Acuzat de luare de mita, liderul Cartel Alfa Harghita si-a pierdut functia

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 18:23
1687 citiri
Acuzat de luare de mita, liderul Cartel Alfa Harghita si-a pierdut functia
Foto: Arhiva

Sorin Badea, liderul CNS Cartel Alfa Harghita, a pierdut alegerile pentru conducerea filialei, organizate joi seara la sedinta Consiliul General, functia de presedinte fiind castigata de Kos Ibolya, reprezentanta sindicatului Protectia Copilului.

Pentru functia de presedinte au candidat trei persoane: Sorin Badea, care se afla la conducerea Cartel Alfa Harghita din anul 2005, Kos Ibolya, reprezentanta sindicatului Protectia Copilului, si Antal Ildiko, reprezentanta sindicatului Primariei Miercurea Ciuc.

Pentru ca niciunul dintre candidati nu a intrunit peste jumatate dintre voturi, s-a ajuns in turul II, unde Sorin Badea a pierdut in fata lui Kos Ibolya. Si cei trei vicepresedinti au fost schimbati, din vechea conducere ramanand in functie doar secretarul general, Doru Sitaru.

Noua structura de conducere a CNS Cartel Alfa Harghita este formata din Kos Ibolya - presedinte, Stefan Fincu (Sindicatul Soferilor), Demeter Istvan (Sindicatul "Bere Ciuc") si Carausu Dana (Sindicatul din Invatamantul Preuniversitar) - vicepresedinti, precum Doru Sitaru (Sindicatul Politistilor) - secretar general.

"Sper ca impreuna cu noul birou executiv ales sa schimbam in bine activitatea filialei. Acum asteptam decizia instantei cu privire la schimbarea conducerii filialei. Voi oferi mai multe amanunte dupa ce am sa iau in primire functia de presedinte", a declarat corespondentului NewsIn Kos Ibolya.

Fostul presedinte al filialei, Sorin Badea, spune ca nu va contesta alegerile pentru ca nu mai este dorit de conducerea centrala, iar in cazul in care ar castiga ar fi nevoit sa lucreze in continuare cu acestia.

"A fost hotararea Bucurestiului. Nu voi contesta alegerile pentru ca, daca as castiga, ar trebui sa lucrez in continuare cu ei. Alegerile nu au fost statutare si au fost fraudate", a declarat Sorin Badea.

"De luni am stiut de schimbarea mea, de luni am stiut ca doamna Kos va fi presedinte. Am fost cu documentatia la Bucuresti, si cu toate ca candidatura lui Kos, Antal, Fincu si Demeter nu fusesera validate de catre comisia de validare, formata din consilieri juridici, mi s-a spus ca ei luasera hotararea ca acele candidaturi sa fie validate. Ei luasera hotararea ca doamna Kos sa fie presedinte. Domna Antal nu a fost admisa pentru ca are o gura mare", a mai spus Sorin Badea.

Fostul presedinte al Cartel Alfa Harghita, Sorin Badea, a fost acuzat, la sfarsitul lunii februarie, de liderii a 11 sindicate afiliate, de cerere si luare de mita, de trafic de influenta si de faptul ca nu apara interesele sindicalistilor. Acuzatiile au fost facute in fata Biroului Executiv al CNS Cartel Alfa, deplasat in Harghita, pentru a discuta cu contestatarii.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#lider cartel alfa haghita mita, #mita sorin badea , #sindicat