Cosette Chichirau (USR): Coruptii prinsi de DNA si condamnati definitiv de instante au "furat" 300 de km de autostrada

Vineri, 22 Martie 2019, ora 21:45
8568 citiri
Cosette Chichirau (USR): Coruptii prinsi de DNA si condamnati definitiv de instante au "furat" 300 de km de autostrada
Foto: Facebook / Cosette Chichirau

Statul roman are de recuperat de la coruptii prinsi de DNA si condamnati definitiv de instanta 1 miliard de euro, suma cu care s-ar putea face chiar si 300 de km de autostrada, atrage atentia deputatul USR de Iasi Cosette Chichirau.

"Asa ca, data viitoare cand va mai riscati viata pe drumuri nationale subdimensionate si supraaglomerate, amintiti-va ca statul roman are de recuperat de la corupti nu mai putin de 1 MILIARD DE EURO. Aceasta este suma prejudiciilor ramase definitive prin deciziile date de judecatori in dosarele instrumentate de DNA", a postat aceasta pe Facebook.

Comentariul vine in contextul in care mii de romani s-au raliat miscarii civice "#sieu" initiate de suceveanul Stefan Mandachi, cerand guvernantilor sa faca autostrazi si, in general, drumuri mai bune.

Cosette Chichirau a facut calculele si spune ca din miliardul de euro pe care statul ar trebui sa il recupereze de la coruptii condamnati definitiv, conform standardelor de cost utilizate de Guvern, s-ar putea construi " 300 de km de autostrada in zona de campie sau 150 km de autostrada in zona de munte".

"Inseamna un sfert din costul total pe care l-ar putea avea Autostrada A8 (Iasi - Targu Mures) sau jumatate din A13 (Bacau - Brasov) ", mai spune deputatul USR.

Pe de alta parte, Cosette Chichirau intreaba retoric si de ce nu se recupereaza miliardul de euro.

"Pentru ca Ministerul de Finante si ANAF au alte preocupari. Pun taxe absurde pe care promit sa nu le incaseze, schimba sefi prin institutii, se cearta cu BNR, viseaza la aurul din rezervele internationale sau pur si simplu fac ceea ce stiu ei mai bine, adica nimic", da ea raspunsul.

Cosette Chichirau isi incheie comentariul cu un indemn catre alegatori: "Data viitoare, votati oameni competenti si cinstiti. Doar asa miliardul va fi adus la buget, iar Romania va avea autostrazi".

#miliard euro recuperat corupti DNA, #Romania vrea autostrazi , ##sieu