"Bogatasii de la sindicate" - Vezi averea liderului CNSLR "Fratia"

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 14:49
5545 citiri
"Bogatasii de la sindicate" - Vezi averea liderului CNSLR "Fratia"

Dupa ce saptamana trecuta presa a dezvaluit averile impresionante ale unora dintre colegii sai, a venit randul presedintelui CNSLR "Fratia" Marius Petcu sa isi vada averea data publicitatii.

Conform declaratiei sale de avere obtinute de jurnalistii de la Kamikaze online, Marius Petcu are venituri anuale de peste 10.000 de euro lunar.

Mai precis 60% din venituri provin din sindicalism, aproape 7% vin din activitatea de membru CA la Realitatea si restul de peste 30% sunt salarii din proiecte europene.

"Bogatasii de la sindicate" - Vezi cate mii de lei isi trag lunar unii lideri din cotizatii

El detine cinci terenuri, doar unul mostenit, printre terenurile dobandite aflandu-se si unul de 18.200 de metri patrati la Snagov.

De asemenea, liderul sindical mai detine trei case, din care una de vacanta, la Vladiceasca, Ilfov, de 267 de metri patrati, si una de locuit, de 190 de metri patrati, in sectorul 4 din Bucuresti, construita in 2008.

In declaratia de avere mai figureaza bijuterii, ceasuri, tablouri si icoane de 20.000 de euro, dar si conturi personale de 60.000 de euro si 400.000 de RON, in timp ce sotia sa, Claudia, de asemenea lider de sindicat, detine conturi de peste 100.000 de euro si peste 250.000 de RON.

CNSLR Fratia, mana in mana cu PSD

Petcu mai are actiuni la cinci firme. Astfel, ziaristii de la Evenimentul Zilei scriau recent ca Marius Petcu se ocupa nu doar de administrarea firmelor din trustul Realitatea al lui Sorin Ovidiu Vintu, ci si de administrarea firmelor SC SIND Romania, SC Best Eastern Resort si SC Sind Tour Trading SRL.

Petcu este asociat in nu mai putin de patru firme in domeniul medical (RENAMED Medical Services, RENAMED Dialcare etc.). Sotia sa, Claudia Petcu, este secretar general al Federatiei Sanitas, sindicat afiliat la CNSLR-Fratia.

Conform sursei citate, in 2009, Petcu a facut lobby printre mai multi parlamentari pentru a se respinge OUG nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical.

Sotia lui Marius Petcu a candidat in 2008 pentru un loc de deputat PSD, fara succes insa, iar pe vremea lui Mircea Geoana, Marius Petcu avea calitatea de invitat permanent al sedintelor conducerii PSD.

In campania prezidentiala din 2009, a sprijinit in urma unei intelegeri cu ministrul PSD al sanatatii, Ion Bazac, actiuni de protest ale cadrelor medicale. Tot in 2009, a facut demersuri pe langa secretarul general al guvernului pentru modificarea unui proiect de ordonanta ce reglementa utilizarea sediilor RA-APPS de catre sindicate.

PSD incearca sa ii scape pe sindicalisti de declararea averilor

Legea ANI a fost modificata in acest an, iar liderii de sindicat au fost obligati sa isi depuna, in premiera dupa 1989, declaratiile de avere si de interese. Acest lucru i-a nemultumit profund pe liderii marilor confederatii sindicale, iar PSD le-a sarit in ajutor, depunand un proiect de lege care prevede exonerarea sindicalistilor de obligatia de a-si face publice averile.

Legea a fost adoptata tacit, marti, la Camera Deputatilor, dar ea va ajunge la Senat care este camera decizionala.

Legea care ii scapa pe sindicalisti de declararea averilor, adoptata tacit de deputati

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...