Bogdan Hossu, inainte de intalnirea cu Ungureanu: Sa vedem ce ne va oferi

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 16:25
2086 citiri
Bogdan Hossu, inainte de intalnirea cu Ungureanu: Sa vedem ce ne va oferi

Presedintele Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat ca asteapta sa vada ce va oferi prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu, cu ocazia intalnirii dintre acesta si sindicate, de marti, de la sediul Guvernului.

"Asteptam sa vedem ce ne va oferi dansul sau de ce vrea sa ne vada. Daca vrea sa ne vada dupa doua luni si ceva, este surprinzator, pentru ca ar fi trebuit sa ne vada imediat. Nu ne-a inaintat nicio structura de dialog", a afirmat Hossu.

Acesta a marturisit ca este putin probabil ca in cadrul intalnirii sa fie discutata problema cresterii salariilor, deoarece peste doua saptamani este asteptata o vizita a unei delegatii FMI la Bucuresti. Totodata, este de parere ca exista posibilitati de crestere salariala, dar nu intr-o intalnire cu prim-ministrul, ci intr-un consiliu tripartit.

La randul sau, prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu a explicat ca este preocupat de cresterea salariala, dar ca nu poate face o promisiune in acest sens.

"Suntem preocupati de crestea salariala. Nu fac o promisiune si asta o repet: va fac partasi la o speranta, la un plan si sper ca el sa se poata materializa. Ne intereseaza combaterea saraciei, ne interesaeza dezvoltarea economica in zonele defavorizate. Toate aceste lucruri pot deveni realitate in conditiile in care motorul economic reporneste", a mentionat premierul.

Ungureanu si-a exprimat speranta ca, la capatul dialogului cu reprezentantii sindicatelor, sa existe un castigator clar - cetateanul. In plus, a explicat care sunt lucrurile care il intereseaza.

"Intalnirea noastra nu are de-a face cu contextul pascal, dar este bine ca se intampla asa. Ne intereseaza sa vedem cum putem face ca economia romaneasca sa revina la o altitudine promitatoare. Ne intereseaza o economie care sa ofere performanta si sa genereze performanta. Imi doresc sa gasesc in dumneavoastra partenerii de dialog pe care ii sper si voi utiliza inclusiv argumentul amical in discutia dintre noi, astfel incat la capatul dialogului sa existe un castigator clar - cetateanul, contribuabilul platitor de impozite", a mai spus prim-ministrul.

Liderii celor cinci confederatii sindicale reprezentantive la nivel national se intalnesc, marti, cu premierul Mihai Razvan Ungureanu.

Ungureanu se intalneste cu sindicatele

La discutii participa reprezentantii Blocului National Sindical, CNS Cartel Alfa, CNSLR Fratia, Federatia Sindicatelor Democratice din Romania si Confederatia Sindicatelor Meridian.

Prim-ministrul i-a invitat la sediul Guvernului pe mai multi reprezentanti ai unor confederatii sindicale si organizatii neguvernamentale, cu propunerea de "revitalizare" a dialogului dintre Guvern si societatea civila si stabilirea unui program de colaborare.

La intalnire au mai luat parte si ministrul Economiei, Lucian Bode, ministrul Finantelor, Bogdan Dragoi, precum si ministrul Muncii, Claudia Boghicevici.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Bogdan Hossu intalnire Mihai Ungureanu, #Ungureanu intalnire sindicalisti, #negocieri Mihai Razvan Ungureanu sindicalisti, #Ungureanu intalnire sindicate Guvern , #sindicat