Ziare.com

Blocul National Sindical respinge orice tentativa de crestere a poverii fiscale pe veniturile salariatilor, pentru a putea fi majorate pensiile cu 40%

Marti, 21 Iulie 2020, ora 21:59

   

Blocul National Sindical respinge orice tentativa de crestere a poverii fiscale pe veniturile salariatilor, pentru a putea fi majorate pensiile cu 40%
Blocul National Sindical (BNS) anunta ca a luat act de solutiile propuse de organizatiile de pensionari din Romania pentru a creste veniturile bugetului asigurarilor sociale astfel incat sa fie posibila majorarea pensiilor cu 40%, incepand din septembrie 2020.

Sindicalistii resping solutiile pensionarilor si considera ca "in forma actuala de finantare a sistemului public de pensii, salariatii nu pot singuri sa sustina o crestere a pensiilor atat de generoasa, intr-un singur an".

"Am atras atentia, atat in 2017 (cand puterea politica de la vremea respectiva a adoptat actul normativ prin care intreaga sarcina a finantarii sistemului de pensii a fost transferata salariatului), cat si in 2019 (atunci cand a fost adoptata noua lege a pensiilor), asupra faptului ca aceste masuri hazardate si insuficient fundamentate nu fac decat sa starneasca o categorie sociala impotriva unei alte categorii sociale. Cele 2 decizii politice luate in 2017 si 2019 ne-au adus azi in situatia in care cresterea veniturilor din pensii se propune a fi realizata prin diminuarea veniturilor nete ale salariatilor. Am spus inca de atunci ca se va intampla acest lucru, insa nu am vazut nicio reactie a organizatiilor pensionarilor atunci cand salariatii au devenit singurii contribuabuli la sistemul public de pensii", a transmis, marti, BNS.

Sindicalistii sustin ca pensionarii au fost singurele structuri ale societatii civile implicate in elaborarea unei legi care a fost promovata si adoptata fara evaluarea impactului bugetar.

"Am atras atunci atentia ca un salt al pensiilor atat de mare, intr-un singur an, este nesustenabil, in mod intentionat o astfel de crestere a fost plasata intr-un an electoral. Intelegem necesitatea cresterii pensiilor, sustinem o astfel de masura, insa abordarea trebuie sa fie una sustenabila si suportata in mod echitabil la nivelul intregii societati. Nevoia de resurse pentru cresterea pensiilor nu se rezuma la nivelul unui singur an, o data crescute pensiile acestea au nevoie de finantare suficienta si in anii ulteriori. Solutii pompieristice care sa << carpeasca >> pe termen scurt o situatie problematica pe termen lung nu sunt functionale in acest caz, in special in contextul in care populatia Romaniei imbatraneste, iar populatia tanara alege tot mai des sa migreze in afara tarii, crescand astfel povara sustinerii sistemului de securitate sociale pentru salariatii ramasi in piata muncii nationala", au mai transmis sindicalistii.

Potrivit acestora, "pandemia a aratat cat de vulnerabile pot fi unele categorii sociale in situatii de risc neacoperite de sistemul de securitate sociala", respectiv lucratori aflati in alta forma de ocupare decat cea de angajat sau sezonierii.

"Situatia in care accesul la anumite prestatii se face in mod discriminatoriu, pentru unii conditionat de plata unei contributii iar pentru altii prin efectul legii trebuie sa inceteze. In forma actuala de finantare a sistemului public de pensii salariatii nu pot singuri sa sustina o crestere a pensiilor atat de generoasa, intr-un singur an. Din punctul nostru de vedere solutiile propuse de organizatiile pensionarilor nu pot sustine pe termen lung o crestere a pensiilor cu 40% in acest an", au mai rpecizat sindicalistii.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre BNS salarii impozite crestere pensii
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3157 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Haiduicie comunista

Da-mi banii sa ti-i cheltui eu.

 

Cele 80 de miliarde investite, pot aduce la buget

tot atatea venituri. Dar, să zicem că vor aduce numai 50 de miliarde de euro. Cate miliarde sunt pensiile? Nici măcar 2. De cate ori puteți mări Dvs. pensiile?

 

Dacă se pun in operă cele 80 de miliarde de euro de la UE, nu mai e

nevoie de nicio creștere a poverii fiscale, iar pană la Crăciun pensiile se pot și dubla!

 

Esti Olgutza ?

Da-i tu !

Esti trollul de la Sputnik?!?!?

I-a TU!!!!

E incredibiL

cum gunoaiele de pesedisti chiar isi inchipuie ca UE da 80 de miliarde pe apa sambetei. Un partid de sorginte mafiota nu isi poate inchipui ca banii aia sunt dati pentru dezvoltare, pe proiecte concrete....

Cand nu dorm, mai totdeauna sindicatele joacă de partea puterii

Cand nu dorm, mai totdeauna sindicatele joacă de partea puterii. Problema bugetară e cum folosim noi, pentru un viitor luminos al tineretului, 80 miliarde de euro. Trebuie inceput cu 7% din pib la Educatie si Cultură, TV didactic pentru egalitate de sanse, TVR Cultural, TV pentru Diasporă si Rep Moldova, Muzeu National de Istorie vizitabil, Operă Natională nouă, Muzeu de Artă Contemporană, Bibliotecă Digitală cat Gallica, Arte TV obligatoriu pe retelele de telecablu...

 

Vise! Dacă reușim să accesăm 10% di cele 80, e excelent!

.

PSD ar fi fericit cu un tun .

.

Nu mai cersi de la UE.

Mergi de munceste !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor