul care a raspuns, pana acum, este Viorel Catarama, care, la randul sau, a lansat provocari catre alti oameni de afaceri. Acesta a transmis ca 1.000 de angajati de-ai sai isi vor suspenda activitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#protest 15 minute 15 martie, #protest si eu, #Romania vrea autostrazi , ##sieu
Comentarii